Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogos szólni a lakótársnak...

Jogos szólni a lakótársnak amiatt,hogy éjszakás műszak után nem hagy aludni porszívózásával,vagy "ilyen a lakótárs-téma,tűrd el csendben"?

Figyelt kérdés

Munkahelyen egyértelmű, nem lehet aludni. Hazaértem közel 7kor, mire talán eljutok odáig, hogy aludhassak, addigra 7 múlt.

Arra ébredtem fel,hogy 10 környékén a lakótárs porszívozik.

Jogos itt megjegyeznem a dolgot, vagy csendben tűrnöm kell,mert hát porszívozni azt kell?

2021. okt. 23. 14:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem derül ki a kérdésedből, hogy fixen éjjeli műszakos vagy, vagy csak időnként osztanak be ebbe az időbe. Ha utóbbi, akkor meg lehet beszélni a lakótárssal, hogy azokon a napokon legyen tekintettel erre. Különben viszont tényleg a költözés a reális opció.
2021. okt. 23. 14:33
 12/19 anonim ***** válasza:
38%

Amúgy nem értem mit hisztizel mint egy kislány.

Drámázás helyett megkéred, hogy kicsit később porszívózzon, téma lezárva.

7-8 között aludtál el, ha 12-kor porszívózott volna, akkor az lenne a bajod. Tulajdonképpen még így is korrekt volt, hogy csak 10-kor állt neki nem reggel 8-kor.

2021. okt. 23. 14:39
 13/19 A kérdező kommentje:

Szóltam neki a dologról. Nem nézte az időt.

x nap éjszaka, utána x nap pihenő, utána x nap délelőtt. Így kell menni dolgozni.

2021. okt. 23. 15:15
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy neki meg csak akkor jo, mert pl delutan dolgozik ... A te beosztasodat nem tudhatja fejbol. Esetleg az ejszakas muszak elott porszivozz ki te, igy neki mar nem kell. (Szoktal neha? Mert illik megosztani azt is a kozos helysegekben. En biztos nagyobb figyelemmel allnek hozza a problemadhoz, ha tudom, hogy te is kiveszed a reszed a munkabol es nem csak elvarod, hogy mindenki tekintettel legyen rad)
2021. okt. 23. 17:19
 15/19 anonim ***** válasza:
33%

Közös helyiségben porszívózott?

Ennél a reggel 8 is jobb lett volna. Utána még jut idő aludni.

2021. okt. 23. 17:44
 16/19 A kérdező kommentje:

#14: igazából neki a mai nap minden pontja jó lett volna a porszívózásnak.

Szoktam néha.

Neked is, meg többieknek is köszönöm a választ.

Legjobb megoldásnak az elköltözést látom, de nem ezen egyetlen egy dolog miatt. Ő olyan, én meg ilyen. Nem akarok se balhét, se mást, így csendben odébbállnék. Mindenki jól járna. Lakótárs is, akár 7kor nekiállhatna porszívozni és nem kellene azt lesnie, hogy a másik az most jött haza és nyilván megy aludni.

Számomra egyszerű az ő beosztása, mert ő is megy x nap nappal, x nap pihenő, x nap éjszaka. Még a napok száma is egyezik, hogy hány napot kell egyhuzamban dolgozni.

De igazából látom, hogy ő olyan életritmusú, én meg amolyan, egyikünk se fog változni a másik kedvére. Megoldás: egyedülélés. Már jó ideje gondolkodom azon, hogy inkább csendben odébb állok, a tulajnak megköszönöm a lehetőséget, meg kifizetem azt, amit ki kell(még rámeső rezsire gondolok),aztán békében elválni egymástól. És menjen olyan lakótárs a helyemre, aki az én lakótársamhoz sokkal jobban passzol alvásügyileg,életvitelt illetően.

#15: igen, közös helység.

2021. okt. 23. 17:50
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

Helyedben én kérném, hogy változtasson. Ha nem teszi, mondhatod, hogy költözöl

Ő is megszívhatja, ha olyan költözik oda, aki rá nincs tekintettel amikor éjszakázik.

2021. okt. 23. 17:56
 18/19 anonim ***** válasza:
51%

Igen, és? Attól, mert te éjszaka melózol, vágja mindenki haptákba magát?

El vagy tévedve, de nagyon. Vagy akkor most ő egész nap üljön halálos csendben, mert te mondjuk kettőig-háromig alszol? Ezt mégis hogyan gondoltad? :D

2021. okt. 25. 11:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A lakótárs is szokott éjjel dolgozni. Ő is elvárja, hogy alkalmazkodjanak hozzá.

Van akit a porszívó zavar, de nem kell lábujjhegyen járkálni.

A nagyon zajos dolgokat lehet késő délután vagy este végezni.

Én külföldön olyan albérletben laktam, ahol a lakók fele nappal, a másik fele éjjel dolgozott.

Mi du 4-9 között porszívóztunk. Akkor senkit nem zavart.

2021. okt. 25. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!