Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet a szomszéddal? Folyamatosan ugató kutya téma...
Bocsi, ha kicsit hosszú lesz. Egy 70 éves idős nő a szomszédom. A gyerekei tavasszal hoztak neki baromfikat, és mivel a településen gyakran jár róka, hoztak neki egy idősebb, de sajnos túl jó hallású kis testű kutyát is, mondván, így majd nem fojtja meg a róka a tyúkokat. A néni sosem volt kutyás, eteti, és néha kedvesen szól hozzá, de nem foglalkozik vele különösebben. Ez a kutya megállás nélkül ugat minden szarba. De komolyan, ha egy légy berepül hozzájuk, már ugat, vagy inkább csipog, mert olyan magas hangja van, de hangereje viszont baromi nagy. Nap közben is bosszantó, hogy kisebb megszakításokkal végigugatja a napot, de az éjszaka az, ami már elviselhetetlen. Most már azért jó pár hete nyitott ablaknál alszunk, és rettentő kialvatlanok, és fáradtak vagyunk reggelre, mert rengetegszer felébredünk miatta. Amikor itt vannak az unokái, heti 4 alkalommal kb., akkor a kutya egész jól le van fárasztva, mert sokat játszanak vele, de még akkor is 1-2 alkalommal felébreszt. A mai éjszaka után viszont úgy gondolom lépnünk kell, mert jó ha 2 órát tudtunk aludni. Vettem füldugókat, de olyan magas hangon csipog, hogy még így is felkelt. :( Az nem opció, hogy én járjak a kutyájával foglalkozni, van sajátom, ami nekem épp elég, valamint az a kutya nem túl barátságos, a néni társaságában próbáltam legutóbb odanyújtani a kezem szaglászásra, és meg akartam simogatni, de morgott, és majdnem megkapott...
A nénivel a semlegestől picit jobb a viszonyunk, néha váltunk vele pár szót, ha átrepkednek hozzánk a tyúkjai, segítek neki összefogdosni, de tudom, hogy elég sértődékeny, nem lehet neki szóvá tenni semmit. Egyszer szóltunk, hogy éjszakár ne égessen a kertjében nyáron, mert nem lehet miatta szellőztetni, de azon is meg volt sértődve egy ideig.
Szerintetek mit kéne tennünk?
9., Ez így mind szép, és jó, és köszönöm is, hogy leírtad.
De, te mit felelnél arra, ha azt mondja, hogy ha elviszik a kutyát, akkor annyi a tyúkoknak? Vagy ha azt mondja, hogy megszerette a kutyát, és szeretné, ha maradna?
Zárt ólban vannak éjszaka a tyúkjai, de valahogy a róka-koma csak be tudott menni tavaly is, és elintézte őket. Gondolom a cseréptető alatt simán megoldotta. Mondjuk azt talán mondhatnám, hogy az ólat tegyék sokkal biztonságosabbá.
sajnos a falusi emberek ilyenek, sértődékenyek, makacsak.
Ha nem akar megszabadulni a kutyától semmit nem tudsz csinálni szerintem :\
Megmérgezni gondolom nem akarod
Hát ha neked fontosabb egy buta kutya mint a nyugalom...
Én azért nem vagyok ennyire finomkodó, 1x szóltam volna neki.
Ha nem csinál semmit, lelövöm.
Mármint a kutyát.
11
Ha már van egy rakás-diplomás kölyke, akkor oldják meg neki ezt az apró problémát, amit egy 10-éves gyerek is megoldana vagy adják vissza csúcsvégzettségüket, ha ennyit nem tudnak kivitelezni a maminak.--Ezt én mondanám persze, ha már betelt a pohár:))))
Te meg nyugodtan, amit leírtál akár + segíthetnek rokonai is akár vagy, ha nagyon nem megy, akkor te is esetleg csak csend legyen már, ahogyan illik s ez a fontosabb szó-illik:)
Ha meg ennyire ragaszkodik a kutyához s nem tudja megoldani-megnevelni, akkor nem lesztek ennyire sem jó viszonyban, sőőőt, léptek az ügyben;)
Mindent nem kell eltűrni, minden félnótástól, akármilyen aranyos vagy fiatal-csinos-öreg...stb.
Vélik, hol megy be a róka s ott más nem, oda kell tenni egy önzáró hurkot, ami majd elintézi..."diploma"...bocs, de a dipisek 90%-a egy nulla, tapasztalt tény.
Másrészt nem tudom, mit aggódsz egy olyan szomszédért-kapcsolatért, akivel csak köszönésben vagy, mint egy ügyintézésen a hivatalban...
Sose, semmivel sem volt több soraidból vélve számotokra, de ti se neki.
Minél tovább halogatod, annál nehezebb lesz előrejutni, mert még hozzád is vágják, ha ennyit kibírtál már, hamarosan meg is szokhatnád;))
12-es
Persze, a falusi sértődékeny, mi? :DDD
A városi meg szent:DDDDDDDDDDDD...azok még rosszabbak kevesebbért is...pfff.
14 Téged is lelőhet bárki akit idegesítesz? Ezen gondolkozzál el. Szégyelld magad, ha komolyan írtad"
Ez meg már a legalja, amikor egy emberhez hasonlítod a buta kutyát.
A csirkét is legyilkolod, azt nem sajnálod?
Kérdező dolgozni nem jársz?
Mert akkor hallgathatod egész este a kutyát.
Aztán majd kialvatlanul ülsz be a kocsiba és elalszol vezetés közben.
Frontális ütközés, 4 ember meghal.
Mindezt azért mert játszod a szelíd állatvédőt aki mindent eltűr.
Téged is le kene lőni a kutyával együtt.
18 Miért, te nem jársz dolgozni? Ne magadból indulj ki. Legalább mindenki számára nyilvánvalóvá vált milyen primitív vagy. A csirkét megeszik, nem azért ölik meg,mert zavar a létezése. Részvétem mindenkinek, aki kénytelen téged elviselni.
Látszik, hogy egy magát felsőbbrendűnek képzelő, agresszív nyomorult vagy. Már ahhoz is feljogosítva érzed magad, hogy emberek halála és élete felett rendelkezz. Pszichopata vagy, helyed nincs a társadalomban.
Kérdező, szerintem jó irányban jársz, hogy beszélni akarsz vele. Hogy ilyen részletesen leírtad, valószínű a néni akkor sértődne meg, ha támadóan lépnél fel, hibáztatnád őt az ugatás miatt, mert tehetetlennek érezné magát. Tehát jó nyomon jársz, hogy megoldási lehetőségeket vetsz fel. A helyedben egy kis sütivel, mosolyogva mennék át. Lehetőségek:
1.Amit te javasoltál: vigye be éjszakára a kutyát. (Ez lenne a legjobb, ha hajlandó rá, és ha a kutya véglegesen vagy hosszútávon marad.)
2.Le kell szoktatni a kutyát az ugatásról. Ehhez van ilyen 4-5 ezer forintos ultrahangos eszköz, ami kellemetlen hangot bocsájt ki, de nem fájdalmas, és nem árt a kutyának. Egy-két hétig kellene csak hasznánia a néninek, mindig, amikor feleslegesen ugat a kutya, igen, ha lehet, éjszaka is. (Egyébként ilyent te is vehetsz magadnak, és ha van időd, nyomogathatod a szomszéd kutyájának.)
3.Vegyen játékokat a kutyának, játsszon vele. Adhatnál neki olyan tanácsokat, hogy hogyan tudná úgy lefárasztani a kutyát, hogy neki ne legyen kimerítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!