Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lekezelnek a szomszédok?

Lekezelnek a szomszédok?

Figyelt kérdés

Sikerült fiatal párként beköltöznünk egy nekünk nem való részre akaratunkon kívül. Nagyon kilógunk a sorból, csak ideiglenes lakást vettünk egy nagyváros melletti faluban, míg fel nem épül a házunk a városban, de megjártuk vele. Azért lógunk ki, mert sem fiatalok nem laknak itt, sem a mi társadalmi osztályunkból senki. Azt hittem, ha 30+ millióért veszek egy sorházi lakást, nem kisebbségi segédmunkások jönnek ide 3 gyerekkel 60nm-re, de a nagy része sajnos ilyen. 50 nm-es udvaron tartják a pitbullt, egész nap a közös területeken futkoznak a gyerekek sikítozva meg a kutyák egész nap ugatnak. Szívbajt kapok, mikor a pár éves gyerekek az autónk mellett tanulnak biciklizni.

Mi egy csendes, gyerek- és háziállatmentes pár vagyunk, akik igyekeznek senkit nem zavarni, de így is megtesszük, ahogy látom.

Újépítésű sorházas lakópark, jelenleg 6 szomszédunk lakik bent. Van, akivel jóban vagyunk, de vannak már olyanok, akik szemrehányást tettek, pedig csak pár hete lakunk itt. Azt sérelmezték, hogy nem kezdeményezünk náluk. Miközben nekik köszönni is nehezükre esik, és már az elejétől fogva furcsák voltak velünk. A gyerekesek ugye már az elején összeálltak, minket meg sosem szólítottak le.

Bevallom, engem zavar a nagy kor- és anyagi különbség. Látom, hogy a nálam kb 10 évvel idősebb családanyák kinéznek engem a korom miatt. Tipikus gazdag, nagyvilági emberek képét keltjük, sokkal jobb anyagi helyzetben vagyunk, mint itt az átlag, ráadásul kb 10 évvel fiatalabbak vagyunk az átlagnál, de mindketten fiatalabbnak tűnünk a korunknál. Zavarnak minket a gyerekek és a kutyák is, így pedig nem szívesen barátkozom, nehogy kibukjon ez belőlem. Azt sem akarom elmondani nekik, hogy élünk vagy mink van, miközben ők 40+ évesen 4-5-en élnek 60 nm-en és a gyerekek mellett kb semmit nem csinálnak, egész nap a teraszon eszi őket a fene. Komolyan, a mi sorházunkban vagyunk 11-en, de abból összesen 3 ember dolgozik, a többi egész nap lébecol meg kényszertakarít. Nagyon mellélőttünk ezzel a költözéssel.

A probléma az, hogy egyeseknek még köszönni is nehezére esik. Volt, aki a szemünkre hányta, hogy mi nem mutatkoztunk be neki, miközben bemutatkoztunk (bár a férfi egy kisebbségi, aki egész álló nap úgy járkál a lakásunk előtt, mint egy benyugtatózott, ki tudja mire emlékszik...).

Te tudnál így kedves lenni a szomszédokkal? Hogy nagyon nem ilyeneket vártál? Hogy a 40-es, lepukkant nőkről lerí, hogy lenéznek a korod és a pénzed miatt? Hogy az egyik nagydarab férfi úgy áll a párodhoz, mintha valami "kicsicsíra" lenne, úgy beszél vele, miközben tudod, hogy a párod tízszer annyit keres, mint a szomszéd?

2020. szept. 12. 20:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Az a helyzet, kedves Kérdező, hogy amit te gondolsz, hogy a szomszédok gondolnak rólad/rólatok, az nem más, mint amit mélyen legbelül te gondolsz saját magadról.

Zavar, hogy nem köszönnek? Köszönj! Nem rohadt mindegy, hogy ki kezdi el? Nem akarsz bandázni velük, de zavar, hogy nem vesznek be? Akkor most tulajdonképpen mit is szeretnél?

Honnan tudod, hogy ki mennyit keres? Egy ember értékének mércéje a bevételeinek nagysága? Ezek szerint "értékesebb" valaki, aki drogot árul, mint egy sürgősségi orvos.

A kedvesség és az előzékenység csodákra képes. Ha azt akarod, hogy a közösség részei legyetek, akkor tegyetek érte. De ti lenézitek őket, flegmáztok és csodálkoztok, hogy nem kedvelnek.

2020. szept. 12. 21:41
 12/15 A kérdező kommentje:

"alltalaban az uj lakoknak kene kezdemenyezonek lennie"

Kb két hét különbséggel költöztünk be, új lakások. Nem hiszem, hogy ilyen esetben centizni kellene, ki pakolta oda előbb a bútorait... Ilyet sosem tapasztaltam még.

2020. szept. 12. 22:06
 13/15 A kérdező kommentje:

"Amugy csak egy kerdes, ha ennyire draga ott egy lakas, akkor az ugymond “proli”, egyszeru munkas retegnek megis honnan a fenebol volt erre penzuk?"

Szerintem CSOK-ból. De nem kutakodtam egyikük zsebében sem. De úgy sejtem, a kisebbségi szomszédnak, aki délben, pár óra után hazajön "munkából", majd egész nap az udvaron flangál már hetek óta, az élettársa meg egész nap kényszertakarít, és az autójuk kb 100 ezer forintot ér, nekik gondolom nem a rengeteg munkából van a pénzük.

2020. szept. 12. 22:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A CSOK-nak feltételei vannak, nem osztogatják bárkinek. Nem tudom elképzelni a szituációt, hogy egy jó környéken lévő, újépítésű ingatlanokba, munkakerülő szegény emberek költözzenek. De mivel írtad milyen jól kerestek, tényleg az a megoldás, hogy albérletbe költöztök, amíg el nem tudjátok adni az ingatlant. Amúgy, amikor odaköltöztetek, nem tünt fel, hogy mennyien vannak otthon munkaidőben és, hogy kisebbségiek.
2020. szept. 13. 07:14
 15/15 anonim ***** válasza:
41%

Szornyen nagykepu vagy. Koltozzetek akkor el egy meg ennel is tehetosebb kornyekre a sok hozzatok hasonlo koze. Ott meg azert nyavajognak, amiert nem fogadja be oket a kozosseg es hogy mindenki felszines meg verseng a vagyonaval. De legalabb ott egyuttesen nezhettek le a segedmunkasokra.

Valamibol csak meg tudtak venni a 30+ millios sorhazi lakast, nem? CSOK-ot nem osztogatnak csak ugy, foleg nem ujepitesure. Sokan ugy is alig kapjak meg, hogy megvannak a feltetelek.

2020. szept. 21. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!