Csak én vagyok úgy vele, hogy az egyetem alatt nagyon megutáltam Pestet? Az is megváltás volt, hogy jött a távoktatás és hazamehettem vidékre.
Nagy a nyomor, elkeserítően drága a lakhatás, kollégiumba nagyon nehéz bekerülni, albérletbe kellett mennem. Utálom ezeket a körfolyosós bérházakat az 5 méteres belmagasságukkal együtt. Az utca tele van kéregetőkkel és koldusokkal, nem bírok úgy elmenni A-ból B-be hogy valaki ne állítana meg.
Az egész város hangulata nagyon nyomasztó és látszódik a szegénység.
Otthon, vidéken sokkal jobb volt az életminőségem, ott volt a tágas udvar, a nagy családi ház. Az állatok.
Én nagyon megbántam, hogy belevágtam ebbe az egészbe.
Most is abban reménykedek, hogy a covid miatt újra távoktatás lesz és húzhatok haza.
Szerintem aki csak a "nyomort" meg a "drága lakhatást" veszi észre, az soha nem is igazán járt-kelt még budapesten, soha nem élt ott igazán, soha nem is nézett körbe.
Nyilván ez a drága lakhatá dolog ott értelmetlen, hogy sokan az ingyen mamahotel hasonlítják az önálló lakhatáshoz, nyilván az ingyentől minden drágább.
A belváros szépségei szerintem:
Margit sziget, mindkét rakpart, városliget, Deák tér, Szent István bazilika, Magas rendőri jelenlét a forgalmas helyeken, főleg a buli negyedben este. Ezek nem kerülnek pénzbe.
A belváros rémségei, amikkel találkoztam: Húgyszag, mint azt már többen is írták. Túlszaporodott galambok, mindenhol galamb szar. (Hozzám a lakásba is berepült egy és összeszarta a nappalit.) Egész éjjel közlekedő villamosok, ami jó is lehet, de nem annak, aki a körúton lakik.
De ez mind csak a belváros, ami egy nagyon kis része Budapestnek. Zuglóban pl. nagyrészt zöld és csendes helyeket találsz, mégis jó közlekedéssel. Kőbányán erős ipari hangulatod lesz, de ott is találhatsz szebb helyeket. Ezzel szemben a Hős utca, Népszínház utca, Orczy tér környéke szóba se kerüljön. Viszont éppen ezektől nincs messze a Corvin negyed, Kálvin tér, ahol akadnak jó dolgok. Budai oldalon a második kerület már csak az utcák miatt is megér egy sétát. Ugyanígy vagyok Gazdagréttel.
Én fiatal felnőttként szerettem Pestet. Na, nem a koszt, bkk-s bnkókat meg a C-ket, hanem hogy pl munka után beülhettünk sörözni, ha bulizni támadt kedvünk, éjjel is haza tudtunk menni, mert volt mivel. Közel volt a mozi, bevásárlóközpont, nagyobb pl Spar, ilyenek, nem kellett háromnegyed órát utazni, hogy ilyen helyekre eljussunk.
Most már jóideje városban élek és egyéve annak is a szélén, gyakorlatilag körüöttünk gazdasá, erdő, tó és dombok. Ezt a nyugalmat, kilátást és békét már semmiért nem cserélném el.
Hát igen, elcsesztem. Mentem volna vidéki egyetemre vagy tanultam volna szakmát. De már késő
Meg én azt hittem, hogy kollégista leszek majd. Nem gondoltam bele abba, hogy nem adnak kollégiumot és albérletben kell lakni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!