Lehet bármit kezdeni az ilyen szomszéddal? Vagy ez így tényleg jól van?
2 gondom is van. Az egyik, hogy többedjére fordul elő, hogy a szomszéd fél 1-háromnegyed 1 körül áll neki füvet nyírni, kicsivel azután hogy el tudtam altatni a lányomat. Nehéz alvó és mostanság kint az udvaron altatom babakocsiban a friss levegőn, úgy egész hamar elalszik. Erre a szomszéd ma is 12:40-kor nekiállt füvet nyírni, a héten már másodjára, de fordult már ilyen elő korábban is. Ahogy kijön a házból egyből rálát a kertünkre, láthatja hogy ott alszik a baba, de tojik rá. A másik, hogy rendszeresen cigiznek a kertben, a füst meg persze átjön... Kimegyünk a friss levegőre a gyerekkel, erre a cigifüstöt kell szagolja. Ma viszont betelt a pohár, nagyon felhúztam magam mikor megint 12:40kor állt neki búgatni a hülye fűnyírót és átmentem kissé dühösen megkérdezni, hogy ugyan nem lehetne-e más időpontban füvet vágni, mert épp most aludt el a lányom és ez már sokadik, hogy miatta ébred és az is rém zavaró, hogy folyamat a büdös cigijüket kell szagolni. Erre még nekiállt feljebb és elküldött a fenébe, hogy mégis kinek képzelem én magam, hogy megszabjam neki mit csinált a saját kertjében és mit nem és hogy én nem gondolom majd azt komolyan, hogy ő az én lányomhoz meg az ő alvási szokásaihoz fog alkalmazkodni, nem az ő baja, hogy nekem gyerekem van, vigyem be a kölkömet a házba, aztán altassam ott, ha ennyire zavaró és ahhoz sincs semmi közöm, hogy ők hol cigiznek. Végén még hozzátette, hogy őt is baromira irritálja, amikor bömböl a lányom, mégsem jön verni a palávert....
Most ez komoly? Ennyire nem képesek minimális empátiát tanúsítani az emberek a másik felé?? Van bármi megoldás vagy szokjak hozzá, hogy ez van? És a legszebb, hogy még neki állt feljebb és ő küldött el melegebb éghajlatra, majd otthagyott, mondván letojja mit magyarázok, nem kíváncsi a tahó stílusomra....
Adom amit a 10es mond.
Kb.
Menj at sutivel, es kerj bocsanatot. Van kisbabad, terhelt vagy es faradt, es mas allapotodban belatnad, milyen is voltal. Menj, es bekulj.
Nő vagyok, de csak azt tudom javasolni költözz ki tanyára, ott nem zavar senki!
Mi lenne panelban? Nem fog senki lábujjhegyen járni, mert altatod a gyereket.
Otromba bunkó stílusban rárontottál, mert te elvárod, hogy a világ álljon vigyázba, mert őfelsége kinyomott egy kölköt, korlátozni akarod őt a saját házában, a saját telkén és ezek után még te beszélsz empátiáról?
Nem értem, miért hülyül meg sok nő szülés után, ez annyira kiábrándító.
Figyu, senkit nem hat meg, hogy neked gyereked van. Hangos kint? Vidd be. Kész. Azt meg ne próbáld már bemesélni, hogy te méterekről, kerítésen keresztül érzed a cigifüstöt...
A szomszédodnak meg maximálisan igaza van. Ő is átmehetne minden egyes alkalommal bunkó stílusban, hogy halattasd már el a kölyköd.
Ő neki van empátiája, mert nem baxtat téged a gyereked hangoskodása miatt, neked meg nincs, mert minden hülyeségen kiakadsz.
Ülj le és gondolkozz el egy kicsit....aztán menj át és kérj bocsánatot.
Többgyermekes szülőként megértem a kérdezőt,mert igenis hadd aludjon már a gyerek a jó levegőn.Ennek a lehetőségét egyetlen szomszéd sem veheti el a másiktól. Viszont a szomszédnak is van igazsága,elvégre nem hajnalok hajnalán kezdett hozzá a fűnyíráshoz. A cigifüstre meg tudok ventillátort ajánlani,szépen visszaküldi a feladónak.
Amúgy kérdező,én sem rárontottam volna a szomszédra,hanem normálisan álltam volna a problémához. Szerintem próbáld meg mégegyszer emberi hangnemben megbeszélni vele a dolgokat. Ha nem partner ebben,akkor legalább te megpróbáltad,és utána nyugodt szívvel hívhatod a jagallóságot.
"mert igenis hadd aludjon már a gyerek a jó levegőn.Ennek a lehetőségét egyetlen szomszéd sem veheti el a másiktól."
A szomszéd meg azért ne vághasson teljesen emberi időben füvet, mert őfelsége kipottyantott egy kölyköt?! Ne vicceskedjünk már egymással! Semmilyen lehetőséget nem vész el a szomszéd a kérdezőtől, füvet nyírni egy teljesen természetes és szükséges dolog, ha a kedves kérdező lánya erre felkel, akkor szépen be kell vinni a házba, de nehogy már elvárjuk hogy mindenki úgy táncoljon, ahogy a kishercegnő fütyül és ne kelljen már őt körbeugrálni, mert van egy gyereke. Az ő gyereke, az ő baja!
Amúgy mégis mire fel hívná a rendőrséget??:DD Betelefonál, hogy a csúnya-csúnya gonosz szomszéd délután füvet mer vágni??😂😂🤦♀️ Most ez komoly? Hagyjuk már, rendőr úgy kiröhögi, mint a szar és egyből elkönyvelni, hogy ez a nő se százas... Hajrá.
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy a hozzád hasonló anyukák miért vagy mi alapján érzik jogosnak, hogy a körülöttük lévő, sokszor vadidegen emberek az életüket hozzájuk igazítsák csak azért, mert anyuka világrahozott egy gyereket.
Ebben a szituációban teljes mértékben a szomszédnak adok igazat.
Nem elég, hogy neki el kell tűrni a gyereked sírását (az ember a saját gyerekének a bőgését is nehezen viseli, hát akkor még másét), még meg is akarod szabni, mikor mit csinálhat a SAJÁT házában a SAJÁT kertjében. Ennek tetejében még jól le is támadtad bunkó stílusban.
Ezek után miért beszélsz még megértésről meg empátiáról? Abszolút NULLA köze van neki a te gyerekedhez, ha nem tud elaludni, az a te gondod, nem az övé. Feltételezem, ha reggel nyírná a füvet akkor azért puffognál, mert te vagy a gyereked még aludni akar, ha meg este akkor meg az lenne a baj, hogy még pihenni sem tudsz.
Ahol a testvérem lakik, ott is van ilyen elvetemült ősanya a lépcsőházban. Amikor megszületett a gyereke, tiszta barom lett, kiállhatatlan és folyamatosan problémázott a lakónak, hogy X hangos, Y túl sokat kopog, Z hangosan teszi be az ajtót stb. Tudod mi lett? Lakógyűlésen az egész lépcsőház elküldte az anyukát melegebb éghajlatra, és megmondták neki, hogy nem fogja senki sem az életét felborítani csak azért, mert ő pottyantott egy gyereket, ha nem tetszik, takarodjon tanyára.
Azóta anyuka fülét-farkát behúzva közlekedik, és érdekes módon egyből nem zavarja semmi a gyerek nyugalmát.
Te mit szólnál, ha a szomszéd ugyanezt játszaná el veled, mert az ő anyósa/kiskutyái/XYZ-je nem tud aludni, és elvárja, hogy te a saját életedet hozzá igazítsd mert ha nem teszed akkor empátiátlan majom vagy, majd rád ront és jól kioszt azért, mert nem vagy hajlandó az életedet hozzá igazítani? Tetszene? Ugye, hogy nem. Szóval gondolkozz el egy kicsit és képzeld bele magad a szomszédod helyzetébe. Ha NEKED van empátiád, akkor bocsánatot kérsz. Ha nincs, akkor csak puffogj tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!