Nem vet fel a pénz, de elbuliztam 8000 forintot. A bennem lévő fukarság most nem hagy aludni?
Ráadásul le is nyúltak egy ezressel.
Tudom hogy nem egészséges. És bár nem vagyok eleresztve anyagilag, igazából nem olyan pénzt költöttem amit kimondottan másra szántam volna. De zavar hogy hülyeségekre ment el. Ti is voltatok hasonló helyzetben?
én sváb vagyok, eléggé fukar, de jártam már így én is többször... próbáld kicsit pozitívabban felfogni. legalább jó buli volt? mert ha igen ne sajnáld. ha meg nem akkor te mindent megtettél, hogy jó legyen... :D (gondolom piára ment el a pénz.) mivel huztak le?? azért egy ezres nem olyan nagy összeg. máskor ne vigyél magaddal ennyi készpénzt.
múlthéten megbüntettek bkv-n mert nem vettem észre, hogy lejárt a bérletem. előbb dobtam volna 8 ezret a kukába, minthogy a tolvaj bkv-t pénzeljem. ez azért jobban szíven ütött, mintha bulira költöttem volna...
Vettem valamit, de eléggé kiszolgáltatott helyzetben voltam. Nem alkohol vagy hasonlók miatt voltam kiszolgáltatva. És nem is kábítószerről hanem egy hétköznapi max 300 forintot érő használati tárgyról volt szó. De azonnal kellett, nem akartam duplán utazni érte, így kifizettem érte annyit amennyit a cigány a boltjában rámondott :/
Nem az ezres zavar. Hanem hogy a cucc max 300-at ér.
Meg ezt a 8000-et se egy nap alatt szórtam el. Csak ugye vizsgák után mindenki bekopogtatott hogy menjünk bulizni. Aztán 3 alkalomra, plusz utána kajára és ugye erre a vacakra elment. Csak ahogy utánaszámolok simán ki tudtam volna ezeket a feléből is hozni ha előre tervezek és talpraesettebb vagyok. Úgyhogy nem is a pénz bánt, hanem hogy feleslegesen ment el.
Kotont vettél? :D
Gondolom nem fogsz éhenhalni és az életminőséged sem múlik 8000 forinton szóval kár ennyit rágódni rajta.
"Csak ugye vizsgák után mindenki bekopogtatott hogy menjünk bulizni." Ismerős élethelyzet.
Én is állandóan az akciókat nézem. Aztán mégis volt olyan, hogy nagyon keveset kerestem, elmentünk bulizni társasággal. Fejembe szállt az ital és akkor "na én állom ezt a kört", erre társaság nagy része drágábbik piát kérte. :D Már amikor kimondtam, akkor megbántam.
Az ilyen kisboltokban meg mindig marha drága minden, de sokszor csak ezek vannak nyitva, ez megesik.
Ismerős a helyzet. Egyszer voltam életemben sztriptíz bárban, és 8ezernél jóval többet elvertem. Egy relatív ismert bár volt, ahol a lányok is profik és csinosak voltak, meg egyszerűen minden tökéletes volt. Utána azért eléggé bosszantott, hogy minek költök erre egy fityinget is!
De egyébként valóban nem árt tudatosan költeni a pénzt. Nem baj ha egyszer-egyszer hülyeségre költesz pénzt, csak ne halmozd ezeket a hülyeségeket, ha az anyagi helyzeted olyan hogy 8000 forint sok pénz!
Ezek a "hülyeségek" bármi ami nem kell a hétköznapokban: boltban olyat venni amire nincs szükséged, kávézó, főzés (vagy menü) helyett drágábban enni, alkohol, cigi, új ruhák, koncert / drágább buli / fesztivál...
Szóval ezek közül válassz magadnak egy-egyet ami belefér (pl. ruhákat időnként nyilván kell venni, meg szociális élet is kell valamennyi), de halmozd őket! De ha egyet se választasz, akkor anyagilag annál jobban jársz!
hajjaj tudod én hányszor eljátszottam ilyeneket? Megy a pénz, főleg, amikor buli van...
Mielött leköpnétek volt hogy jótékonyságra adtam ki a megmaradt pénzemet hónap végén.
Van ilyen. Amikor nekem még nagyon rosszul ment anyagilag az élet és akkor minden egyes forint számított nálam mert sokszor voltam abba a helyzetbe hogy az utolsó forintokon múlott hogy lesz-e kajám arra a napra vagy sem.
Én is jártam úgy hogy egy dolgot drágábban vettem meg egy közeli kisboltban mint hogy 500 métert gyalogoljak oda ahol olcsóbb. De volt amikor én is elbuliztam mert felelőtlen voltam és utána koppantam csak. Persze ezekből tanultam, de akkor kínlódás volt mert gyakorlatilag a hónap legvégén fizetés előtt volt 4000 ft-om amit majdnem 1 hétre kellett beosztanom kajára és annak a fele elment egy bulira ami pocsék is volt, és ha nem lett volna itthon tartalékba kaja akkor 2 napig nem ettem volna semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!