Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetek, ha a szomszédom...

Mit tehetek, ha a szomszédom a kapum elé parkol?

Figyelt kérdés
Ikerházról van szó, a ház előtt kialakítva 1-1 parkoló, amely a tulajdonosoké, azaz egyik az enyém a másik a szomszédé. Gyakran a szomszédhoz haverok érkeznek és ilyenkor a haver foglalja el a szomszéd parkolóját ő pedig az enyémet. Többször szóltam már neki emiatt, de nem foglalkozik vele. Közterületnek számít a kapubehajtóm? Ha igen, akkor milyen szabályos eszközzel tudnám megakadályozni, hogy a szomszéd elállja a kapum?
2021. szept. 26. 08:39
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Keress rá, ha nem tudod a közterületre ültetett gyümölcsfákkal mi a helyzet. Lehet hogy meglepő, de úgy van, ahogy írtam.

[link]

[link]

2021. szept. 26. 11:21
 22/47 A kérdező kommentje:
21: Igen tudom utánaolvastam. Viszont nem az önkormányzat fogja permetezni és metszeni azt a gyümölcsfát. Olyat még nem hallottam, hogy bárki gyümölcsére is igényt tartott volna az önkormányzat...Van az un. szokásjog ami azt mondja, hogy vagy a közterületen a járókelők legelik le amíg elérik vagy azé aki gondozza. De ne kanyarodjunk el a kérdéstől, gyümölcsfa nincs a házunk előtt úgyhogy ez a része tárgytalan.
2021. szept. 26. 11:28
 23/47 A kérdező kommentje:
23: Ne beszélj félre légyszíves. Ha a csicskája lennék, akkor nem tettem volna fel ezt a kérdést és nem akarnék változtatni a helyzeten. Fél éve lakunk itt és bocs, hogy nem mentem át vele rögtön veszekedni egy parkolóért.
2021. szept. 26. 11:49
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt nagyon lobogtatnád a szerződésedet beszélj egy ügyvéddel. Nem gondolnám, hogy bármilyen bíróságon megállja a helyét egy olyan magánszerződés, ami törvényben/rendeletben megszabott rendelkezéseknek ellentmond.

Továbbra is, akkor tudsz hivatalos úton bármit tenni, ha a telekre behajtásban korlátoz/gátol. Minden egyéb esetben megszívtad. Párom anyukájánál pont volt ilyen helyzet, kiraktak mindenféle akadályokat, hogy a parasztul parkoló szomszéd ne gyúrja ki a füvet a házuk előtt, erre a közteres még velük cseszekedett. Sajnos ez a törvény.

2021. szept. 26. 13:22
 25/47 A kérdező kommentje:
Az megint más történet, hogy a ház előtt a fű. Ez kapubejáró.
2021. szept. 26. 13:26
 26/47 anonim ***** válasza:
37%
Nem más történet, mindegy, hogy fű, térkő, kavics, várárok. Amíg a telkedre bejutást nem akadályozza, oda áll, ahova akar.
2021. szept. 26. 13:34
 27/47 A kérdező kommentje:
Nem egészen mivel privát parkoló, de mindegy.
2021. szept. 26. 13:46
 28/47 anonim ***** válasza:
0%
Nem érted még mindig, hogy nem privát parkoló, mert közterület?
2021. szept. 26. 13:50
 29/47 A kérdező kommentje:
Hiába vitatkozol ezen.. Mások tanácsát fogadom meg és nem a tiédet. Legvégső esetben parkolásgátló készüléket rakok fel, ha nem segít az írásbeli felszólítás.
2021. szept. 26. 13:54
 30/47 anonim ***** válasza:
40%

Nem privát parkoló.

Már megfejtettük, hogy telekhatáron kívül van, közterület, hiába térköveztél, közterület, az használja, aki akarja. Nyilván nem fog megtörténni, de akár el is bontathatná veled az önkormányzat az egészet.

2021. szept. 26. 18:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!