Lehet bármit kezdeni az ilyen szomszéddal? Vagy ez így tényleg jól van?
2 gondom is van. Az egyik, hogy többedjére fordul elő, hogy a szomszéd fél 1-háromnegyed 1 körül áll neki füvet nyírni, kicsivel azután hogy el tudtam altatni a lányomat. Nehéz alvó és mostanság kint az udvaron altatom babakocsiban a friss levegőn, úgy egész hamar elalszik. Erre a szomszéd ma is 12:40-kor nekiállt füvet nyírni, a héten már másodjára, de fordult már ilyen elő korábban is. Ahogy kijön a házból egyből rálát a kertünkre, láthatja hogy ott alszik a baba, de tojik rá. A másik, hogy rendszeresen cigiznek a kertben, a füst meg persze átjön... Kimegyünk a friss levegőre a gyerekkel, erre a cigifüstöt kell szagolja. Ma viszont betelt a pohár, nagyon felhúztam magam mikor megint 12:40kor állt neki búgatni a hülye fűnyírót és átmentem kissé dühösen megkérdezni, hogy ugyan nem lehetne-e más időpontban füvet vágni, mert épp most aludt el a lányom és ez már sokadik, hogy miatta ébred és az is rém zavaró, hogy folyamat a büdös cigijüket kell szagolni. Erre még nekiállt feljebb és elküldött a fenébe, hogy mégis kinek képzelem én magam, hogy megszabjam neki mit csinált a saját kertjében és mit nem és hogy én nem gondolom majd azt komolyan, hogy ő az én lányomhoz meg az ő alvási szokásaihoz fog alkalmazkodni, nem az ő baja, hogy nekem gyerekem van, vigyem be a kölkömet a házba, aztán altassam ott, ha ennyire zavaró és ahhoz sincs semmi közöm, hogy ők hol cigiznek. Végén még hozzátette, hogy őt is baromira irritálja, amikor bömböl a lányom, mégsem jön verni a palávert....
Most ez komoly? Ennyire nem képesek minimális empátiát tanúsítani az emberek a másik felé?? Van bármi megoldás vagy szokjak hozzá, hogy ez van? És a legszebb, hogy még neki állt feljebb és ő küldött el melegebb éghajlatra, majd otthagyott, mondván letojja mit magyarázok, nem kíváncsi a tahó stílusomra....
"Értelmezd már normálisan a leírtakat"
Ezt tudod előszeretettel javasolni NEKED, ugyanis az egyetlen te vagy, aki még mindig képtelen felfogni, amit előtte úgy nagyjából 40-en leírtak.
"így láthatja a kitett babakocsit."
És ismét: LÁTHATJA. Tudod mi az a feltételes mód?!? Javaslom lapozz fel egy nyelvtan könyvet. Azért mert valami lehetséges, mondom még egyszer lassan: le-het-sé-ges, az már egyenlő azzal, hogy úgy is van? Érdekes logika. Én akarva-alkaratlanul sem szoktam átleskelődni a szomszédhoz, céltudatosan megyek a kertbe, nem azért hogy térfigyelő kamerásat játsszak.
"Meg hagyd már ezt a baromságot is, hogy egész héten kizárólag mindig csak abban a fél órában van ideje lenyírni a füvet "
Nem, inkább te hagyd már azt a baromságot, hogy minden létező erőddel terelsz, csak be ne kelljen látni, hogy nonszensz elvárni, hogy a másik hozzád igazodjon a saját kertjében.
Csak azért, mert a te agyadat és képzelőerődet meghaladja az, hogy vannak emberek, akiknek bizony nincs bármikor idejük füvet vágni, főleg nem a szomszéd kénye-kedve szerint, attól még van ilyen. Tudod van ahol nem akkora a kert, hogy pikk-pakk megvan fél óra alatt, nálunk minden házhoz 1600 nm-es kert tartozik. Azt bizony jó buli levágni, alaphangon 1,5 óra, de inkább több. És mivel egész héten dolgozunk, férjem sokszor hétvégén is, plusz én hétvégi sulizok és sokat programozunk, így bizony nem jut bármikor idő a fűvágásra, főleg nem a szomszédok kénye-kedve szerint, ez van. De nehogy már nekem kelljen magyarázkodnom, hogy a saját otthonomban mikor, miért és mit csinálok! Parádé komolyan.
Mint mondottam, a közvetlen közelben lévő szomszédoknál vannak kisgyerekek, minimum 5-6. Akkor most mindegyik alvásidejéhez igazodnom kell? Csak mert meglepő módon erre nem tudsz épkézláb választ adni, hisz rácáfol a rizsára, amit összehordtál idáig.
Ha az egyik 12-től fél 2-ig, a másik fél1-től fél3-ig, a harmadik 11:45-től 113:45-ig alszik és így tovább, akkor én mikor is vághatok füvet? Várjam meg míg mindenki nyugodtan tudott aludni és álljak neki a 1,5-2 órás fűnyírásnak olyankor, mikor NEKEM NEM JÓ? Aha, értem, logikus. És, ha a szomszédban családi összejövetelt tartanak egész nap, sok kisgyerekkel (nálunk jellemző) és zavarja őket a fűnyíró hangja, akkor rendszeresen tologassam el a fűnyírást olyan időpontra, mikor az egész utcának megfelel? MINDIG lesz olyan, amikor valakinek nem jó és valakit zavar a fűnyírás, favágás, flexelés stb, hihetetlen hogy ezt képtelen vagy felfogni. Ugyanis a te "logikád" mentén, mindenkinek joga van elvárni a másiktól, hogy alkalmazkodjon az egyéni igényeihez, ergo elvárhatom, hogy a szomszéd ne bográcsoljon, mikor kint vagyok, mert zavar a füst, elvárhatom hogy a szomszéd ne engedje ki a 3 kisgyerekét az udvarra egész nap, mert megállás nélkül vinnyognak és baromira irritáló és társai, ugyebár? :) Élni és élni hagyni. Aki nem képes minimálisan sem alkalmazkodni a környezetéhez és ahelyett hogy fogná és hetente egyetlen nyamvadt alkalommal bevinné a kölkét a házba aludni, az ne költözzzön családi házba. Sőt, aki képtelen a kiságyában, a házban elaltatni a gyerekét, annak szülni sem igen kéne.
Ja, mert neked nincsenek szövegértelmezési problémáid, aki még mindig csak terelt minden korábban és most is felvetett problémára.
Vagyis nem, megoldottad azzal, hogy "biztos ráér máskor is", "biztos nincs más gyerek a környéken, akit zavarna", "biztos nem mennek mindennap a közmunkások". Ezen nincs mit értelmezni, ezek légből kapott hülyeségek, amivel terelni tudsz, véletlenül sem ad választ semelyik felvetésre sem. Leírtam világosan, hogy nálunk pl nem jött be a tipped, hogy biztos nincs több hasonló korú vagy alvásigényű gyerek, mert hogy van. A logikád mentén, - miszerint ugye mindenki alkalmazkodjon szegény gyerekes szomszédhoz és tartsa szem előtt, hogy kit mikor és mi zavar - akkor mindenkit, ahol gyerek van meg kéne kérdezni, hogy szegényke mikor alszik és akkor nem csinálni semmit, ha lehet levegőt se vegyünk, de azért az még talán belefér (irónia), mert hát alszanak a kölkök. Te pontosan ezt mondod! Mert miért nem vágja máskor, ergo miért nem alkalmazkodik, mekkora bunkó, mert nem alkalmazkodik stb stb, ezeket mind te írtad. És most nyavalyogsz mikor szembesítenek vele mert te ugye semmi nem tudsz érdemben reagálni. Csak hablatyolsz az empátiáról, miközben a világon semmi köze nincs az empátiának ahhoz, hogy elvárom a szomszéd úgy táncoljon, ahogy én fütyülök! Hol empátia az, hogy elvárom, ha a gyerekem egész nap kint van az udvaron, akkor a szomszéd egész nap ne cigizzen, mert zavar a füst?!
Persze azt sem tudod továbbra sem elmagyarázni, pontosan miért is a szomsédnak kéne átszerveznie a napját a kérdező miatt és miért nem a kérdező viszi be a porontyát a házba, ahol amúgy aludni szokás? Jaa, hát mert nehogy már ne a gyerekesekhez igazodjon mindenki. Ez pont ugyanaz, annyi különbséggel, hogy a kérdező tudja ugye a házban is altatni a gyerekét, ellenben a szomszéd nem tud a házban füvet vágni, főleg nem bármikor.
Tudod mi az empátia? Az, hogy nem vágok eret heti tetves egy alkalom miatt, hanem normális anyához méltóan megpróbálom a saját gyerekemet a saját ágyában altatni, ugyanis télen, rossz időben, hidegben úgyis rá lesz kényszerülve. Vagy olyankor tudja a házban altatni, de ilyenkor nem? Tipikus kötözködő ember az ilyen. Mit csinálna társasházban?? Mikor egyik porszívózik, a másiknak a mosógépe centrizik, a harmadik robotturmixol, a negyedik fúr stb stb. Ott is menne mindenkihez balhézni, hogy az ő szent és sérthetetlen gyereke alszik? Senkinek nem jár különleges bánásmód, csak azért mert szült!
A közvetlen szomszédainkban több kisgyerek is van, akik még nappal alszanak, a szemben lévőkkel jóban vagyunk, ők is sokszor kint altatják a gyerekeket (2 van) és érdekes mégsem ment át senkihez sem, hogy miért vág füvet, vagy most miért flexel, miért hasogat fát stb. És tudjátok miért nem? Mert ők a kérdezővel, meg az őt foggal-körömmel érvek és értelem nélkül védő kedves kommentelővel ellentétben, tudják mi az hogy empátia! Tudják mit jelent az, hogy családi ház. Tudják, hogy mit jelent egy lakóközösségben élni és főként tudják, hogy nem korlátozhatják be minden szomszédjukat a saját napi rendük szerint. Mint, ahogy a többi szomszédban is van empátia, mert nem mennek át mindennap szólni a gyerekes szomszédokhoz, hogy iszonyat idegesítő, hogy egész nap kint ordibálnak a gyerekek játék közben vagy az, hogy kint üvöltve hisztizik egyik-másik kölyök. Mint, ahogy már azzal is tekintettel vagyok a szomszédaimra, hogy nem állok neki reggel füvet vágni, annak ellenére hogy már fent vagyunk és haladnék a dolgommal, hanem kivárom a minimum 9 órát és csak utána állok neki. Vagy hogy senki nem nyavalyog, hogy hetente van valamelyik szomszédnál grill party, ami ugye füsttel és hangzavarral jár, esetlegesen bebüdösíti a frissen kiteregetett ruhát. És még millió és egy példát tudnék sorolni. Ez az empátia! És nem az, hogy egyoldalúan elvárom, hogy mindenki alkalmazkodjon hozzám és a gyerek rutinjához!
Különben az anya felelős a saját gyermekért, az ő dolga elaltatni a gyereket, mint ahogy az is az ő dolga, hogy visszaaltassa, ha felkelt. Egy gyerek ezzel jár, ha erre sem képes, akkor nem kell szülni, de az nonszensz, hogy én szülök egy gyereket és mivel arra sem vagyok képes h elaltassam a saját ágyában, ezért nekiállok hisztizni meg tahó módon hepciáskodni.
Ja és még valami: a láthatja és látja között ÓRIÁSI a különbség. Nálunk se magas a kerítés, mégsem látom éppen mit csinál a szomszéd, mert nem vagyok vénasszony, aki azt lesi ki, mit csinál.
#96 Beléd tényleg kár minden szó, egyszerűen nem vagy képes felfogni, amit ír neked az ember.
A saját logikáddal szembesítelek, nem tűnik fel?:D Rettentő gáz, amit itt leművelsz. A te logikád annyiból áll, azontúl hogy tévesen használod az empátia szót, mint olyat, hogy vergődsz azon a szomszéd miért nem leskelődik át a kérdezőhöz és miért nem igazítja a fűnyírásait a kérdezőhöz és csodás porontyához. Mert hát ugye szerinted ez abszolút elvárható. Mint, ahogy az is, hogy ne gyújtson rá a saját kertjében olyankor, mikor a kérdezőék kint vannak. Na már most te már a legelején általánosítottál ugye és kollektíven mindenkit lebunkóztál, aki a fent felsoroltakra nem hajlandó. Ergo kijelentetted: aki nem szervezi át az egész napját a szomszédja gyereke miatt és aki nem képes akár egész nap nem cigizni a saját kertjében szintén a szomszéd gyereke miatt, az egy bunkó. Ezt írtad TE. Innentől kezdve teljesen jogos felvetés és így jön ide az én példám, hogy akkor mindenkinek meg kéne interjúvolni a szomszédját, hogy náluk mikor alszik a gyerek és ki, mikor, mit csinál, csak hogy nehogy zavarja őket a fűnyírás, cigizés, ellenben egy empátia nélküli bunkó az illető? Ahaa. Jelzem még egyszer, ezeket TE írtad.
De nyilván 40 ember mind ugyanazon az állásponton és véleményen van, rajtad kívül mindenki érti miért lett felvetve a közmunkások általi fűkaszázás és társai, de erre te megint csak szokásodhoz híven mit tudsz mondani: "azért mert 40-en egyetértenek, még nem biztos h úgy van". :D:D Az érvelések netovábbja, hisz végül is ha az autópályán mindenki, vagy bocsánat 40 autó jön veled szemben, akkor nyilván nem te vagy az egyetlen barom, aki rossz oldalon közlekedik. :)
Őszintén sajnálom, hogy számodra túl nehéz értelmezni eme 10 oldalon egyöntetűen és maximális egyetértésben felvázolt problémákat, te szerinted mindenki, aki nem alkalmazkodik a szomszédjához az egy bunkó, most meg van képed tagadni és terelni.
Az meg külön gáz még mindig, hogy szerinted, idézlek: "e sajnos egyeseknél néha csak ez használ"
Normális ember ilyet nem mond. Az agresszió ugyanis SOHA semmilyen körülmények között NEM elfogadható. Már ez elárul rólad és a jellemedről mindent, meg az is, hogy egyszer már kivágtak innen és visszajössz egy másik fiókkal ugyanúgy vergődni egy olyan kérdésen, ami már 100x túl lett tárgyalva. Most sem én jöttem vissza, te voltál aki mint keselyű a döghúsra, egyből megjelentél, ahogy valaki írt egy olyan megszólalást, ami neked tetszik és a kérdést offolva jöttél bőszen bólogatni, hogy igen pfff, egyesek milyen gázok, így-úgy-amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!