Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem tudnak a szomszédok...

Miért nem tudnak a szomszédok összebarátkozni egy társashàzban?

Figyelt kérdés
Korban nagyjából hasonló,kisgyerekes családok vagyunk. Mindenki zárkózott és elfogódott. A gyerekek pedig szeretnek együtt játszani.

2020. júl. 15. 20:39
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Sok igazat írtok. Lehet,hogy csak magamból indulok ki. Mondjuk,honnan is indulnék?! A 😄 Én egy községben nőttem fel, Budapesttől messze. Tökmindegy,merre. Akkoriban még volt példa jószomszédi viszonyokra. A szomszéd korombeli gyerekekkel egész nyáron a kertben jàfszottunk. A szembe szomszéd néni,aki valódi fejkendős nénike volt,bármikor bármivel kisegítette anyukámat/már amivel tudta./Persze,mivel az is a váló élet volt,volták kellemetlenebb, pletykás szomszédok is. Viszont majdnem az egész utcánkban tudtuk,hogy melyik porta kié. Ha nem is voltunk barátok,de tudtunk egymásról. Ez a budapesti elszigeteltség,amit 7 éve sem bírók igazán megszokni. Ez még is besegítheti az embert,szerintem. Manapság dívát pszichológushoz járni . Régen az emberek egymàssal beszélgetve a problémák felét megoldották.
2020. júl. 16. 20:44
 22/25 A kérdező kommentje:
*még is betegítheti
2020. júl. 16. 20:47
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Na kérdező, ez elég zavaros. A pszichológust kár idekeverni, nem "arra való" amire a szomszéd néni, a régi emberek pszichés egészsége meg nem volt a toppon.

Azt se igazán értem, hogy miért lenne valaki "elszigetelt" attól hogy nem akar a lépcsőházban pletykapartizni... Én panelban nőttem fel, sose bírtuk a szomszédokat, de voltak barátaink (nekem is, családtagjaimnak is) akikkel nem éltünk egymás fenekében.

2020. júl. 17. 07:47
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Úgy is jóba lehet lenni a szomszéddal, hogy nem járunk össze.

És úgy is rosszba lehet lenni, hogy valaki naponta beszél a másikkal és cserélnek sütit.

2020. júl. 17. 09:05
 25/25 anonim ***** válasza:

Csak távolságtartóak.

Lehet,hogy nincs idejük,energijuk,kedvük barátkozni.

De amúgy lehet,hogy tudnának.

júl. 28. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!