Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért fűtenek még most is?

Miért fűtenek még most is?

Figyelt kérdés

2-3 háznál állandóan füstöl a kemény még most is. Napközben majdnem 25 fok van, egész nap süt a nap, de a kéményből állandóan jön a füst. A legtöbb lakásnál egész nap nyitva van az ablak, sokan pólóban járkálnak az utcán, de ők még mindig fűtenek.

1 hónap van a nyár kezdetéig. Van olyan ember aki fázik 20-25 fokban? Nálam 20 fok van bent nyitott ablakkal és csak reggel süt be a nap.

De amikor fúj a szél akkor nem fűtenek. Csak akkor amikor nincs szél, és az egész környékre beül a füst.

2020. ápr. 30. 19:33
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
De ha kint sétálok 23 fokban, felhős időben, akkor nem kell a pulcsi. Mert a mozgástól felpezsdül a vérkeringés, nem lehet dideregni. De ha csak döglesz egész nap a lakásban, akkor én nem bírnám egy szál rövidujjúban a 23 fokot. Megfagynék.
2020. ápr. 30. 22:57
 22/31 Miss Endzsi ***** válasza:
Mert a házban 15 fok van és befagy a pcsám.
2020. ápr. 30. 23:53
 23/31 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
De hidd el, nyáron is szoktam fázni itt, egyszerűen rossz a falak szigetelés, a fél házba nem süt be a nap.
2020. máj. 1. 00:00
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Kár hogy ezek a szomszédok szigetelésre vagy fűtés korszerűsítésére nem adtak be valamilyen pályázatot.Igy eléggé környezet szennyezők a sok szálló por miatt. Másrészt viszont tartós meleg nincs,van hogy reggel 5 fok sincs. Úgyhogy otthon még megy a gáz kazán. A munkahelyen már a nagy hét óta nincs fűtés, több bérlő teljesen home office ban van. Ott olyan hideg van, hogy a 17 fokban parka kabátban verem a billentyűzetet.
2020. máj. 1. 09:15
 25/31 anonim ***** válasza:
95%
Mi is fűtünk, mert fázunk. Bent a lakásban nálunk is van kb. 20-23 fok, ami nekünk nem elég, mi ebben még bőven fázunk és a saját házunkban nem fogunk fagyoskodni vagy nagykabátban gubbasztani a kanapén, ha lehetőségünk begyújtani (mi is fával tüzelünk). Szerintem még nincs is annyira jó idő, hogy ezen meg kellene lepődni, én pl. kint sem bírom még egy szál pólóban. Plusz, a mi házunk jó vastagon le van szigetelve, ami nyilván egy jó dolog és praktikus, de így csupán a kinti jó időtől nem lesz se perc alatt meleg bent. Amúgy a mi utcánkban is többen fűtenek még, a városban is láttam több helyen, szerintem teljesen érthető.
2020. máj. 1. 10:21
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal egyszerűbb felvenni egy pulcsit, mint begyújtani a kandallóba, és aztán folyamatosan rakni rá.
2020. máj. 1. 11:05
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a házunk egész nap árnyékban van. Nyáron imádjuk, de ilyenkor bizony ennek az az ára, hogy rá kell picit fűteni, mert különben megfagyok idebent, mert hiába tudom, hogy az udvar elején ahol nincsenek fák, ott jó meleg van, de itt akkor sincs banánérlelő meleg.

Ez lehet, hogy meglepő, de nem minden épület melegszik át ugyanúgy.

2020. máj. 1. 11:37
 28/31 anonim ***** válasza:
93%
Én aterzem a kérdező problémajat. Ő már nyitva tartana az ablakokat, de egész nap a szomszédok fustjet kell szívnia. Egész télen itt is bűz van, mert mindenfele szeméttel fűtenek, mert nincs pénzük rendes tűzifara vagy gázra. De az is érdekes, hogy az ilyen füstösöknek cigire piára 5-6 kutyára mindig telik...
2020. máj. 1. 14:23
 29/31 anonim ***** válasza:
91%
És ugyan ezek a szomszédok fognak egész nyáron szabad tűzön sütni főzni, nem egy kis grill sütőn, hanem bazi nagy füsttel beteritve a környéket. És ugyanezeknek ugatnak egész nap a kutyáik, ja és nálunk mindig a szilveszteri, hétvégi tűzijátékot is ők rendezik. Áldás az ilyen szomszéd...
2020. máj. 1. 14:31
 30/31 A kérdező kommentje:

Ha valaki fázik akkor ne egy rövid nadrágba legyen otthon, mint az egyik válaszoló írta, egy pulcsit ha felvesz valaki könnyebb, egyszerűbb és hatásosabb. És az a baj hogy semmit nem lehet tenni ellene. Próbáltam már minden szervhez fordulni de csak másokhoz .

tudnak átirányítani aki megint átdobja a hatáskörét másra.

De érdekes módon mikor fúj a szél akkor nem fűtenek annyira. Legyen akárhány fok. Akkor megy igazán a fűtés amikor semmilyen légmozgás nincsen és jól beáll a füst. Nekem meg ha melegem van, pusztuljak el mert nem lehet ablakot nyitni.

Remélem nyáron a 40 fokban azért nem fognak fűteni.

2020. máj. 1. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!