Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mely nemzetek szeretik illetve...

Mely nemzetek szeretik illetve utálják a magyarokat?

Figyelt kérdés

2021. jan. 28. 08:07
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Én nem találkoztam még olyannal, hogy egy teljes nemzet utálja a magyarokat, pedig sokat utaztam.

Bárhol kérdezték, hogy honnan jöttem, sehol nem tapasztaltam utálatot. Ausztriában kifejezetten kedves és barátságos mindenki. A Horvátokról ez nem mondható el, de azok állítólag mindenkit utálnak, már más nemzetiségű barátoktól is hallottam.

2021. jan. 28. 08:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyéntől függ, a sztereotípiák nagyrészt nem igazak.
2021. jan. 28. 08:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztereotípia alapján a románok utálják és a lengyelek szeretik a legjobban.
2021. jan. 28. 08:20
 4/8 A kérdező kommentje:

horvátok velünk mindig kedvesek voltak, bár igaz, hogy szállásadók voltak, illetve vendéglátósok.

Románok neten viszont mindig beszólogatnak, illetve az ukránok is.

2021. jan. 28. 08:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy időben a munkám miatt sokat jártam Horvátországban. Az összbenyomás inkább kedvező volt.

Nem voltak rossz tapasztalataim a Felvidéken, és kifejezetten jók Csehországban.

Egyszer Lisszabonban egy rendőrtől érdeklődtem, miután megtudta, hogy magyar vagyok, magyarul köszönt. (Igaz, hogy d.u. 2-kor jó reggelt-tel, de magyarul).

2021. jan. 28. 08:44
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

Én a horvátoknál az étteremben tapasztaltam, hogy baromi arrogánsak és bunkók, plusz amikor az utcán kértem útbaigazítást. Igaz, angolul beszéltem, nem tudták, hogy magyar vagyok. Angolul is nehezükre esett megszólalni. Lehet ha szállást vettünk volna ki, akkor ott kedvesebbek lettek volna, azt nem tudom.

De pl. Romániában és Szlovákiában nem tapasztaltam meg azt az állítólagos magyarutálatot.

2021. jan. 28. 08:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A törökökről hallottam már, hogy ők szeretnek minket, testvérként tekintenek ránk. Az iskolában is azt tanulják, hogy mi vmikor régen, együtt vándorolgattunk.

A mongolok szintén a testvéreiknek tartabak minket. :-)

2021. jan. 28. 11:00
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Szerbiában a Vajdaság egyes részein vannak olyan helyek, ahol jobb, ha nem nagyon szólalsz meg magyarul. Egy Óbecsei ismerősömet 1x konkrétan megverték az utcán szerb falusiak, mert meghallották, hogy magyarul beszél. S ez nem is volt olyan nagyon rég.
2021. jan. 28. 16:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!