Hol jobb élni Budapesten vagy vidéken?
Győr-Moson-Sopron megyében lakom.
Itt van a végzettségemnrk megfelelő munka, nyugis a környék, az agglomerációban fekvő falvakból is kényelmesen be lehet járni, az ingatlanárak alacsonyabbak. Én jobban szeretek itt, de van amikor bizonyos dolgokat Pesten célszerűbb intézni.
Példa speciális autóproblémák, bizonyos bevásárlások, specializált boltok, pörgősebb bulik stb.
De nekem egyértelműen vidék.
Budapest mellett szól, hogy általánosságban közel vagy legalábbis közelebb vagy mindenhez, mint vidéken.
Viszont vidéken a levegő minősége sokkal jobb.
Továbbmenve pedig: a falukban pedig mindenki ismer mindenkit. :)
Vidéken. Ha nagyon muszáj, akkor Bp-hez közel, de inkább nem.
De kis faluban sem.
A legjobb az arany középút, egy olyan helyen ahol minden megvan: munkahely,
boltok, szolgáltatások, szórakozás, természet...
17-es: Ezért nem költöznék oda. Egyébként nem állítottam, hogy BP-en nincs zöld övezet. Amit írtam, összességében kell figyelembe venni.
Szokott lenni valamilyen tanulmány az ország, illetve világ legélhetőbb városairól. Ezeken szoktam nevetni nem kicsit.
Azt már csak halkan jegyezném meg: Nem rég BP-en jártam hivatalos ügyben és több emberrel is kapcsolatban kerültem. Volt egy hölgy, aki nemrég költözött BP-re, ő azt állította, hogy BP-en az üzletekben (nem mindegyikben) tiszta idegbetegek és bunkók az eladók, szemben a vidéki (nagyváros, kisváros, falu) boltokkal. Az emberek pedig nagyon feszültek.
Én soha nem költöznék Budapestre, de még a nagyobb megyeszékhelyek is taszítanak hosszú távon.
Én Kisvárdán élek, megfelelő az állásom, jó a fizetésem, semmi nem hiányzik nekem, amit egy nagyobb hely adhatna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!