Lehet bármit kezdeni az ilyen szomszéddal? Vagy ez így tényleg jól van?
2 gondom is van. Az egyik, hogy többedjére fordul elő, hogy a szomszéd fél 1-háromnegyed 1 körül áll neki füvet nyírni, kicsivel azután hogy el tudtam altatni a lányomat. Nehéz alvó és mostanság kint az udvaron altatom babakocsiban a friss levegőn, úgy egész hamar elalszik. Erre a szomszéd ma is 12:40-kor nekiállt füvet nyírni, a héten már másodjára, de fordult már ilyen elő korábban is. Ahogy kijön a házból egyből rálát a kertünkre, láthatja hogy ott alszik a baba, de tojik rá. A másik, hogy rendszeresen cigiznek a kertben, a füst meg persze átjön... Kimegyünk a friss levegőre a gyerekkel, erre a cigifüstöt kell szagolja. Ma viszont betelt a pohár, nagyon felhúztam magam mikor megint 12:40kor állt neki búgatni a hülye fűnyírót és átmentem kissé dühösen megkérdezni, hogy ugyan nem lehetne-e más időpontban füvet vágni, mert épp most aludt el a lányom és ez már sokadik, hogy miatta ébred és az is rém zavaró, hogy folyamat a büdös cigijüket kell szagolni. Erre még nekiállt feljebb és elküldött a fenébe, hogy mégis kinek képzelem én magam, hogy megszabjam neki mit csinált a saját kertjében és mit nem és hogy én nem gondolom majd azt komolyan, hogy ő az én lányomhoz meg az ő alvási szokásaihoz fog alkalmazkodni, nem az ő baja, hogy nekem gyerekem van, vigyem be a kölkömet a házba, aztán altassam ott, ha ennyire zavaró és ahhoz sincs semmi közöm, hogy ők hol cigiznek. Végén még hozzátette, hogy őt is baromira irritálja, amikor bömböl a lányom, mégsem jön verni a palávert....
Most ez komoly? Ennyire nem képesek minimális empátiát tanúsítani az emberek a másik felé?? Van bármi megoldás vagy szokjak hozzá, hogy ez van? És a legszebb, hogy még neki állt feljebb és ő küldött el melegebb éghajlatra, majd otthagyott, mondván letojja mit magyarázok, nem kíváncsi a tahó stílusomra....
Teljesen igaza van a szomszedodnak. Ha reggel nyirna a fuvet vagy kora este, neked sose lenne jo. Mas mindent megadna, hogy ilyne idobe nyirja a szomszed a fuvet. Es igen, o evekig fogja hallgatni hogy ordit a gyereked idegesitoen.
Amugy meg te mentel at, duhosen, ugatni, nem normalis hangnemben...
Attol hogy lett egy gyereked, nem lettetek a vilag kozepe, mar bocs.
Szerintem sajnos tulajdonképpen igaza van a szomszédodnak is, meg persze neked is, mivel a saját telkén azt csinál végülis, amit csak akar, és akkor, amikor akarja.
Persze kivétel ez alól ha éjjel akarná csinálni vagy hangosan.
A fűnyíró nem számít kimondottan hangos dolognak szerintem /pláne nappal/, a kopácsolás vagy a zene hangosan hallgatása viszont igen.
Persze lehetne kíméletesebb, és ezután máskor nyírhatná a füvet, de amint olvasom erre nem hajlandó.
A cigi esetében meg sajnos megint csak szabadon választott, hogy mikor szívja a saját telkén.
De ebben is lehetne toleránsabb, hogy nem ott cigizik, vagy nem akkor, amikor ti is kint vagytok éppen, dehát ahogy olvasom ebben sem hajlandó sajnos kompromisszumot kötni.
Te megtetted, amit tudtál, szóltál neki, neki illett volna legalább annyit mondania, hogy rendben, megpróbálok ezekre a dolgokra ezután jobban odafigyelni.
Ez kb. olyan, mint amikor a felettem lakó szomszédok rendszeresen zuhogtak, zörögtek, hangoskodtak 2 kisgyerekkel, és amikor szólva lett nekik érte, akkor még nekik állt feljebb ugyanígy.
Igen, sajnos nincs empátia sok emberben, legalább annyit mondhatnának, hogy elnézést, megpróbálok erre figyelni ezentúl, de nem, erre sokan sajnos képtelenek.
Szóval igazából nincs erre igazán jó megoldás így, hogy ők nem hajlandóak változtatni.
Így te talán csak azt teheted, hogy más időpontban viszed ki a lányodat altatni, illetve inkább csak akkor tartózkodtok a kertben, amikor látjátok, hogy nem cigiznek a szomszédban.
Ha amúgy eddig jó viszonyban voltatok, átmehetsz egy kis sütivel elnézést kérni hogy idegességedben nekiestél, és hogy szeretnél olyan megoldást találni, ami neki is, nektek is jó. Tapasztalatom szerint a legtöbb emberrel lehet kompromisszumot kötni, általában nem az a kifejezett céljuk, hogy rossz legyen a másiknak.
Ha ő a kivétel, akkor sajnos csak a megszoksz vagy megszöksz marad :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!