Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell ennyire bálványozni...

Miért kell ennyire bálványozni a gazdag embereket?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=w0xFFqXZ85o

Ha én meglátok egy luxus autót egy Bp.-i utcában, akkor nem kezdem el fotózni, meg bambulni percekig, hanem szépen továbbsétálok és tudomást sem veszek róla, mert tudom, hogy nem az enyém. Miért van az, hogy az embereket ilyen szinten lehet befolyásolni és egy elméletileg számukra teljesen közömbös dolog ekkora figyelmet kívánjon? Mielőtt megkapom, hogy irigy vagyok, nem, pont ezért gondolkozok így, mert tudom, hogy soha nem leszek gazdag, ezért felesleges más vagyonára figyelmet fordítani, csak a saját életemre. A másik kérdésem pedig: Vajon az általam említett jelenség vajon összefüggésben van-e a videóban szereplő emberek feltűnési viszketegségével? Azért kérdezem, mert ha nekem lenne egy Ferrarim, akkor még véletlenül sem az jutna az eszembe, hogy a szűk göröngyös utcákban kínozzak egy ilyen autót, hanem az autópályán/országúton nyomnám neki.

2015. nov. 11. 13:27
 1/9 anonim ***** válasza:
A gazdag emberekben szerintem nincs feltűnési viszketegség, illetve hamar kikopik. Amikor 100. alkalommal ülsz a Ferrariba, akkor már nem olyan nagy szám hogy megbámulnak.
2015. nov. 11. 13:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Régen is megbámulták a magasabb státuszú (vagy annak tűnő) embereket. Ma is sokat pletykálnak a mondvacsinált sztárok semmivel sem különb magánéletéről.

Pont ugyanúgy állok hozzá, mint te, kérdező, így ennél jobb választ adni nem tudok a kérdésre, de legalább örülök annak, hogy van, aki hasonlóképp gondolkozik.

2015. nov. 11. 13:41
 3/9 anonim ***** válasza:
A kocsit balvanyozzak, kit erdekel ki ul benne? En is szeretem nagyon a szep autokat, megnezem oket es szivesen nezek neten is kepeket roluk (eyecandy, masnak a csajok, megint masnak az ekszerek ilyenek). Az abszolut nem erdekel, ki a tulaj. Es amugy nem is szivesen vennek egy ilyen luxus (?) autot mert ahol lakom nem lenne praktikus. De nezegetni jo!
2015. nov. 11. 13:44
 4/9 anonim ***** válasza:

"Pont ugyanúgy állok hozzá, mint te, kérdező, így ennél jobb választ adni nem tudok a kérdésre, de legalább örülök annak, hogy van, aki hasonlóképp gondolkozik."

Ugyan így vagyok, még a pletykákkal is (faluban élek), örülök van aki még 'józanul' gondolkozik.

2015. nov. 11. 13:50
 5/9 anonim ***** válasza:

én lexarom kinek milyen kocsija van. nem is igazán ismerem a márkákat. de nyilván ha látok egy ilyen kocsit mint a videóban akkor több ideig tartom rajta a szemem mint egy ladán. de csak azért mert viszonylag ritka az ilyen.. amúgy nem gondolom,hogy egy ember attól lenne valaki mert milyen kocsija van. SŐT szerintem a lehető legnagyobb hülyeség milliókat költeni egy kocsira, amikor az ára folyamatosan csökkenni fog,veszt az értékéből..akkor már inkább rakná az ember a pénzét egy lakásba..

persze nem mondom hogy aki milliomos az járjon egy száz ezres kocsival,nyilván ha megteheti vegyen olyat amilyet szeretne.

egyedül azt tartom butaságnak amikor valaki az összes pénzét egy kocsiba "fekteti" esetleg hitelt vesz rá.. lehet mire befejezi a hitel törlesztőt már alig fog érni valamit a kocsi..vagy éppen totálkár lesz.. ki tudja..

persze lehet nagyzolni bwm-ben meg minden de hát nem olyan menő ha még tulajdonképpen a banké

2015. nov. 11. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Senki sem a gazdag embereket balvanyozza, hanem az autot!

ez egy kulonleges jarmu, egy muszaki kulonlegesseg, amiert minden technika- es autoszereto ember szive megdobban.

Konkretan lexarom hogy kie, az autot viszont imadom, es en is tuti lefotoznam, ha latnek egyet eloben.

2015. nov. 11. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:

En is szeretem a szep autokat. De ha mondjuk az utcan all egy új s osztaly vagy 7es bmw stb. az mellett csak elmegyek ,de kozben megnezem. Mondjuk ha egy ferrari,vagy bugatti vagy mas egyedi ritka kocsi lenne akkor megallnek es megneznem jobban :)

Fenykepezni semmi esetre sem, meg ha az elobb emlitettekrol lenne szo akkor sem.

2015. nov. 11. 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:
A legjobb barátnőm egy Porsche Carrerat vezet. Rengeteg vicces és gázos élménye van, amióta megvan neki. Folyton fotózzák Budapesten, meg vidéken is a kocsit, bámulják, pózolnak is mellette sokszor. Elejében nagyon furán érezte emiatt magát, de mostmár csak megmosolyogja. Valójában nem is érdekli, hogy bámulják folyton, főleg mert nő is, semmi köze nincs a feltűnési mániához a kocsinak. Külföldön él, élvezi a kocsit, a vezetést. Volt, aki beszólt neki, hogy nőnek minek egy ilyen kocsi, ne vezessen ilyet, mert úgysem tud rendesen vezetni, szerintem ez nagyon gáz, mert ő nőként sokkal jobban vezet, mint a férfiak 90%-a. Honnan veszik az emberek egyáltalán ilyesmihez a jogot és a bátorságot? Egyébként kérdező, külföldön pontosan így állnak a dolgokhoz, mint te. Egyszerűen nem érdekli őket a másik kocsija. Soha nem tapasztalt külföldön a barátnőm semmilyen bámulást, beszólást, semmit. Szerintem a te hozzáállásod a normalis. Aki kocsikat akar bámulni, az menjen el egy autó kiállításra.
2015. nov. 12. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Mert nyugaton minden sarkon latsz egy Porschet.

De garantalom neked, egy ilyen Ferrarit ott is megbamulnak.

2015. nov. 12. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!