Mit tegyünk a lenti esetben? Mi lehet ennek oka?
Ikerfiaim vannak. Most 15 évesek. Laci fian 8 éve focizik. Júniusban múlt 2 éve bokatörése volt (jobb láb). 1,5 hónapig gipszben volt és további 1 hónap gyógytorna. Kb. 2 hónapig folyamatos fájdalmakkal küszködött, majd teljesen tünetmentes volt. (Részben a bokarögzítő viselésének köszönhetően.)
2 hónappal ezelőtt egy családi ebédet (feleségem szülei, testvérei és családjaik) megelőző napon a bevásárlásból hazaérve meglepetéssel tapasztaltuk, hogy minden ELŐZMÉNY és FÁJDALOM nélkül a JOBB BOKÁJA FELDAGADT. 'Lefektettük és borogattuk a bokáját. Másnap reggelre leapadt. A nap végére ismét feldagadt.
a; Ennek van-e valami összefüggése a korábbi sérülésével?
A probléma fokozódott azzal, hogy kb. 2 héttel később azzal jött haza, hogy már a BAL BOKÁJA is ELŐZMÉNY nélkül feldagadt.
b; Ennek mi lehet az oka?
Háziorvosnál már voltunk vele. Azzal nyugtatott minket, hogy majd magától elmúlik. Ez eddig nem valósult meg.
c; Ténylegesen elmúlhat magától vagy sem?
d; Menjünk el vele szakorvoshoz?
e; Ez melyikhez tartozik inkább a traumatológiához vagy az ortopéédiához vagy reumatológiai területhez?
Igen, persze lehet összefüggés, a jobb bokája már élete végéig érzékenyebb lesz. A bal bokája attól dagadhatott be, hogy azt jobban terhelte, hogy a másikat kímélje.
Igen, szerintem menjetek el vele orvoshoz, mivel már maga a törés gyógyult, így szerintem ez már inkább ortopédia.
Teljesen egyetértek az #1 hozzászólóval.
Az nagyon is elképzelhető, hogy van összefüggés a korábbi sérülése és ezen kérdésben említett a jobb bokáján megjelenő probléma. Az ellenkező lábán megjelenő probléma viszont valószínűsítem, hogy azért lehet, mert folyamatosan kímélni szeretné a jobb lábát és ezért a balt túl erőlteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!