Lekezelnek a szomszédok?
Sikerült fiatal párként beköltöznünk egy nekünk nem való részre akaratunkon kívül. Nagyon kilógunk a sorból, csak ideiglenes lakást vettünk egy nagyváros melletti faluban, míg fel nem épül a házunk a városban, de megjártuk vele. Azért lógunk ki, mert sem fiatalok nem laknak itt, sem a mi társadalmi osztályunkból senki. Azt hittem, ha 30+ millióért veszek egy sorházi lakást, nem kisebbségi segédmunkások jönnek ide 3 gyerekkel 60nm-re, de a nagy része sajnos ilyen. 50 nm-es udvaron tartják a pitbullt, egész nap a közös területeken futkoznak a gyerekek sikítozva meg a kutyák egész nap ugatnak. Szívbajt kapok, mikor a pár éves gyerekek az autónk mellett tanulnak biciklizni.
Mi egy csendes, gyerek- és háziállatmentes pár vagyunk, akik igyekeznek senkit nem zavarni, de így is megtesszük, ahogy látom.
Újépítésű sorházas lakópark, jelenleg 6 szomszédunk lakik bent. Van, akivel jóban vagyunk, de vannak már olyanok, akik szemrehányást tettek, pedig csak pár hete lakunk itt. Azt sérelmezték, hogy nem kezdeményezünk náluk. Miközben nekik köszönni is nehezükre esik, és már az elejétől fogva furcsák voltak velünk. A gyerekesek ugye már az elején összeálltak, minket meg sosem szólítottak le.
Bevallom, engem zavar a nagy kor- és anyagi különbség. Látom, hogy a nálam kb 10 évvel idősebb családanyák kinéznek engem a korom miatt. Tipikus gazdag, nagyvilági emberek képét keltjük, sokkal jobb anyagi helyzetben vagyunk, mint itt az átlag, ráadásul kb 10 évvel fiatalabbak vagyunk az átlagnál, de mindketten fiatalabbnak tűnünk a korunknál. Zavarnak minket a gyerekek és a kutyák is, így pedig nem szívesen barátkozom, nehogy kibukjon ez belőlem. Azt sem akarom elmondani nekik, hogy élünk vagy mink van, miközben ők 40+ évesen 4-5-en élnek 60 nm-en és a gyerekek mellett kb semmit nem csinálnak, egész nap a teraszon eszi őket a fene. Komolyan, a mi sorházunkban vagyunk 11-en, de abból összesen 3 ember dolgozik, a többi egész nap lébecol meg kényszertakarít. Nagyon mellélőttünk ezzel a költözéssel.
A probléma az, hogy egyeseknek még köszönni is nehezére esik. Volt, aki a szemünkre hányta, hogy mi nem mutatkoztunk be neki, miközben bemutatkoztunk (bár a férfi egy kisebbségi, aki egész álló nap úgy járkál a lakásunk előtt, mint egy benyugtatózott, ki tudja mire emlékszik...).
Te tudnál így kedves lenni a szomszédokkal? Hogy nagyon nem ilyeneket vártál? Hogy a 40-es, lepukkant nőkről lerí, hogy lenéznek a korod és a pénzed miatt? Hogy az egyik nagydarab férfi úgy áll a párodhoz, mintha valami "kicsicsíra" lenne, úgy beszél vele, miközben tudod, hogy a párod tízszer annyit keres, mint a szomszéd?
Ajj, fogjuk rá hogy hasonló helyzetben vagyok.
Röviden ismertetném, hogy velem mi van: Körülbelül 10 év erejéig költöztem ide, jelenleg a vállalkozásom próbálom beindítani, mellette befektetéssel kapcsolatos kurzuson veszek részt. 2 házzal odébb romák, piszkosak, koszosak, hangosak, társadalmi normákat messziről elkerülve élik az életüket, a környéken élők nyugalmának rovására. Motorozok egyébként. Takony kölykök rendszeresen jönnek ide, fel akarnak ülni, mutogatnak, jampiznak, mikor állok be a kertbe bámulnak befelé, borzasztó.
Na, amit én teszek, és amit tanácsolni tudnék neked:
Feleslegesen nem szólok hozzájuk, nem kérdezek, szűkszavúan válaszolok ha akarnak valamit, igyekszem nem okot adni bármiféle interakció kialakulására. Nem vagyok kint feleslegesen, nem járok el előttük, amennyire lehet elkerülöm őket. Neked azt tudom tanácsolni, hogy ha lépcsőházban találkozol velük, legfeljebb köszönsz nekik, ha akarnak valamit nem kell kialakítani beszélgetést, egyszerűen válaszolsz.
Ezek a társadalom elkorcsult részét képviselik, egyszerűen annyit nem érdemelnek, hogy foglalkozzatok velük. Persze hogy lenéznek, a primitív felfogásuknál fogva alap tulajdonság, hogy mindenkit lenéznek, akik többet elértek az életben mint ők.
Kitartás! :)
Akinek nincs annyi esze, hogy lakásvásárlás elött körülnézzen a környéken meg megnézze, milyen a szomszédság, az megérdemli, ha hülye helyzetbe kerül. De a kérdésed alapján TE nézed le a szomszédokat, nem ök téged, ök csak felvágós, nagyképü embernek tartanak, aki még köszönni sem képes a szomszédoknak, pedig ez az alapvetö jól neveltséghez tartozik.
MEgolás egyébként az, hogy eladjátok a lakást és vesztek olyat, ami megfelel.
Azt látom, hogy mivel a különbségek miatt afféle gazdag suttyóknak nézhetnek minket (ami egyébként nem igaz), azt várják, hogy mi mindent megelőlegezzünk: mi menjünk oda hozzájuk, mi jófejkedjünk, kedveskedünk, kezdeményezzünk mindenben, természetesen szó nélkül tűrve, amit művelnek (hangoskodás, rendetlenkedés 0-24-ben). Én meg úgy vagyok vele, hogy minek erőlködjek egy társadalmi randlétrán jóval lejjebb lévőnél, aki nem szimpatikus.
Én elélnék szépen csendben, magamban itt, csak ne köpködnének a hátam mögött azért, mert nem vigyorogva köszönök rájuk és nem megyek át hozzájuk esténként benyalni, mert perpill kb ott tartunk.
"Akinek nincs annyi esze, hogy lakásvásárlás elött körülnézzen a környéken meg megnézze, milyen a szomszédság, az megérdemli, ha hülye helyzetbe kerül"
Ez egy jó környék volt, fogalmam sincs, hogy kerültek ők páran ide. A szomszéd utcákban mind jól szituált emberek laknak.
A stilusodbol nelyseges lenezes es degradalas arad...valoszinu az arcotokrol is leri ugyanez...azert ilyenek veletek. Mar onmagaban a stilusod is verlazito. Szoval onvizsgalatot ajanlok!
Tudod, mindenki hulye csak ti vagytok
pont helikopterek?!🙄🤨
8as, sehonnan!
Ez egy troll kerdes, szandekos provokalas.😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!