Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédom szerint én hűtöm...

A szomszédom szerint én hűtöm ki a lakását?

Figyelt kérdés

10 emeletes házban lakunk, a felettem lakó szomszéd ordibálni kezdett velem a lépcsőházban, hogy nálunk a kis szobában (ott alszunk) télen nyáron egész nap nyitva van az ablak bukóra, és ezért az ő fala kihűl, és fizeti a fűtés díjat, mégis olyan, mintha nem lenne nála fűtés.

Tényleg nyitva van, mert brutálisan fűtenek szeptembertől májusig kb. Alig van olyan az évben, amikor nincs fűtés.

Nálunk a szobában hűvösebb van, de így is csak egy takaró huzattal takarózom, és sokszor melegem van éjjel. A lakás többi részében nem is érződik semmi.

Létezik, hogy tényleg miattam van hideg nála egy emelettel feljebb?

2021. jan. 14. 09:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Létezik, de nincs olyan szabályozás, hogy köteles vagy fűteni.

Ez is a társasházi pokol egy kis szeletkéje.

Az egyik nem fűt, mert a többiek körbefűtik, a másiknál hideg és penész van, mert az ő oldaláról viszont jön a hideg attól, aki nem fűt.

Örökös probléma, a szomszéd rakjon le padlófűtést 10 centis XPS fölé és megoldódik a gond.

2021. jan. 14. 09:21
 2/12 anonim ***** válasza:
17%

Ez egy olyan élethelyzet ami a békés együttélés miatt meg kell hasonulni .

Hogy túlvezérelt szomszédod lenyugodjon,amúgy a szomszédnak nincs igaza mert amíg a meleg megyen kifelé ahogy írod hogy túl meleg van nálad addig a hideg nem tud bejönni .

2021. jan. 14. 09:22
 3/12 Mr.Q77 ***** válasza:
100%

Hát nem hiszem, ha neked jó a közérzeted/nem fázol éjszaka(~20-22 fok) akkor nem lehet olyan hideg hogy lehűlnének az ő falai.

Hány fok van a szobátokban?

2021. jan. 14. 09:25
 4/12 anonim ***** válasza:
98%
Mondd neki, hogy te inkább fűtőd az ő falát, mert oda engeded ki a meleg levegőt :D
2021. jan. 14. 09:27
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
"amíg a meleg megyen kifelé ahogy írod hogy túl meleg van nálad addig a hideg nem tud bejönni" - és így előbb-utóbb űrbéli vákuum lesz szobádban.
2021. jan. 14. 09:39
 6/12 A kérdező kommentje:

:D

Köszi a válaszokat.

Igen, normális idő van, kb 21 fok, a többi szoba melegebb.

Na hát nem tudom miért kell ordibálni másokkal. De amíg melegem van, addig nyitva lesz.

2021. jan. 14. 11:38
 7/12 anonim ***** válasza:
98%

Aki szerint lentről a 21 fok kihűti fent a szobáját, ott más gondok is vannak a fejben. Vigyáznék vele és ezt komolyan mondom.

A plafonnál kb 24 fok lehet nálad, szóval olyan meleg, mint egy standard padlófűtés.

Nemrég olvastam jogifórumon hasonló esetet, de ott az alsó lakásban 5 fokos temperáló fűtés volt, ezért volt hideg a fenti lakó szobája.

Na de 21-nél fázni nem lehet.

Inkább az lehet, hogy ő maga 15 fokon tartja a termosztátot mert tőled mindig jött a nagy meleg.

Amióta viszont te nyitva tartod az ablakot, neki is többet kell fűtenie, mert nem tudja lopni a tőled felszálló hőt.

De én mindig azt mondom, hogy aki a problémamegoldást és az érveket csak ordítva tudja elképzelni, azzal vigyázni kell.

2021. jan. 14. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:
98%
Ha nálad folyamatos nyitott ablaknál van 21 fok, akkor elképzelni nem tudom, hogy nála bármi is hideg lenne.
2021. jan. 14. 11:58
 9/12 anonim ***** válasza:
94%

Körbe van szigetelve a ház, vagy még nem volt felújítva? Milyen az ablaka a fölötted lakónak, új, vagy régi?

Én tavaly cseréltem ablakokat, a régi már ramaty állapotban volt, szökött a meleg, az új ablakokkal ilyen gond nincs, sőt, gyakran kell nyitni, mert nekem is melegem van, mert nagyon megy a távfűtés.

Kétlem, hogy te hűtöd a lakását, amúgy is, a meleg levegő felfelé száll, szóval inkább fűtesz neki.

Lehet, hogy rosszak az ablakai vagy levegős a radiátora.

2021. jan. 14. 15:59
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi, megnyugtattatok.

Nincs körbe szigetelve a ház, és én nem néztem meg az ő ablakát. A mi ablakunk új, azért is nyitjuk sokat.

2021. jan. 14. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!