Miért bálványozzák ennyire Budapestet a magyarok?
Mert törtenelmileg mindig is egy vízfejű ország voltunk. Ez az elmúlt évtizedekben csak rosszabb lett, vidék egyre inkább leszakad, Budapest meg fejlődik. Minden Budapest központú.
Én Pesten élek, és imádom. Rengeteg kocsma, buli, bármikor kapsz bármit, hajnalban is rendelhetsz bármilyen kaját, mindig jár a tömegközlekedés, sok a külföldi, csodálatos város szerintem. Persze másik oldalról ott vannak a hajléktalanok, a kosz, a szmog, de ez kb minden nagyvárosban igy van.
Ha ezektől elekintünk, Budapesten vannak a legjobb munkalehetőségek, sokan ezért jönnek ide.
“Vidéken pl Székesfehérvár, Veszprém a tömeg közi olyan, ha lekésem a buszt, gyalog gyorsabb vagyok - ez Miskolc, Pécs és Debrecenben azért nem jellemző.
Veszprémben és Székesen is 9-13 között lefeküdhetsz a fő útra 10 perc mire megkérik, hogy fiatalember legyen szíves feküdtjön a járdára.”
Na gratulálok az ostoba válaszodhoz.
1. Én amúgy is gyalog megyek mindenhova, szóval szerintem ez eleve gyorsabb.
2. Te most ennyire retardált vagy, vagy csak megjátszod? Miért hiszik emberek azt, hogy ami nem BP az egy falu szintjén van? Veszprémben és Fehérváron is nagy a forgalom.
Egyébként pont, hogy a Pestiek istenítik a fővárost. Csak az a téma náluk, ha nem BP-n vannak, hogy miért rosszabb nála az összes többi város.
A kedvencem az volt, amikor a Cinema City-ben (ami mindenhol ugyanolyan) a “nagy” Pestiek arról beszéltek, hogy ott miért jobb ott a mozi, mint Veszprémben (pedig ismétlem, ugyanolyan mindenhol).
De számtalan hasonló eset volt már, amikor hallottam, hogy BP miért sokkal jobb és mindig a Pestiek mondták.
Szoktam menni BP-re viszonylag gyakran, de nem a város miatt, hanem üzletek miatt, amik itt nincsenek. Egyébként meg Budapest egy koszos, büdös város.
Üdv,
egy veszprémi
“hogy ott miért jobb ott”
Jaj bocsi, kétszer írtam, hogy ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!