Vettem egy nyaralót, de az új szomszédom már rögtön kötekedik hogy a fáim beárnyékolják a kertjét, vágjam ki az összeset?
Természetesen nem kell kivágnod.
Ha átérne a kertjébw, vagy kárt tenne a kerítésben, akkor formálhatna jogot efelett.
Nem kell az elején a pitsába küldeni, egész egyszerűen mond meg, hogy nem. Aztán ignoráld. A 3. szakasz, hogy elküldöd.
Van más megoldas is.
Ha pl. amúgy neked nem kell a fa, akkor mond meg, hogy csinálja meg az ő saját költségén.
Mindenhol ezt alkalmazzák:
Szerintem az előző tulajdonosnál hiába próbálkozott, most újra előjön a vélt vagy valós követelésével.
Nézz utána hivatalos helyen, addig várjon türelemmel. A jogszabályba nem tud belekötni, ha annak megfelelően cselekszel.
szerintem is az lehet, amit a 7-es mond, hogy előző tulajdonos is elküldte, és bepróbálkozott nálad is.
én is azért megnézném, hogy neki lehet-e igaza a helyi rendeletek között, és ha igen, akkor is kizárólag minden költségét ráhárítva mennék bele, hiszen hát őt zavarja. te is mondhatnád, hogy téged meg a szőlő fog zavarni, ezért oda ne rakjon szőlőt...és akkor ez így mehetne a végtelenségig.
Amikor a városi panellakó kertes házba költözik és azt hiszi, hogy akkor bármit megtehet. Tévedés.
Érdemes ismerkedni a helyi építési, településképi és kertrendezési szabályzatokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!