Miért akar sok ember manapság kertes házat?
A mai élet az állandó pörgésről szól.
A legtöbb ember nagyon keveset van otthon,sokan csak aludni járnak haza.
Van egy réteg,aki több műszakban dolgozik,tehát ha nappal otthon is van,alszik sokszor,ha éjszakás volt.
Na már most a kertes házzal rengeteg tennivaló,macera van.
Ebben a mai felgyorsult világban erre mikor marad idő,de ha marad is,kinek van ehhez kedve?
Szerintem ez a kertes ház mánia a szocializmusból maradt meg,amikor mindenki letudtam a kis kényelmes munkahelyén a 8 órát.
Azt látni,hogy sokan meg akkora hiteleket vesznek fel,hogy 60 éves korukra talán ki is fizetik a kertes házakat.
Ez inkább a felső középosztálybelieknek való úri huncutság,akikhez bejárónő,kertész jár pl.
Ráadásul a legtöbben egy nagyobb városban nem tehetik meg,hogy kertes házat vegyenek,így marad valami város melletti falu,ahonnan még be is kell járni dolgozni,ami szintén időpocsékolás.
Nem értem, miért kell kérdést feltenni, ha a fejedben ott van a válasz és még le is írod. De mivel látom, mire vágysz, ezért megkapod: igen, igazad van, úgy van, ahogy gondoltad. Továbbléphetünk.
Most pedig jöhet a véget nem érő észosztás, hogy "egyszer laktam panelban, soha többé", "én nem akarom a szomszéd összes fingását hallani", "nekem kell a hely", "a panel csak egy lyuk, de a kertes ház igazi OTTHON", "nincs is azzal sok munka, én heti 1 órában letudom a fűnyírást", "demánpedig mennék én kertesbe, de kinek van arra pénze".
Hm, tehát szerinted rendben van hogy az ember élete egy hajtás a melóban ahhoz meg elég egy ágy meg egy mikro ahol megmelegited a tegnapi csirkemell-rizst.
Nem mindenkinek áll hajtásbol az élete, és nem csak a budapesti agglomeráció a vidék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!