Zaklató tulajdonos ellen lehet valami tenni, vagy egyetlen járható út az költözés? (albérlet)
Sziasztok! Még nyár elején vettem ki egy albérletet Pesten. Szerződéskötéskor a tulaj felajánlotta, hogy a bérleti díj egy részét lehetne "máshogyan" fizetni. Ez nagyon meglepett, mert még nem találkoztam ilyennel. Kis hezitálás után, pár feltétellel belementem (lényegesen olcsóbb volt így). Viszont az utóbbi hetekben elegem lett belőle, és megmondtam a tulajnak, hogy szeretném fizetni a teljes összeget, nem szeretném tovább ezt csinálni ezt (többek között kialakulóban van egy párkapcsolatom). Természetesen rábólintott, viszont azóta többször zaklat (személyesen, telefonon), megjegyzéseket tesz. Tudom, nem volt jó dolog alapból ilyenbe belemenni, de lehet valamit tenni ilyenkor? Vagy egyetlen megoldás a költözés?
24/N
Jobb, ha magadtól mész, amúgy a zaklatás akkor is zaklatás, ha volt közötök egymáshoz, de már nincs.
Ha keménykedni kezdesz egy ilyennel,jó eséllyel ő fog kirakni. Nézd meg, mennyi a felmondási időd, és kezdj új albit keresni.
A kauciónál légy óvatos.
Lehet, hogy nem árt egy hangfelvétel vagy inkább szöveges üzenetek / emailváltás arról, hogy valójában miért mész el. Ebből derüljön ki egyértelműen, hogy ő elismeri.
Nehogy benyeljen egy rakás pénzt bosszúból.
Legközelebb gondolom nem mész bele ilyenbe...
Mekkora szemét ez! Milyen már, hogy csak egy részét engedte el az albinak? :D
Mondanám, hogy ócska ribąnc, de azt ugye itt nem lehet :D
Azt hittem, hogy az ilyen, és ehhez hasonló sztorik csak városi legendák:D
Erre mondják, hogy aki k*rvának áll ne sírjon ha meg*bsszák.
De undorító ez!!!
Megállapodunk, mindenkinek jó, erre felrúgja a szerződést/megállapodást, és még ő játssza a mártírt.
Szégyelld magad kérdező, és költözz!
Nem városi legenda, valóban van ilyen: pár éve én is kerestem albit, és egy gyanúsan olcsó árra, amiben még a korlátlan internet is benne volt, rákérdeztem, hogy mégis mi az oka.
Erre a tulaj elmondta, hogy hát ő magányos és társaságot szeretne... meg hogy néha főzzön neki valaki(!?), ha épp megkíván egy kis csirkepaprikást, és hát ezért cserébe ő nem kér sokat.
Nagyon elhűltem, és faképnél hagytam, de lehet, hogy nem mindenki van ebben a helyzetben, hogy ezt megtehesse.
#8 én is beleakadt anno egy ilyenbe.
gondolom, egy kivénhedt, nyálcsorgató faszi volt ez is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!