Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hárpia anyuka, bőgőmasina...

Hárpia anyuka, bőgőmasina gyerek, nálunk pedig olyan szintű kimerültség, ami hányingerrel, fejfájással párosul. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

4 hete szült a mellettünk lakó nő. Sosem volt kedves, mindig fellengzősködött, de mióta megvan a gyerek szörnyen viselkedik és szörnyű amit leművelnek. A kis pulya (elnézést ha ocsmány lesz a hangnem, de most is visít és már a fejünk fáj), éjjel nappal sír. Kb 2-3 óra megállás ha van. Fejhangon visít, szirénázik. Mi 2-3 hete nem alszunk. Napi 2-3 órát. Én talán többet, mert home office-os vagyok, de a párom már rosszul van. Hányingeres, fejfájós, étvágytalan. Nem szóltunk, vártuk, hogy majd kinövi....biztos fáj a hasa stb. (persze ekkor is kellemetlen)

Ma délután az öcsém átjött, mert egyedül voltam felfúrni egy képet a falra. Anyuka markáns léptekkel, 90 kilóval beállít, hogy mit képzelünk, végre aludt a babája és ez így nem mehet.

Elmondtam neki, hogy igen ám, de az se mehet, hogy a párom hetek óta satu szerű fejfájással jár munkába.

Még ő volt felháborodva amiért meg mertem szólni, hogy majd meglátom ha saját gyerekem lesz és különbenis a baba sírással beszél.

Annyira undok és szóhoz sem hagyja jutni az embert, megbeszélni sem lehet vele.Egy hasfájós gyereknek igenis adjon gyógyszert. Vannak cseppek babáknak, vagy dugja be a seggébe azt a csövet vagy mit (asszem szélcső) és majd az megkakáltatja. Nekem a pofámról sülne le a bőr, nem lenne képem így beszólni.

Másik pedig az, hogy mit lehet ezzel csinálni? Nem tudunk pihenni! Soha! Éjjel-nappal sír. Bármit jobban elviselek. Az ugatást, a zenét, a fúrást még az alsó szomszéd füves cigi szagát is.

Tudom, hogy ez nem csendháborítás és a rendőt se csinál vele semmit. De kell lenni megoldásnak? Az nem lehet, hogy más gyereke miatt ne tudjunk a saját otthonunkban pihenni? Most is az oá-oá-oá megy, szétreped a fejünk, a párom már baromira ideges. Konkrétan úgy nyugtattam le, hogy ne fusson föl, pedig egy végtelenül türelmes ember.

Ez egy nagyon nyugodt környék volt, 3 éve élünk itt együtt. Tavasszal költözött be ez a nő még kismamaként. Többnyire csak idősek élnek itt, vagy családok nagyobb gyerekkel. Viszont ezek fiatalok, lehet még lesz gyerek és a baba visít, a kisgyerek zajong. Most akkor a költözés maradt? Egy együttélésre képtelen nőszemély miatt aki nem tud mit kezdeni a babájával, mert a sírás a dolga és hallgassa az egész folyosó?A háta mögött többen is kibeszélik, a szembeszomszéd is rosszul alszik miatta. Füldugó lószart se ér, elmondom. Erre a magas frekvenciárjú oáááá-ra nem.

Mit lehet tenni? Gyámügy?

ha lett elírás, bocsi

2021. aug. 19. 22:30
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
94%

Én megértem a kérdezőt, hogy hisztis, hiszen kialvatlan, fáradt. Viszont itt 2 probléma van.

1) azzal a gyerekkel gond van, ha a kérdező nem túlozza el, mennyit sír

2) valami rohadtul nem stimmel a hangszigeteléssel

Kérdező, én is javaslom, hogy a védőnőnek jelezd, hogy gond lehet a picivel! (A védőnők elérhetősége publikus, az önkormányzat honlapján vagy a helyi rendelőintézet honlapján fent kell legyen)

A másik, hívj szakembert, nézesd meg az ingatlan falait/hangszigetelést!

Ha új építésű, akkor a kivitelezőt, ha pedig magántulajdonostól vetted, akkor az előző tulajt lehet rejtett hibáért elővenni.

Ha pedig bérlitek, akkor szerződésbontást javaslok.

2021. aug. 21. 13:41
 42/54 A kérdező kommentje:

Ma délelőtt nyugi volt, mert nem voltak itthon. Kicsit én is megnyugodtam.

Nem túlzom el, éjszaka 1-2 órás szünetekkel felsír és az eltart 2-3 óráig. Nappal is folyton nyekeg, hallani a hangját és 1-2 óránként szirénázva bőg.

A védőnő tudatni fogja az anyával, hogy én szóltam neki? (mondjuk nem érdekelne túlzottan)

A hangszigetelés is biztos xar, a villanykapcsolást is áthallani.

2021. aug. 21. 13:55
 43/54 anonim ***** válasza:
56%
Nem fogja megmondani
2021. aug. 21. 14:02
 44/54 anonim ***** válasza:
40%

Az áthallás valóban zavaró dolog. Tanácsot adtunk: hangszigetelés.

De csak hisztériázol tovább

Nem baj hisztérikus, gyűlölködő nő. Bolondulj meg. Hajrá Bébi Bőgj!

2021. aug. 21. 14:25
 45/54 A kérdező kommentje:

Nem hisztériáztam, beszélgettem az egyik válaszadóval.

A kis hisztérika épp felettünk iázik mint egy szamár.

Ha 4 hete 2-3 órát aldnál (nem saját gyerek miatt), mennyire repdesnél örömödben utolsó?

2021. aug. 21. 14:39
 46/54 A kérdező kommentje:
Hanszigetelésre most nincs pénz. A gyerek közérzetén állítsanak, hogy ne kelljen szétkiabálni a hangszálait.
2021. aug. 21. 14:40
 47/54 anonim ***** válasza:
58%

“ Bolondulj meg. Hajrá Bébi Bőgj!” az ugye megvan a pici fejedben, hogy a babának sem jó, ha állandóan sír szegény?

Nem mellesleg, melyikőtök tudná elviselni, hogy 4 hete alig alszotok más gyereke miatt, hiszti nélkül? Nem azzal van a kérdezőnek sem baja, hogy bőg az újszülött, hanem, hogy órákig bőg a gyerek, a sok ősanya aki ide írogat, az is hagyta órákig üvölteni a babáját?? Tudjátok szegény picinek mekkora energiájába kerül ennyit sírni? Az anyuka is idegbeteg, ha egy képkeret fúrása miatt átrohangál. Valószínűleg ő is ki van idegileg…

Szólni kell a védőnőnek! Nem kell megvárni, míg a hírekbe kerül a gyerek, mert “jó” szomszédként eltűrik és befogják a szájukat.

2021. aug. 21. 15:12
 48/54 anonim ***** válasza:
75%
#47 azt sem tudjuk, hogy tényleg valós-e a történet, vagy épp egy unatkozó troll írogat.
2021. aug. 21. 15:24
 49/54 anonim ***** válasza:
0%
Így van, azt sem tudod, hogy valós-e a sztori, de azért dögöljön meg a kérdező, ugye?
2021. aug. 21. 15:28
 50/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem én írtam neki, hogy "dögöljön meg". Sőt nem is olvastam, hogy ilyet írtak volna neki.
2021. aug. 21. 15:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!