Miért hiszik azt hogy mindenki hozzájuk fog alkalmazkodni?
A társasházban ahol élünk, két lakásban is született baba, pár hét eltéréssel.
Eddig a két anyuka nem volt jóban, csak mióta együtt voltak terhesek.
Na most kitették a közös Facebook csoportba, hogy kérik a szomszédokat hogy az altatási időkben (de.10-11 között, du. 15-16 között,este pedig 19órától) mellőzzük a zajos, hangos tevékenységeket (pl mosógép, porszívó, mosogatás, zenehallgatás, robotgép stb). Azt hittük hogy ez csak ilyen hirtelen a hormonok oka, de azóta ha bárki bármit csinál ami zajosabb már mennek is át és felszólítja az anyuka hogy nem láttad a posztot? Rendőrrel fenyegetőzik, birtokvédelemmel.
Miközben a velük szomszédos lakásokban éjjel ébren vagyunk, mert nem veszik fel a babákat, hanem visszaalvásra nevelik őket épp, néha 1-2 órán keresztül sírnak, aki 5kor kel ennek nagyon nem örül...
Amikor mi neveltük itt a gyermekeket próbáltunk nem zavarni senkit, nem mi vártuk el másoktól az alkalmazkodást, volt aki inkább elköltözött, hogy ne zavarjon.
Mit lehet tenni az ilyen anyukákkal?
Mázlitok volt az ablakossal, nekem fontos lett volna tudni, mikor jönnek, mert teljes munkaidőben dolgozom, és nem tudok 2 perc alatt hazaugrani, egyeztetni kell a szabadságot és a home office-t is a munkahelyen előre.
Kérdező, Budapesten sem jobb a helyzet ezen a téren. Amikor a redőny-szúnyogháló felmérés miatt jöttek ki, akkor már előre kértem, hogy időben szóljanak, mikor jönnek, mert nekem is időben kell jeleznem a munkahelyen, jelentkeztek is kb. egy héttel előtte, hogy mikor tudnának jönni. De nonszensz, hogy sokan tényleg úgy állnak hozzá, hogy odaszólnak aznap, hogy x óra múlva jönnének.
21
Napközben élem az életem. Mint minden normális ember. Mint írtam dolgoztam éjjel is. Mindenkinek szólni kellett volna, hogy ugyan ne tévézz, ne hallgass zenét, a gyerekekre szólj már mert hangosak, ne porszívózz csak este 6 után stbstb? Te ezt így gondolod, hogy mindenki alkalmazkodjon máshoz? Ne haragudj meg, de ez nem így működik. Van egy szabály, ezt tartsa be mindenki és kész. Fogadja el az összes lakó, hogy ezeket a szabályokat kell betartani hogy mindenki számára kompromisszum képes megoldás szülessen. Ha pedig valakit zavar ez, menjen egy tanyára vagy családi házba, mert ő egyszerűen képtelen alkalmazkodni. Nem hozzám, hanem a többi 15 lakóhoz sem. Ha neked az a hobbid hogy azt lesed hogy éppen kivel tudsz jófej lenni azzal semmi gond, de nekem nincs ilyen megfelelési kényszerem. Élem az életem a megadott kereteken belül és ezt javaslom másnak is. Egyszer nem jutna eszembe bekopácsolni 1 szomszédhoz sem délután 2-kor hogy ugyan tedd be a fülhallgatót drága fiam mert én most aludnék. Éli a mindennapjait, mint minden normális ember. Lehet hogy nyigdíjasként ez lesz a hobbim és mindenki azt mondja hogy ez az öreg olyan jófej mert mindenkire annyira figyel, de egyelőre nem tartok itt, és nem szeretnék korlátozva élni csak azért mert más éppen úgy gondolja hogy az ő problémája fontosabb.
Te ezt így gondolod, hogy mindenki alkalmazkodjon máshoz
igen, úgy gondolom, hogy nem vagyok egy önző dög, tekintettel vagyok másokra, cserébe ők is rám. Ha nem okoz gondot, akkor miért ne tegyem meg?
Ne foglalkozz vele
Rendőrt hív ? Oké...
- kérem jöjjenek ki a szomszéd most indította el a mosógépet/porszivóz...vicc
Mint írtam 10 hónapos a gyerekem,2 házzal arrébb ma reggel 7 körül permetezte a szomszéd a gyümölcsfákat,mivel korán reggel kell amíg hűvösebb van,
Ne alkalmazkodjon már az egész utca hozzám.
Ez tiszta hülyeség, főleg aki az ablakos példát írta. Nem összehasonlítható, hogy egyszer szerelnek valamit és alkalmazkodsz vagy hogy a mindennapokban kell alkalmazkodni egyébként irreális elvárásokhoz. Vagy ha több baba van a házban akkor majd 0-24 lesz a 'csendrendelet', mert minden babának máskor kell a csend.
Egyébként aki társasházba szül gyereket (én is) az legyen tisztában azzal, hogy ez esetleg milyen hátrányokkal jár. Lehet felújítás, házibuli, nagyothalló szomszéd, akinél üvölt a tv, ...
Fölöttünk 4 gyerekes család lakik, nagyon hangosak, ott pl egymást is zavarták a gyerekek, mi sose szóltunk rájuk, de ők se szóltak amikor nálunk felújítás volt 8 hónapig vagy ha házibulit tartottunk.
Aki nem tud úgy létezni, hogy a szomszédnál megy a mosógép vagy az egyéb hétköznapi tevékenységek zavarják, az költözzön kertes házba, nehogy már a porszívó, mosógép, tv, zene stb-vel kelljen alkalmazkodni a szomszédokhoz.
Kit érdekelnek? Nem nyitnék nekik ajtót, és hívjanak rám rendőrt amiért mosok napközben. :D Eleve egy mosó-szárító program simán van 4-5 óra, ami fizikailag nem férne bele az általuk "elvárt" időkeretekbe, nem gondolják komolyan hogy ne mossak amíg nem lesz ovis a gyerekük.... :DDD
Esetleg kedvesen felajánlanám, hogy ha elviszi máshova a gyereket minden éjszakára, akkor én is elviszem a szennyesem a mosodába, és akkor egyikünk se zavarja a másikat. :)))) Gondolom így már nem tetszene nekik, pedig így még igazságos lehetne. :D
"Aki nem tud úgy létezni, hogy a szomszédnál megy a mosógép vagy az egyéb hétköznapi tevékenységek zavarják, az költözzön kertes házba"
Én mondjuk ezt nem ajánlanám, az állandó flex-fűkasza-köszörű-körfűrész-traktorbőgetés hangosabb a mosógépnél. Szeretek kertesben élni és megéri bőven nekem, de csend szempontjából jobb volt amikor társasházban éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!