Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tényleg mindenhol ilyen...

Tényleg mindenhol ilyen undorító stílusúak a falusiak, vagy csak én fogtam ki egy ilyen falut?

Figyelt kérdés

Falura költöztem páromhoz. Nem szeretnék megbántani egy falusit sem, a városiak se különbek, de ami falun megy, az olyan undorító, hogy ilyet még életemben nem láttam, vagy ha láttam is, nem vettem észre.

3 utcával arrébb lakik egy fiatal nő, aki szülés után a gyerekét állami gondozásba adta. Az egész falu gyűlöli és folyamatosan megjegyzéseket tesznek rá, direkt úgy, hogy hallja. Már a szomszédok is azzal kezdték, hogy van egy nő, aki állami otthonba adta a gyerekét, és hogy milyen anya az ilyen, stb. Van egy nő facebookon, aki folyamatosan kiírja, hogy egy igazi anya küzd a gyerekéért, nem pedig eladja. Pedig nem adta el, hanem államiba adta. Láttam annak a nőnek a házát, hát ne haragudjon senki, de szerintem ha olyan a ház belseje, mint a külseje, akkor oda én se vittem volna egy gyereket se. És egyébként meg ezért elítélni valakit és pálcát törni a feje fölött milyen már? Ezeregy oka lehet annak, hogy nem akarta nevelni. Most az mennyivel lett volna jobb, ha a nyomorba viszi oda? És ha az volt a baja, hogy nem tudta volna eltartani, de nem vitte rá a lélek, hogy abortuszra menjen? Száz oka van annak, hogy valaki nem szeretné nevelni a gyerekét. Meg úgy nagy őszintén, kinek mi köze hozzá? Meg honnan jön ez a gyűlölet? Pláne a nagy mintaanyáktól jön ez, aki az udvaron kiabálva mindennek elhordja a gyerekét, amiért elfelejtett maszkot vinni és emiatt féluton vissza kellett fordulni. És akkor még ilyenek pofáznak. Hát ezeknek se kellett volna gyereket vállalni, az biztos. Már undorodom ettől a falutól, pár hónapja lakunk itt, de már a költözést fontolgatom.

2020. aug. 30. 17:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%
Persze itt is ilyenek. Ráadásul semmi nincs, megöl az unalom. Itt csak munka van és keserves élet. Rosszul döntöttél, aki városban született az becsülje meg és soha ne menjen falura. Ha lenne pénzem városi lakásra már itt sem lennék.
2020. aug. 30. 19:05
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
A pestiek... XD XD
2020. aug. 30. 19:25
 13/18 anonim ***** válasza:
97%

Óh Itt mindenki celebnek érezheti magát.. mindenki tudni akarja hogy mit vettél a boltban, kivel beszélgettél és mit mondtál. A legártatlanabb szavad is kérdőre vonódik. Egy hétvégi bevásárlás alkalmával a vásárolt árukból kikövetkeztetik, hogy mit főzöl és meg is beszélik. Ha nem főzöl akkor egy semmirevaló asszony lehetsz. Ha szépen öltözöl akkor kényes vagy és biztos nem csinálsz semmit. De az urad is biztos megcsal mert soká ért haza tegnap is, a marika látta is.

Alkalmazkodni meg se próbálj, mert nem fog menni.

Ha lázadsz és szimplán lesz.rod egy beképzelt majom vagy, és hát ki lennél te.

Lehet választani.

Alig várom, hogy elhúzhassak innen.

2020. aug. 30. 19:46
 14/18 A kérdező kommentje:

"Amit írtál példa, az mondjuk pont nem olyan vészes szerintem. Minek csinál valaki gyereket, ha putriban lakik? Az intézetben milyen élete lesz annak a gyereknek? Megerőszakolják, stb. Persze hogy elítélik a nőt."

De neked és nekik mégis milyen jogon van jogod ítélkezni más felett, amikor te sem tudod, hogy mi történt meg hogy történt? Senkinek nincs joga elítélni senkit, ahogy neked sem. Egyébként meg honnan tudod, hogy ha hazavitte volna a gyereket, akkor a gyereknek jobb lett volna? Lehet onnan kiemelik nem megfelelő körülmények miatt. És nem tiszted eldönteni, hogy mi vészes és mi nem az.

2020. aug. 30. 20:13
 15/18 anonim ***** válasza:
87%
Én is pesti vagyok, de a poén úgy tűnik nem jött át...
2020. aug. 30. 20:28
 16/18 anonim ***** válasza:
96%

Húsz éve költöztem Pestről Pest megyei faluba.

Mindenkinek köszöntem, mindenkivel udvarias vagyok, de a közvetlen szomszédaim lakásában sem jártam és nem tettem lehetővé, hogy ők bejöjjenek hozzám. A kapum mindig zárva, ha valaki keres kimegyek és ott elintézem vele a gondját.

Nagyjából 10 családnak - az engem körülvevő szomszédoknak és a mellettük levőknek - tudom a nevét, a többieknek még azt sem.

Baromi jól el tudok beszélgetni a boltban, orvosnál, vagy buszmegállóban anélkül, hogy személyes vizekre eveznék pro és kontra. Senkit nem faggatok, ha hozzám intéznek ilyen kérdést azt vagy kikerülöm és elterelem, vagy mondok valamit, amivel nem sokra megy. 20 év után sem tudom, hogy kinek van a gyereke állami gondozásban, vagy ki az, akinek részeges valamelyik retyerutyája, vagy ki csalja és kivel a férjét vagy a feleségét, mert rohadtul nem érdekel.

Lehet, hogy beszéltek rólam is, de így aztán nem jutott el hozzám és minden csoda 3 napig tart.

Ennek ellenére amikor elöntött minket a felhőszakadás, a fél falu ott volt és segített, ahogy mi is, amikor az 5-ik szomszéd háza kigyulladt.

Nekem nincs bajom a faluval, annak sem velem.

2020. szept. 1. 09:06
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Sokan segítenek nekünk is, meg mi is segítünk másoknak, ezzel nincs is gond, de egyes falubeliek nagyon rosszindulatúak velünk szemben. Próbálunk normálisan élni, rendbetartjuk a kertünket, a házunk környezetét (ugye falun ez alap), nem hangoskodunk, nem részegeskedünk, nem bántunk senkit, szóval nyilvánvaló, hogy szimplán az az oka a rosszindulatnak, hogy Pestről költöztünk oda. Szerencsére vannak olyanok is, akik ennek tudatában is nagyon normálisak velünk. Az egyik közvetlen szomszédunk amúgy nagyon érdekes figura: rengeteget segít nekünk, viszont borzasztóan rosszindulatú, okoskodik és folyton azt lesi, mit csinálunk, hogy legyen mibe belekötnie stb. Sokszor nehéz elviselni, de amúgy tényleg segítőkész. Mondjuk, Pesten volt ennél rosszabb szomszédunk is, szóval, ha úgy vesszük, még örülhetünk is.

#10-es voltam

2020. szept. 1. 14:29
 18/18 anonim válasza:
Mi egy éve költöztünk egy kisvárosból faluba, mert örököltem egy házat. Hát nem tudom meddig maradunk itt. Szomszéd csörtet befelé mint aki otthon van, megállít az öregasszony az úton, hogy igaz e hogy nekem 2 gyerekem is van mert ezt beszélik, az orvos asszisztense elmondta egy rokonomnak, hogy miért voltam orvosnál, a postás ha nem talál odaadja a levelemet egy távoli rokonomnak akit nem is ismerek stb. Hát nem tudom meddig maradunk itt. Mostanában próbálok inkább már nem is ismerkedni pedig először azt hittem de jó sok ismerősöm lesz itt. Boltba megyek vagy ahova muszáj és ennyi jövök haza.
2020. szept. 2. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!