Mi a kedvenc "kellemetlen szomszéd" sztorid, aminek elszenvedője voltál? Hogyan sikerült az eseteet rendezni?
Első:
Attól mert magaddal foglalkozol még lehet egy idióta szomszédod, aki pl. városról falura költözve feljelent, mert délután 4-8 között kettőt vakkantott a kutyád :D
A kedvenc kellemetlen esetem elég hosszú sztori, lényegében 2 évente 1x látom a szomszéd telek tulaját, és mikor végre összefutottunk első alkalommal, viszont bemutatkozás helyett a félkész kertkapunkra mutatott, hogy odabiggyesztett egy cetlit még múlt héten, ajánlja figyelembe, na viszlát!
Kész csoda, hogy nem vitte el a semmivel se rögzített papírfecnit a szél, de látszott, hogy párszor már megázott :D
A szomszéd körbefényképezte a telkünket, és elég bunkó hangnemben írt egy levelet, hogy feljelentett, mert a kerítésünk 10 centit áthajlik az ő telkére.
5 éve így áll az a kerítés, eddig nem zavarta??
Amúgy pont ekkor vettük meg a területet, első dolgunk amúgy is az volt, hogy normális kerítést húzunk.
Leszartam a hülye levelét, amúgy is tervben volt az a csúnya kerítés kioperálása.. elkezdtem javítani, megvettem mindent, mikor munka mellett időm engedte, csináltam is.
A fiát gyakran kiküldte hozzánk, hogy ellenőrizze a munkát 🤣😂😂
Mint valami fegyencőr, érted?
Jó hogy határidőt nem adott hozzá b+.
Végül kész lett, és mikor idén kitolta a szomszéd tulaj is a képét, meg se dicsérte a kerítést, hogy milyen szép lett, hanem egy "na azért"-et odaböfögött.
Na mondom magamban: kert nagy, ásó akad... 😇🤣
Minden szomszéddal jól kijöttem, vagy nem is nagyon érintkeztünk. Olyan lépcsőházba is laktam ahol 1 év után találkoztam egy ottlakóval.
A legkellemetlenebb, ami előfordult, hogy egyetemi bulieste után a közös tér össze volt hányva és napokig ott nézegettük a rókát, mire az egyik ott lakó dühösen végig kopogott minden lakást, hogy kiderítse ki követte el ezt a kellemetlenséget. Gondolom sikerrel járt, mert másnap valami maszatolás volt.
Családi ház, közös udvar, 3 lakás. Kettő miénk és nagyszüleimé, harmadik egy alkesz nyugdíjasé, akivel már évek óta haragban vagyunk. Évekkel ezelőtt kis híján ránk gyújtotta a házat, mert az egyik kéménye olyan sz@r állapotban volt, hogy konkrétan a kéményajtaján ömlött már a füst a tetőre, és amikor szüleim jelezték ezt neki, csak annyit bökött oda, hogy őt az nem zavarja, égjen csak. Hivatalos úton letilttattuk a kéményét, azóta fasírtban vagyunk, de édesapámtól fél, szóval nagyjából csend van. Csak néha hangzik el egy-egy k.vaanyázás felőle :D Jelenleg a vizet lopja tőlünk, mert neki lejárt a szerződése és nem újíttatta meg, de szüleim majd ez ügyben is terveznek lépéseket tenni.
Régen egyébként rendszeresen énekelt nyitott ajtónál-ablaknál full hangosan operát, korábban már csak a kormányt meg a jehovákat szidta, ment a "jó k.va anyátokat!" órákon keresztül. Egyszer édesanyámnak annyira elege lett belőle, hogy odaállt az ablaka alá, felvette hangrögzítővel az ordibálását, és a térdig érő hangfalunkon visszajátszotta neki. Azonnal csend lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!