Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet a szomszéddal? Folyamatosan ugató kutya téma...
Bocsi, ha kicsit hosszú lesz. Egy 70 éves idős nő a szomszédom. A gyerekei tavasszal hoztak neki baromfikat, és mivel a településen gyakran jár róka, hoztak neki egy idősebb, de sajnos túl jó hallású kis testű kutyát is, mondván, így majd nem fojtja meg a róka a tyúkokat. A néni sosem volt kutyás, eteti, és néha kedvesen szól hozzá, de nem foglalkozik vele különösebben. Ez a kutya megállás nélkül ugat minden szarba. De komolyan, ha egy légy berepül hozzájuk, már ugat, vagy inkább csipog, mert olyan magas hangja van, de hangereje viszont baromi nagy. Nap közben is bosszantó, hogy kisebb megszakításokkal végigugatja a napot, de az éjszaka az, ami már elviselhetetlen. Most már azért jó pár hete nyitott ablaknál alszunk, és rettentő kialvatlanok, és fáradtak vagyunk reggelre, mert rengetegszer felébredünk miatta. Amikor itt vannak az unokái, heti 4 alkalommal kb., akkor a kutya egész jól le van fárasztva, mert sokat játszanak vele, de még akkor is 1-2 alkalommal felébreszt. A mai éjszaka után viszont úgy gondolom lépnünk kell, mert jó ha 2 órát tudtunk aludni. Vettem füldugókat, de olyan magas hangon csipog, hogy még így is felkelt. :( Az nem opció, hogy én járjak a kutyájával foglalkozni, van sajátom, ami nekem épp elég, valamint az a kutya nem túl barátságos, a néni társaságában próbáltam legutóbb odanyújtani a kezem szaglászásra, és meg akartam simogatni, de morgott, és majdnem megkapott...
A nénivel a semlegestől picit jobb a viszonyunk, néha váltunk vele pár szót, ha átrepkednek hozzánk a tyúkjai, segítek neki összefogdosni, de tudom, hogy elég sértődékeny, nem lehet neki szóvá tenni semmit. Egyszer szóltunk, hogy éjszakár ne égessen a kertjében nyáron, mert nem lehet miatta szellőztetni, de azon is meg volt sértődve egy ideig.
Szerintetek mit kéne tennünk?
19/20"
Mit pattogsz?
Te vagy az őrült. Nagyon eltúlzod az állatvédelmet.
Te biztos az az a fajta vagy aki többe nézi az állatokat mint az embereket.
Biztos azért mert csak az állatok állnak szóba veled, az emberek meg utálnak.
Szánalom
Bocsi nem olvastam végig, de hozzászólok, mert én kutyás vagyok.
Nálunk az egyik emeleten van egy kutya, most fogadták be, úgy szokott ugatni, mint aki üvölt. Most is épp őt hallgatom.
Nem egy szomszédom hiszi azt, hogy az én kutyám csinálja mert ugyanakkora méretben a szomszédom kutyája meg az enyém és én vagyok közelebb hozzájuk, az akkusztika miatt pedig nekem is olyan, mintha a közvetlen szomszédom nemlétező kutyája üvöltene.
Home office-ban itthon vagyok a kutyával, nem hagyom őt egyedül sőt egyszer orvosi ügyeletre kellett rohannom és jött a kutya is, ezért tudom, hogy nem ugat.
Vannak szomszédok, akik a liftben szólnak, hogy nagyon zavarja őket a kutya, nekik hálás vagyok, szoktam is mondani, hogy nem az én kutyám (az más kérdés, hogy nem hiszik el :D).
Van, aki a mellette levőnek panaszkodik rólam (az a szomszéd meg szalad hozzám pletykálni, hogy a felettem lakó panaszkodott), de nem jön ide hozzám szólni, pedig azt mondja, hogy ő már szólt nekem emiatt. Rá eléggé mérges is vagyok, mert jöjjön ide, beengedem, megmutatom neki, hogy én is hallgatom a szomszéd blöki esti koncertjét. :) Nem szeretem ezt a hátam mögött kibeszélést.
Summa sumarom egyenesen kell ilyenkor szólni a kutyásnak, mert jobban oda tud figyelni a kedvencére, arra, hogy jobban kifárassza őt esetleg napközibe adja, megnevelje, hogy ne ugasson, etc. -illetve esetleg azt is megmagyarázza ha esetleg nem tőle jön az ugatás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!