Lehet bokrokat telepíteni saját ház elé? Parkolás akadályozása miatt kérdezem. Mi tiltja?
Figyelt kérdés
Mindenkinek van, mi is szeretnénk.2021. szept. 17. 06:18
1/11 anonim válasza:
Semmi nem tiltja igazából. Nálunk úgy volt, hogy bementünk az önkormányzathoz és ott szóltunk annak aki közterületen illetékes, ő adott egy papírt, hogy oké csinálhatjuk és ennyi. Ha jól tudom, akkor csak úgy nem lehet ültetni semmit a ház elé, mi ezért is mentünk be szólni. De lehet amúgy ha nem szóltok akkor se fogja érdekelni a kutyát se.
2/11 anonim válasza:
Ja amúgy mi is olyan célból ültettüknk, csak mi fát, hogy ne álljanak idegenek a ház elé. Mert a szomszédhoz érkezők sportot űztek abból, hogy előttünk álltak meg a füvön amit mi próbáltunk szépen rendezetten tartani, hát úgy nézett ki az esős evszakban mint amit felszántottak aztán tavasszal csinálhatuk újra, hogy ne úgy nézzen ki mint egy krosszpálya. És hiába kértük szépen, hogy ne oda álljanak, le se bagóztak.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nálunk ugyanez a helyzet. Minden szomszéd bokrot ültetett maga elé és előttünk parkol. Úgy érezzük, hogy össznépi bunkóskodás megy, A fa is jó ötlet, azt legalább nem kell nyírni. A kövek miatt szólnak nálunk a közterületesek, meg arról hallottam, hogy ha kidurran a gumi vagy ráesik valaki, akkor abból per is lehet.
2021. szept. 17. 06:52
4/11 anonim válasza:
Igen mi is azért ültettüknk fát mert azt nem kell annyira nyírni mint a bokrokat, plusz takarja is a ház frontot, meg árnyékol is nyáron és legalább nem melegíti úgy a nap az ablakokat, nincs bent 100 fok. Mi császárfát ültettünk mert az viszonylag gyorsan nő.
5/11 anonim válasza:
Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak nalunk ekkora parasztok az emberek, hogy a masik haza ele parkol.
6/11 anonim válasza:
Sziasztok! Nálam ugyanez a helyzet!!!! Behányok már attól, hogy elém parkolnak és sem kilátni nem tudok, sem kiállni biztonságosan. Hogy zajlik ez? Bemegyek az önkormányzatba és kérek valami engedélyt írásban?
Bocs az offért, nálam is tarthatatlan a helyzet.
7/11 anonim válasza:
6. Igen mi bementünk és ott szóltunk, hogy szeretnénk fát ültetni és ők adtak egy papírt, hogy ha esetleg a közterületisek kérdeznék, hogy ez mi akkor tudjuk mutatni, hogy van engedélyünk rá, mert ha nincs engedély akkor akár ki is szedethetik.
8/11 anonim válasza:
Hosszú évek óta szeretnék én is valami megoldást erre, nálunk ráadásul amikor csinálták az utat a házunk előtti kb 15méteres területet le is kavicsoztak ott kérdés nélkül, ahol a sok paraszt meg szokott állni, mintha kedveskedni akarnának nekik, hogy amikor sár van ne legyen olyan gáz! Ide a fa kevés lenne, az alá be tudnának állni, valami talajtakaró sövényen gondolkoztam már
9/11 anonim válasza:
Igen, kell engedély. De simán adnak. Akár fa, akár bokor, de akár parkolásgátlóra is adnak. Az azért jó, mert nem hullanak róla levelek, a ti vendégeinek vagy ti oda tudnak parkolni.
10/11 anonim válasza:
Egy kő virágosládát rakj le oda, ahova nem szeretnéd, hogy parkoljon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!