Hova lehetne költözni, ha valakinek prioritás a csend?
Mióta világ a világ, az első dolog ami az "álomotthon" szóról eszembe jut, az egy virágos-zöld terasz, ahol lehet élvezni a csendet és a természet hangjait, madárdalt. Nekem ez lenne a prioritás, enélkül nem érzem úgy hogy igazán boldog tudnék lenni az otthonomban.
Szeretem a jelenlegi lakóhelyem, a zaj kivételével - közel a főút, folyton dübörögnek a kamionok, az egyik szomszéd napi 25 órában flexel-fűkaszál-köszörül, a másik szomszéd meg folyton óbégat és bömbölteti a rádiót az udvaron. Ez engem rettenetesen idegesít. Sajnos jelenleg nem tehetek semmit velük, de pár éven belül úgyis tervben van a költözés.
Hova, milyen jellegű helyre lehetne költözni, ahol ilyenek nincsenek?
Főleg tapasztalatok érdekelnének, itt arra gondolok hogy látom sokszor ajánlgatják a paneleseknek a kertes házat hogy az milyen csöndes, de én tapasztalatból tudom hogy mennyire nem az... Engem az érdekelne hogy a valóságban hol, hogyan lehet csendes lakóhelyet találni.
A településemen pl. van egy ház ami egy utca utolsó házától még 3-4 percnyi sétára van kijjebb, egy erdős részen. Az ilyesmi hogy működik, erdőrész lehet vajon a telek? És arra szabad építkezni? Vagy hogyan lehetséges csendes telekhez, lakhelyhez jutni? Milyen opciók vannak?
Aktuális a kérdés: balról fűnyírás reggel óta, jobbról flex, szemben felújítás, hátul építkezés, mindez elvileg mások által irigyelt kertvárosi környezetben, hát a panelben ahol éltem soha nem volt ilyen zaj.
A ház elé, mellé parkolókról most nem is beszélek.
Kell keresni egy nagyobb város mellett egy kisebb települést és annak a szélére költözni, ha nem gáz a környék.
A városom közelében van egy kis birtok, úgy 2 kmre. 20 éve vették meg, az úttól vagy 300mre építettek az erdőszélbe egy házat, illetve van körbe 2,5 magas kőkerítést. Régen még nem volt, de ma már körbe van kamerázva, meg vannak mozgásérzékelős lámpák is. Egyedül a télen rosszabb, mert a mellékúton be kell jutni a házhoz. Konkrétan egy nyugalom szigete, körben tényleg erdő, rét, nincs szomszéd, csak a csend. Viszont egy családnál elengedhetetlen hogy 2 kocsi legyen, mert az ilyen helyeken nem a legjobb a tömegközlekedés.
Múltkor Gödöllő határában láttam egy álom lovastanyát, 300 milliót kértek érte.
Tudom, épp ezért gondolkozom rajta hogy hogy lehetne elérni hogy a legközelebbi szomszéd minimum 100-200 méterre legyen. A tanya evidensnek tűnik, bár nincs tapasztalatom, ott is lehet hogy megvannak a sajátos zajok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!