Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tehetek, ha a szomszédom...

Mit tehetek, ha a szomszédom a kapum elé parkol?

Figyelt kérdés
Ikerházról van szó, a ház előtt kialakítva 1-1 parkoló, amely a tulajdonosoké, azaz egyik az enyém a másik a szomszédé. Gyakran a szomszédhoz haverok érkeznek és ilyenkor a haver foglalja el a szomszéd parkolóját ő pedig az enyémet. Többször szóltam már neki emiatt, de nem foglalkozik vele. Közterületnek számít a kapubehajtóm? Ha igen, akkor milyen szabályos eszközzel tudnám megakadályozni, hogy a szomszéd elállja a kapum?
2021. szept. 26. 08:39
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Itt a megoldás.

2021. szept. 26. 10:37
 12/47 A kérdező kommentje:
#11: Van kint ilyen tábla, de nem érdekli.
2021. szept. 26. 10:40
 13/47 anonim ***** válasza:
38%

Ez közterület, ha nem volna ott kapu az állhatna oda aki akarna.

Dátumos fotókat csinálj, jelentsd be a rendőrségen és időnként feljelentés kíséretében küldd be az összegyűlt fotókat.

2021. szept. 26. 10:51
 14/47 A kérdező kommentje:
Ha közterület is, de mi térköveztettük le.
2021. szept. 26. 10:54
 15/47 anonim ***** válasza:
26%
Ahogy a közterületre ültetett gyümölcsfa sem a tiéd, a parkolóhely sem lesz a tulajdonod attól hogy lekövezted.
2021. szept. 26. 10:57
 16/47 anonim ***** válasza:
65%

#15 Na basszus pedig van előttünk közterületen néhány almafa, pont a múlt héten szedtem le róla vagy 30kg almát.

Na sebaj majd küldök az illetékesnek befőttet aztán ösztökélem őket, hogy jövőre ültessenek még többet aztán lesz pálinka is.

2021. szept. 26. 10:59
 17/47 anonim ***** válasza:
87%
Nem értelek kérdező, a szomszédod egy gonosz gyökér, nem értem miért nem hívod ki a yardot a kocsira.
2021. szept. 26. 11:04
 18/47 A kérdező kommentje:

"a parkolóhely sem lesz a tulajdonod attól hogy lekövezted."

Az lehet, de nem én térköveztettem le, hanem az előző tulajdonos akitől a házat vettem. Vásárlásnál pedig bent volt a szerződésben, hogy ki hova parkolhat. A szomszéd a kapubejáró mellé én pedig a kapu elé. Mivel a szerződés egyértelműen leírja kinek hol a helye talán illene tartani.

A gyümölcsfáknál pedig megint érdekes...Nem lenne pofám a szomszéd fájáról szedni a gyümölcsöt akkor sem, ha az közterületen van a házuk előtt. Mert az a gyümölcs igenis az övé amit az a fa megterem.

2021. szept. 26. 11:05
 19/47 anonim ***** válasza:
76%
Volt a családban hasonló gond szomszéddal. Ez a parolóőr, vagy bilincs vagy mi az oldotta meg a dolgot, amit már írtak.
2021. szept. 26. 11:16
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is van/volt hasonló helyzet, bár kertes ház saját kapubeállóval ahová a szomszéd, vagy az albérlője, vagy az albérlő vendége áll oda. Akkor pár hangos qurvaanyázás és g@cibe küldés megoldotta néhány napra, hétre. De raktam fel zárható kinyitható oszlopot. Az megoldotta. Nyilván én vagyok az összeférhetetlen köcsög szomszéd aki nem tolerálja, hogy a szomszédban 8-10 autó van és nem bocsájtja közhasználatra a saját kapubeállóját sem. 😅

Ezért néha van egy kis provokáció, de azt szóban lehet kezelni.

Amúgy meg szomorú, hogy az embernek ilyenekkel kell foglalkoznia.

Jah, a rendőrség meg a közterületesek szarnak rá. Már próbáltam....

2021. szept. 26. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!