Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd nem hagy aludni...

A szomszéd nem hagy aludni mert hangoskodik! Most mit kéne tenni?

Figyelt kérdés
2016. aug. 15. 08:11
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Panelházi szomszédom esetén egy nagy kalapáccsal addig püföltem a betonfalát kívül és belül míg el nem költözött. Persze ezt megelőzte az emberi hangon szépen történő megkérés, de bebizonyította hogy ő csak akkor ért ha úgy kezelik mint a kanász az állatait.
2016. aug. 15. 08:27
 2/6 anonim ***** válasza:
40%
Beszélj vele, hogy este 10 után ne hagoskodjon.
2016. aug. 15. 08:37
 3/6 anonim ***** válasza:
94%
Én is mindig megébredtem mikor készülődött munkába reggel 4 után, dehát dolgozni menni kell... Füldugóval oldottam meg.
2016. aug. 15. 11:21
 4/6 anonim ***** válasza:
98%
Mikor és mivel? Nagyon nem mindegy, hogy hajnalban porszivózik, éjjel 2-kor bömbölteti a rádiót, vagy munkába készülődik/munkából ér haza korán reggel vagy este. Ha minden zajra megébredsz valóban jó a füldugó.
2016. aug. 15. 11:45
 5/6 Kései Sirató ***** válasza:
4%
Én keresnék egy jó ügyvédet.
2016. aug. 16. 13:37
 6/6 kissj705 válasza:
25%

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény csendháborításról szóló 195. paragrafusa:

„Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken… indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát… zavarja, szabálysértést követ el.”

A megengedett zajszintet önkormányzati rendelet szabályozza, azonban a nap 24 órájában bármikor elkövethető csendháborítás, tehát a csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, bármikor és bármilyen módon elkövethető!

Bejelentésre a Rendőrség köteles intézkedni, járőrt küldeni.

A rendőr a szabálysértés valós észlelése esetén figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki vagy feljelentést tehet.

Ha a rendőri felszólítást követően a szabálysértés továbbra is folytatódik, az elkövetők a rendőrségen előállíthatóak!

2016. aug. 19. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!