Ki emlékszik még amikor tele voltak a kocsmák emberekkel
lehetett bent dohányozni és játékgépezni?
Figyelt kérdés
Bementünk egy kocsmába,szólt a zenegépből a zene,zenélt a nyerőgép is,szállt a füst,az emberek beszélgettek,itták a sört,ették a zsíros kenyeret.Sok ember akinek lejárt délután a munkaideje először a kocsmába ment a haverokkal,munkatársakkal,ittak,játékgépeztek és csak utána mentek haza.
A gyárak környékén is aranybánya volt a kocsmárosoknak. Oda is mindig települtek kocsmák, ha kijön a melós tudja szomját oltani munka után:)
2021. szept. 18. 11:03
12/23 anonim válasza:
Nem járok inni és túl fiatal is vagyok, hogy ilyenben részt vettem volna, de szörnyen hangzik.
2021. szept. 18. 11:30
13/23 anonim válasza:
Gondolom a kérdés nemcsak a munka után iszigató emberekről szól. És magam nem gépeztem soha, inkább társasággal mentünk buliból, én is dohányoztam még akkor. Most hogy már nem visszagondolok néha hogy nem tudom hogy bítrák ki a nem dohányzók azt a füstöt. Plusz az egész ruhám és a hajam is büdös volt másnapra, én persze nem mindig éreztem akkor de ma már egyből mosok mindent ha véletlenül zárt helyen dohányzó emberekkel vagyok előtte.
A játéggépek sok családot tönkretették.
Én olyan családban nőttem fel ahol a szülő ugyanígy ment munka után a kocsmába azzal hogy ő "megérdemli". Ha tudnád hogy ezek a családok mit éltek át amikor a munka után kocsmázó ember hazáért büdösen , alkohol szagúan, egyesek agresszívan fizetésüket eljátszva...semmi jó nem volt benne.
2021. szept. 18. 11:34
14/23 anonim válasza:
a feelingjét imádtam, apukámmal gyakran jártunk (nem piált), én szürcsölgettem az almalevem és bámultam a villogó zenegépeket, hallgattam a jó zenét és élveztem a lakótelepi hangulatot.
2021. szept. 18. 12:12
15/23 anonim válasza:
Nah, ott nem volt ildomos politizálni, mert a sok rejtőzködő besúgok aztán jelentettek. A piás munkás pedig rendszeresen szidta a rendszert. A kocsmai verekedések se voltak ritkák. Szóval, ott zajlott az élet:)
2021. szept. 18. 12:17
16/23 anonim válasza:
Közelünkben volt egy kocsma. Mindig tudtuk, mikor zárt be. A kocsmabútorok egymásba kapaszkodva énekelve mentek végig egymást hazakísérve. Az utolsó a szomszédunk volt. Minden ilyen alkalomnál tört zúzott, összetörte a család berendezését. Másnak meg azt hallottuk, ahogy kalapált, próbálta helyre hozni, amit szétbarmolt. Szörnyű volt.
2021. szept. 18. 12:24
17/23 anonim válasza:
Én soha nem jártam kocsmában, de emlékszem, hogy volt olyan, hogy bent lehetett dohányozni. Hát ezt visstahoznám! Mert: a házunk melletti kocsma vendégei folyamat az utcán vannak dohányzás ürügyén este hattól legalább 11ig, üvöltve beszélnek, röhögnek, ordítanak. Nem lehet ablakot nyitni. A benti dohányzás meg a játékgépek talán bent tartaná őket. És ez nem egyedileg az én problémám, csomó bár és kocsma előtt kint vannak ezek a primitív tahók.
2021. szept. 18. 13:05
18/23 anonim válasza:
A tántorgó piás ember, ha dalra fakad, miért mindig siratós nótát énekel?:)
2021. szept. 18. 13:09
19/23 anonim válasza:
17. Egyszerű, este 9-10 után vagy amettől van a csendháboritás ki kell hívni a rendőröket, italozni se lehet köztérület én. 2 alkalom után már csendben lesznek mert rájönnek higy amit a büntetésre fizetnek azt el is tudnák inni.
2021. szept. 18. 13:14
20/23 anonim válasza:
A buszmegállóban van kocsma, így mikor iskolába jártam minden nap szembesültem ezzel anélkül, hogy bementem volna :S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!