Tudnátok mesélni régi falusi történeteket?
Van egy falu ahol amikor esküvő van és a házaspár nem tud mindenkit meghívni, akkor a nem meghívott emberek oda mennek a lakodalom épületéhez és bekukucskálnak az ablakon. Ekkor a házaspár kiviszi a kajákat, piákat megkínálni a kinti embereket akiket sajnos nem tudott már meghívni.
És ott az a legmenőbb arc ha mondhatom így, akinek a legtöbb ilyen "kéregető" van a lakodalmán.
És az abban a faluban már nagyon régóta így megy. :D
Ott ez a normális. Remélem érthetően írtam le. Most nem tudom melyik faluroll van szó. Apukám egy ismerőse lakik ott :D
Nagymamám egyik barátnője mesélte, aki egy idős néni. Kb 60 éve történt, mikor fiatal tinézser volt. Volt sok tyúkjuk, és volt a pincében 1-2 üveg meggybefőtt, amit már nem akartak megenni mert unták a meggyet, és régebbi eltevésű volt. És hát odaadták a tyúkoknak, és mivel kezdett cefrésedni már így berúgtak a csirkék. Konkrétan a földön voltak, meg össze-vissza mozogtak.
Ükmamám is falun lakott, amikor még élt, és reggel előbb etette meg az állatait, mint hogy ő reggelizett volna, mert kinézték azt a faluban, akinél bőg a tehén mert éhes.
Mamám mesélte, hogy papám mindig ment ki a szőlőbe dolgozni, de közben mindig felöntött a garatra rendesen. Egy nap ment hazafelé már és hát ittasságában biciklistől beleborult az árokba. Mamám szedte ki, kiabált is vele.
Hazavitte papát, mama épp süteményt sütött. Papám erre: Rozi, te már megint süteményt sütsz? És még dünnyögött pár sort, majd mamám fejbevágta a tepsivel, úgy, hogy az behorpadt. A mai napig büszkén mutogatja.
Egyszer a papáméknál csak egy átlagos hétköznap suli után még nem volt telefon, eljöttek a mama mind 2 tesója és a családjuk, papa 2 tesója és családjuk és az unokaöccse és családjuk, a keresztanyukámék és családjuk, és anyu tesójának a családja.
Elkezdtek gitározni és énekelni mi meg táncoltunk. Életem egyik legszebb napja volt🥰
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!