Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyünk ilyen esetben?

Mit tegyünk ilyen esetben?

Figyelt kérdés
2 éve költöztünk oda ahol lakunk. Van egy Akitánk, aki nem igazán szereti azt, ha mászkálnak az utcán. Ilyenkor ugat. Ahogy a kettővel mellettünk lakó 2 vizsla, és az egyel mellettünk lakó labrador meg dashund is, az utca végén lakó németjuhászról nem beszélve. Azt gondolom ez a dolguk, őrzik a házat. Lakik szemben egy vénasszony, akit nem nagyon szeret senki az utcában. Ma reggel, az alkesz ismerőseivel a mi kerítésünk előtt/ mellett lévő körtefát elkezdték szedni, természetesen hangoskodva. Kutya az végig ugatta őket, mert közel jöttek ugye. Édesanyám kiment szólni a kutyának, és megnézni mi történik, és a nő elkezdett beszólogatni, hogy ez a kutya elviselhetetlen, és nem lehet tőle kint lenni, meg pihenni, mert egész nap ugat. Anya mondta neki, ez baromira nem igaz, mert reggel ki van engedve mielőtt elmegy dolgozni (én már albérletben töltöm legtöbb időm suli miatt) és este vagy délután amikor hazajön, akkor megy ki újra a kertbe meg viszi el sétálni (vagy én, ha otthon vagyok). Erre tovább pampogott a nő hogy nem igaz, mert állandóan ugat hétvégén is. Erre mondta anya, hogy vasárnap meg mi nem tudunk pihenni, mert 2 órán keresztül vágja a füvet az 50 éves fűnyíróval, de nem szólunk, mert toleránsak vagyunk. Erre elkezdett dadogni, hogy az egyáltalán nem igaz, mert az max fél óra szokott lenni. Baromira nem. Aztán meg elkezdte a nő mondani, hogy egyszer lelövi a kutyát. Én valamikor ekkor ébredtem fel. Anya meg mondta, hogy ha ennek a kutyának baja lesz, akkor ő lesz az első akit a rendőrök el fognak vinni. Őt nem érdekli, leüli azt a hat hónapot inkább. Erre már nem emlékszem mi volt a reakció de ezután nem sokkal vége lett. Mit lehet tenni, hogy egyszer ne az legyen, hogy a kertben patkányméreg van átdobva, amit esetleg nem veszünk észre? Mindenki bolondnak tartja a nőt az utcában és mindenért panaszkodik. Ma egy újabb utcában lakóval találkoztunk össze akivel eddig nem, ő pedig azt mondta nagyon jó szomszédok vagyunk. Más sem panaszkodott még. Tényleg csendesek vagyunk. Nincs forgalom, nincsenek bulik, kutya szokott ugatni, ha jönnek az alkeszok valamelyik szomszédhoz, vagy postás stb. De ha elmennek abba is hagyja. Hagyjuk ezt? Jelentsük fel? Tervezek kamerákat felszerelni, hogy lehessen látni ha valaki megközelíti a házat ha netán baj lenne. Köszönöm a segítséget
2020. szept. 25. 00:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%
Egy állat sohasem lesz családtag, az egy állat. Viszont az sem normális ha sokat ugat a kutya.
2020. szept. 25. 12:30
 12/20 A kérdező kommentje:
12, nem nem zavar. De attól, hogy alapvetően bent van, nem mehet ki a kertbe? Micsoda ostoba gondolat
2020. szept. 25. 15:01
 13/20 anonim ***** válasza:
50%
Üvöltözhet, de a kutyám nem mérgezi meg, így illene neki sem megmérgezni a kutyámat... Ha a logikádat követem. :D
2020. szept. 25. 16:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a családtagom jól nevelt kutya, így ha harapni tudna is, nem fog... ;)

Neked sem kéne annyit csaholni, nem neveltek tán meg? Le kéne szedálni magad ahogy javaslod és akkor végre nem lenne telehányva értelmetlen fossal ez a szerencsétlen kérdés.

2020. szept. 25. 16:52
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

A családomban senki nincs láncraverve és csaholhat is kedvére, mert mindenki jól nevelt és azt érdelmes okból teszi (pl. lecsaholja a betolakodó fejét ugye).

Na de odébbtolom tahoszaurusz mivoltom (bóknak vettem), elég volt belőled. Jót beszélgettünk, köszi. :D

2020. szept. 25. 17:14
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

21

Helyes, ideje a bolhairtásra mennek;)

2020. szept. 25. 17:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nehéz, mert ha tényleg MINDEN elsétáló embert megugat a kutya, azt baromi idegesítő és neveletlenségre vall, viszont, ha a kerítés előtt gyanúsan viselkedőket vagy balhézókat ugatja meg, az okés szerintem. Valamilyen szinten mindketten idegesítőek vagytok: a nő alkesz, lopja a körtéteket, hangoskodik a fűnyíróval, nektek meg tényleg zavaró lehet a kutyátok, ha az elsétálókat is megugatja. Meccseljétek le. A kutyát meg neveld rá két dologra: ne ugasson feleslegesen (békésen elsétálókra), ne fogadjon el ételt idegentől.
2020. szept. 25. 17:35
 18/20 A kérdező kommentje:
2 naponta egy ember megy el az utcában kb. Város széli mellékutca
2020. szept. 26. 00:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Amikor mi Pestről falura költöztünk a 2 kutyánkkal, nagyjából 2-3 éve laktunk ott, amikor a szembeni oldalon, tőlünk a 4-ik házban lakó elmebeteg feljelentett minket, hogy éjjel-nappal folyamatosan ugatnak a kutyáink. Ezt most, 15 év távlatából tudtam meg.

Nos, a kutyáink a városi életmódhoz voltak szokva, itt is aszerint éltünk. Reggel a hátsó kertben gyors pisi, aztán jöttek be, mi elmentünk dolgozni, a két kutya a lakásban volt, míg haza nem értünk, akkor meg vittük a kutyákat a tőlünk 6 házra levő, többhektáros erdőbe sétálni, legalább egy órát. Itt volt aztán a kaki is, majd este lefekvés előtt még pisi az udvaron és alvás a lakásban.

Ablak sem volt nyitva az utca felé, csak a konyhaablak volt bukón a kert felé, de oda meg nem mehettek a kutyák, az ajtaja csukva volt.

Az önkormányzat hivatalból kikérdezte a közvetlen mellettünk levő szomszédokat, a szemben lakókat és a hátiszomszédot, akik elmondták, hogy nem ugatnak a kutyáink, nem is látják őket, csak az utcán, pórázon.

Ettől még eljöttek felénk különböző napszakokban kocsival és síri csend volt, így aztán nem is lett belőle semmilyen ügy.

Ezzel csak azt akartam elmondani, hogy elmebeteg mindenütt van, ezzel nem tudsz mit kezdeni!(...itt is láthatod egyes megnyilvánulásokból!)

Mi azért - biztos, ami biztos alapon - lekerítettük úgy a kertet, hogy az azóta már újabb kutyák nem tudnak a kerítés közelébe menni és az esetleg bedobált mérget megenni, hanem a lakásból egyenesen a leválasztott részbe vezet az útjuk.

2020. szept. 26. 13:44
 20/20 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a segítséget
2020. szept. 26. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!