Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hárpia anyuka, bőgőmasina...

Hárpia anyuka, bőgőmasina gyerek, nálunk pedig olyan szintű kimerültség, ami hányingerrel, fejfájással párosul. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

4 hete szült a mellettünk lakó nő. Sosem volt kedves, mindig fellengzősködött, de mióta megvan a gyerek szörnyen viselkedik és szörnyű amit leművelnek. A kis pulya (elnézést ha ocsmány lesz a hangnem, de most is visít és már a fejünk fáj), éjjel nappal sír. Kb 2-3 óra megállás ha van. Fejhangon visít, szirénázik. Mi 2-3 hete nem alszunk. Napi 2-3 órát. Én talán többet, mert home office-os vagyok, de a párom már rosszul van. Hányingeres, fejfájós, étvágytalan. Nem szóltunk, vártuk, hogy majd kinövi....biztos fáj a hasa stb. (persze ekkor is kellemetlen)

Ma délután az öcsém átjött, mert egyedül voltam felfúrni egy képet a falra. Anyuka markáns léptekkel, 90 kilóval beállít, hogy mit képzelünk, végre aludt a babája és ez így nem mehet.

Elmondtam neki, hogy igen ám, de az se mehet, hogy a párom hetek óta satu szerű fejfájással jár munkába.

Még ő volt felháborodva amiért meg mertem szólni, hogy majd meglátom ha saját gyerekem lesz és különbenis a baba sírással beszél.

Annyira undok és szóhoz sem hagyja jutni az embert, megbeszélni sem lehet vele.Egy hasfájós gyereknek igenis adjon gyógyszert. Vannak cseppek babáknak, vagy dugja be a seggébe azt a csövet vagy mit (asszem szélcső) és majd az megkakáltatja. Nekem a pofámról sülne le a bőr, nem lenne képem így beszólni.

Másik pedig az, hogy mit lehet ezzel csinálni? Nem tudunk pihenni! Soha! Éjjel-nappal sír. Bármit jobban elviselek. Az ugatást, a zenét, a fúrást még az alsó szomszéd füves cigi szagát is.

Tudom, hogy ez nem csendháborítás és a rendőt se csinál vele semmit. De kell lenni megoldásnak? Az nem lehet, hogy más gyereke miatt ne tudjunk a saját otthonunkban pihenni? Most is az oá-oá-oá megy, szétreped a fejünk, a párom már baromira ideges. Konkrétan úgy nyugtattam le, hogy ne fusson föl, pedig egy végtelenül türelmes ember.

Ez egy nagyon nyugodt környék volt, 3 éve élünk itt együtt. Tavasszal költözött be ez a nő még kismamaként. Többnyire csak idősek élnek itt, vagy családok nagyobb gyerekkel. Viszont ezek fiatalok, lehet még lesz gyerek és a baba visít, a kisgyerek zajong. Most akkor a költözés maradt? Egy együttélésre képtelen nőszemély miatt aki nem tud mit kezdeni a babájával, mert a sírás a dolga és hallgassa az egész folyosó?A háta mögött többen is kibeszélik, a szembeszomszéd is rosszul alszik miatta. Füldugó lószart se ér, elmondom. Erre a magas frekvenciárjú oáááá-ra nem.

Mit lehet tenni? Gyámügy?

ha lett elírás, bocsi

2021. aug. 19. 22:30
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
*nem azért, hogy segítsen a gyerekén
2021. aug. 20. 07:56
 22/54 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
69%

Nekem is van egy ilyen szomszédom. Mikor még nem volt meg a gyerek, állandóan a kutyámat rugdosta a folyosón, aztán csodálkozott, hogy a kutya neki akar menni. Pedig alapból egy csendes állatról van szó, de azóta nem lehet kiengedni, mert folyamatosan ugat, amit én, és a szomszédok is megértenek, mert sokan szemtanúi voltak az esetnek.

Azóta leborjadzott a csaje, de a gyerek egyfeszt ordít. Múltkor felvettem videóra, ahogy az udvaron "levegőzteti" a bébit: konkrétan szinte futva, körbe-körbe tolta a babakocsit, mintha idegbeteg lenne. Szerintem valami nincs rendben...

Viszont én nem fogok gyámügyezni, meg feljelentgetni, a vért vérrel mossuk le elvet vallom. Szerencsémre hobbi szinten DJ-zek, és van 6 pár nagyteljesítményű kültéri hangfalam, szóval múltkorában kaptak egy 2 órás techno szettet.

Kíváncsian várom, hogy mit lépnek, mert ez tőlem csak bemelegítés volt, a maximum hangerőtől még messze jártam... :)

(Pontozzatok le, véranyák, vérapák, CSOK-zabálók.)

2021. aug. 20. 08:06
 23/54 anonim válasza:
61%

A gyámügy csak akkor foglalkozik vele ha tényleg elhanyagolt a gyerek. Egy próbát megér.

Ha jól tudom, létezik magas hangfrekvenciás riasztó amit csak a gyerekek hallanak. Mikor nagyobb lesz és vandálkodna, dübörögne bekapcsolhatod. Jelenleg nem segítene. Csak további sírást generálna.

Hangszigetelést tudom én is javasolni. Sajnos az ilyen megesik.

Az én régi lakhelyemen is volt egy gyerek, azonban ott nem a sírás volt a fő probléma. A kicsi imádta a hangját. Sacc/kb 2 éves lehetett. A lépcsőházban ordított a visszhang miatt és egész estig gyerekcsacsogást kellett hallgatnom.

Én nem bírtam már és egy lehetőség is adatott, így elköltöztem.

Vehetnél egy kiskutyát és járjatok el nélküle otthonról. A szeparációs szorongással küzdő kutya van olyan idegesítő mint egy kisgyerek. Te is védekezhetnél azzal, hogy kutya, az a dolga, hogy ugasson! 😉

2021. aug. 20. 08:11
 24/54 anonim válasza:
62%
Sajnos minden vérmami azt hiszi, hogy aki utálja a gyerekeket az frusztrált. 🤣😄
2021. aug. 20. 08:23
 25/54 anonim ***** válasza:
50%

Az első három hónapban a babák ált.extra sokat sírnak. Nálatok az áthallással van gond, te feszt az anyát meg a gyereket hibáztatod. Honnan tudod, hogy nem próbálja megnyugtatni a kicsit? Megoldási lehetőségek: 1. Hangszigetelés a velük szomszédos falon. 2.Másik szobában alvás. 3. Költözés.

Hidd el, hogy sem rendőrség, sem más szerv nem fog tenni semmit amiatt, hogy egy kisbaba sír. Egyébként is hangsúlyozom, hogy a társasház falaival van a fő probléma.

2021. aug. 20. 09:39
 26/54 A kérdező kommentje:

Értem én, de akkor minek költözött ilyen helyre, mikor tudja, hogy ezzel nyugtalanítani fog mindnekit? Miatta áll vigyázban az egész lépcsőház.

De szerintem mindneki a saját javait nézi. Ha mi szeretnénk fúrni, pont a baba alvásidejében (nem kiszúrásból, hanem ekkor van rá idő), akkor megtesszük. Mi nem gyes-en terjegetjünk a lábunk közét, hogy akkor aludjunk mikor a gyerek óhajt. Mellesleg ha nagyobb lesz a gyerek, neki sem lesz kellemes egy 2 szobás panelban őrjöngeni. Én kertes házban nőttem fel és imádtam. 7-8 éves lehettem mikor 2 évre lakásba költöztünk. Alig bírtam megmaradni a pichámon, de anyám folyton rámszólt ha egyet ugrottam is. Igaza volt.

2021. aug. 20. 09:58
 27/54 anonim ***** válasza:
50%
Ne te mondd már meg, hogy ki hová költözzön! Mondjuk csak erre volt pénze? Miért nem költözöl akkor inkább te kertes házba, ha annyira imádod? Te fúrhatsz, amikor akarsz, a szomszédok meg flexelhetnek, meg füvet nyírhatnak, amikor akarnak, a kutyák meg ugathatnak, vonyíthatnak 7/24-ben.
2021. aug. 20. 10:04
 28/54 A kérdező kommentje:
Itt is akkor fúrhatunk amikor akarunk. Szóval nem költözünk el.
2021. aug. 20. 10:07
 29/54 anonim ***** válasza:
68%
Hadd szóljon a Metallica!
2021. aug. 20. 10:45
 30/54 anonim ***** válasza:
50%
A gyerek meg akkor bőghet amikor akar, ennyi.
2021. aug. 20. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!