Van dübörgő szomszédod? Mivel szokott leginkább az agyadra menni?
Mindenre van megoldás.
Fejhallgató, vagy fülhallgató. Azzal úgy bömböltetheti mindenki kedvére amit akar maximum hangerőn, ahogy nem szégyelli. Az ár nem kifogás, már olcsón is vannak jók. Nagyothallóknak is ideális. A vezeték sem akadály, már vannak jó árban egy töltéssel 24-30 órát bírók (nekem is ilyen van 3 éve és bírja), kicsit drágábban még az audiofilek is találnak megfelelőt.
Dübörgő lábak ellen használ a műanyag papucs, vagy klumpa. Legalább nem fázik fel a delikvens.
Baráti összejövetelezni is lehet kulturáltan, nem kell ahhoz félrészegen óbégatni, hogy jól érezzük magunkat.
Minden akarat és jószándék kérdése.
A felettünk lakók az utóbbi másfél évben rendkívül zajosakká váltak. Én a "nyóckerben" nőttem fel, de az is sokkal elviselhetőbb volt, bár ott is történt egy-két furaság, de nagy zajongásokra nem emlékszem.
Tavaly nyáron történt, hogy beáztatták a lakásunkat, nem ez volt az első ilyen eset. Van egy csaj, aki egyébként falja a C kategóriás hapsikat, és elég irritáló stílusa van. Régebben, amikor szóltam egy beázás miatt az anyja - aki még otthon is magassarkúban járt, mindig hallottuk a kopogó lépteit - még engem nézett hülyének: hogy merek egyáltalán szólni, hogy át tetszettek áztatni a lakásomat, teljesen lenéző stílusban beszélt, de valami nagyon bejött nekik, mert a végén ők kaptak kártérítést. Nem igazán emlékszem már mi is volt, de ez most lényegtelen.
Szóval az utóbbi másfél évről: a csajnak lett egy gyereke, akivel időnként ordítva beszél, szinte nincs olyan, hogy ne hallanám a gyerek visítva sírását egy nap többször is, meg trappolását. A csaj pasija ezermester, napi szinten fúr, kopácsol stb. Sokszor leejtenek valamit, tologatják a bútorokat. Fel kell újítani oké, de úgy tűnik messze még a vége, tavaly karácsonykor is dolgozott, idén szintén erre számítok. Karácsony előtt pár nappal történt, hogy valaki éjfélkor elég nagy erővel ütögette a radiátort, aludni sem tudtam, de megvártam míg abbahagyja. Szerintem felettünk ütögették. Aztán volt, hogy bulit tartottak, valaki meg elég erőteljesen átzörgetett, hogy halkítsák le a zenét. Erre a csaj testvére lejött hozzánk és nem hitte el, hogy nem mi zörögtünk, de még a radiátor kopogtatásával is megvádolt minket. Elég hangosan mondta, hogy megtalálja ki volt az és kinyírja. Ezután rendszerré vált, hogy az ajtókat úgy csapják be, hogy szinte az egész lakás beleremeg. Ez a testvér újra itt lakik és pár naponta elég nagy hangerőn hallgatja a zenét. Nem nagyon szoktam inni, de egyszer félig ittas állapotban ütemesen felzörgettem a radiátorcsövön keresztül, mert elegem volt, hogy hol a radiátor csapkodások miatt alig tudok aludni, hol meg más zenéjét kell hallgatni. Na azóta hangerősítő, mélynyomó bekapcsolva és minden olyan zenét full hangerőn hallgatnak, ami basszus centrikus. Nekünk is van hangfalunk, de mi nem szeretnénk mindenkit magunkra haragítani. A környéken sok drogos van, ezt sokáig nem tudtam, lehet ők is néha füveznek. Beszélgetésnek valószínűleg nem sok értelme lenne, őszintén szólva megalázónak érezném, hogy még nekem kellene átmenni könyörögni, hogy vegyék már lejjebb a hangerőt. Most tervezzük, hogy mi is felújítunk és majd jövőre a választások környékén kiderül, hogy költözés vagy maradás. Attól tartok, ha költöznénk szintén kifognánk egy ilyen "jóravaló" szomszédot. Amúgy leginkább szegény gyerekükkel tolnak ki, szerintem nem valami egészséges ekkora hangerővel bombázni őt. Valamint azt pletykálják, nemsokára jön az újabb gyerek. Amikor még velük élt az apjuk, akkor még csöndben voltak, de elkergették őt. A poén az, hogy amikor ideköltöztünk még elég fiatal voltam, és azt hittem nem laknak felettünk, de ugye kiderült, létezik 11. emelet is. Ja, és úgy fél évig kutyát is tartottak, a szaladgálását és ugatását naponta hallottuk.
Bocs, hogy hosszú és kicsit csapongó lett az írás.
Én kertesben lakom, de itt is bőven kijutott a hülyékből.
Az mellettünk lévő szomszéd 3 éves gyereke 0-24 üvölt. Nyáron azért jobb, mert olyankor ha rájön a hiszti, az anyja kirakja a teraszra, hogy az egész környék élvezhesse a hisztit. Ha nem hagyja abba fél óráig, akkor az anyja is kijön üvöltözni, hogy fejezze be.
A hátsó szomszédban egy 80 év körüli bácsi lakik, az nem tudom mi a szarral fűt, de bűzlik tőle a környék, szombat hajnalban fát vág lancfűrésszel és nyaranta 2 napig berregteti a fűkaszát, amikor ugyanakkora a telke mint a miénk és én 1 óra alatt végzek a sajátunkkal.
Illetve ő ordítva telefonál a kertben és k.rvaanyázik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!