Választanál elsőéves egyetemista lakótársat?
Nem. Ezek még túl zöldfülűek, otthonról jönnek, ahol anyuka kitakarított, elmosogatott utánuk. Rumli lenne hetekig, hónapokig. Arról nem is beszélve, hogy lehetett akár elnyomott is eddig és így a szabadságot megízlelve minden héten új pasit fog felhordani. Meg első évben ha van megfelelési kényszere, akkor szükségét érzi majd hogy több csoporttársát felhívja a lakásba, bulit rendezzenek stb. ami miatt nem tudnál nyugodtan lenni.
Nem a levegőbe beszélek, tapasztaltam ezeket.
Attól függ, hogy te mennyire bírod az esetleges vitákat, vagy azt, hogy esetleg neked kell tanítgatni. Én nem voltam sosem koleszos meg több kortárssal albérletben élős, de sok hasonlóképp élő ismerősöm volt. Az ő elmondásuk alapján nagy általánosságban több gondjuk volt idősebbként a fiatalabbakkal... de nem olyan szinten, ami nem lett volna elviselhető, csupán ilyen sóhajtozós módon idegesítő.
Hogy többször kellett elmagyarázni XY-nak, hogy ezt meg azt nem rakunk a mikróba, így meg így érdemes takarítani; ha egyke volt, azzal is volt gubanc néha, hogy nem volt tekintettel a másikra - nem gonoszságból, hanem megszokta, hogy otthon akkor hallgat zenét meg azt néz a tévén, amit akar.
De - és ez a legfontosabb - ezt akkor sem lehet 100%-osan kiszűrni, ha nem elsőévessel bútorozol össze, mert vannak olyan személyiégek is, akik több év együttélési tapasztalat után is sz...nak bele a magánszférádba és a kéréseidbe.
Nekem pl. egyik barátnőm mesélte, aki egyben a főbérlő is volt, hogy a legnagyobb gond mindig azzal a barátból lett albérlőjével volt, akinek otthon is volt tesója és már évek óta együtt éltek az albérletben... és akármennyire is leültek elvileg megbeszélni a dolgokat, sosem volt változás. Hogy el kellett addig jutni, hogy konkrétan szét kellett vágni a tv-kábelt, mert egyébként ugye, a főbérlő többszöri kérésére sem volt hajlandó a saját laptopján nézni a Való Világot meg a Barátok Köztöt, hanem a nappaliban a nagy tévén, full hangerővel... 23 évesen. Meg simán bejelentés nélkül felhozta a haverjait.
Köszi a válaszokat!
Hát igen. A kollégiumban én is laktam együtt elsősökkel és volt köztük olyan, aki normális volt, de sajnos nekem is kellett "babáznom", megmutatni nekik hogyan kell megfőzni egy zacskós levest és hasonlók. Illetve ők is rendre felhordták a barátokat, most csak feljön az XY, a másik XY feljöhetne-e megnézni a koli szobánkat, akkor az XY-nal elmegyünk buliba, de itt is hagynák a kabátokat stb., stb. Nekem ez nem feltétlenül hiányozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!