Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért fűtenek még most is?

Miért fűtenek még most is?

Figyelt kérdés

2-3 háznál állandóan füstöl a kemény még most is. Napközben majdnem 25 fok van, egész nap süt a nap, de a kéményből állandóan jön a füst. A legtöbb lakásnál egész nap nyitva van az ablak, sokan pólóban járkálnak az utcán, de ők még mindig fűtenek.

1 hónap van a nyár kezdetéig. Van olyan ember aki fázik 20-25 fokban? Nálam 20 fok van bent nyitott ablakkal és csak reggel süt be a nap.

De amikor fúj a szél akkor nem fűtenek. Csak akkor amikor nincs szél, és az egész környékre beül a füst.

2020. ápr. 30. 19:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
96%

"Ha ennyit fűtenek cseréljék ki a nyílászárókat, vagy álljanak át gáz fűtésre (igaz ez sem a legjobb), vagy elektromos fűtésre"

Pont ez a lényege a ház hőszigetelésének, hogy ne a kinti hőmérséklet legyen bent. Gondolom nyáron nálad meleg van, míg nálunk kellemes hűvös. Fekete füst meg a fától van. Költözz el, ha téged ez zavar

2020. ápr. 30. 20:11
 12/31 A kérdező kommentje:
Tehát a jó nyílászáró az télen a meleget bent tartja, a hideget nem engedi ki, nyáron a hűvöset bent tartja, a meleget nem engedi be. Nem csak télen nem lehet szellőztetni a hideg miatt, hanem nyáron sem lehet mert bejön a meleg
2020. ápr. 30. 20:14
 13/31 anonim ***** válasza:
95%
Nem az ablak tartja bent a meleget, hanem a fal, csak úgy szólok. Segít igen az ablak is, de 90% a falakon múlik
2020. ápr. 30. 20:15
 14/31 A kérdező kommentje:

Meneküljek el a lakhelyemrol csak azért mert valaki 25 fokban fázik? Nyáron miért nem csinálják ezt? Van hogy reggelente 10 fok alá csökken a hőmérséklet, az már hideg nekik nem?

De tavasszal 20 fokban mennie kell a fűtésnek. És azért lassan több mint 1 hónapja jó idő egyfolytában napos idő van. Az ő házukat egész nap süti a nap.

2020. ápr. 30. 20:17
 15/31 anonim ***** válasza:
96%

Basszus, jó ötleteid vannak. :D De az nem jut eszedbe, hogy talán nincs pénzük átállni másfajta fűtési módszerre? Elektromos fűtés pláne, az igen drága. Hogy jut ilyen eszedbe egyáltalán? Amúgy te biztos férfi vagy, ezért nem érted, hogy hogyan lehet fázni 20-22 fokban. Elárulom, még 23 fokban is lehet, ha nincs kellőképp felöltözve az ember lánya. De nincsenek neked nőrokonaid? Anyukád, testvéred, nagynéni, bárki, aki nő. Vagy egy lánybarátod, nőismerősöd. Nem tudom elhinni, hogy ők is ilyenek, hogy nem értik hogyan lehet 20 fokban fázni. Kérdezd csak meg őket, majd ők jól megmondják neked. Oszt nézhetsz. :D

Igen, jól írják, inkább a falakon múlik, hogyan tartja egy lakás/ház a meleget. Szigetelés, stb. De ha már az ablaknál tartunk, tudod, a szellőztetés is fontos. Ha gyakran szellőztetsz, ami egészséges, akkor bizony kiszökik a meleg.

2020. ápr. 30. 20:24
 16/31 anonim ***** válasza:
95%

"De tavasszal 20 fokban mennie kell a fűtésnek"

25 fok alatt fázunk, mit nem értesz ezen? Ha nyár kellős közepén lenne ilyen idő, akkor is befűtenénk

2020. ápr. 30. 20:42
 17/31 A kérdező kommentje:

Igen, úgy gondoltam nyílászárók + falak. Egyszerre csináltuk meg mindkettőt. Sok lány ismerősöm, családtagom van de bárkit ismerek senki nem fagy meg 20 fokban. Főleg akkor nem amikor süt a nap és van kb 30 fok a napon .

Szoktam szellőztetni, télen és nyáron ugye nem sokszor, tavasszal és ősszel (már amikor ugye nincs tele füsttel az utca) nyitva van egész nap.

És az a sok fa nem kerül sok pénzbe? Meg hogy van ennyi idejük állandóan foglalkozni vele, amikor gáz/áram fűtésnél csak eltekersz egy gombot? Én dolgozok úgyhogy időm sem lenne rá, másrészt mivel dolgozok tudok költeni így meg tudtam csinálni igényesen, ami a sokszorosát vissza adja amennyit költöttem rá.

2020. ápr. 30. 21:35
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
25 fokban én inkább kinyitnám az ablakokat, és akkor bejönne a meleg (és kimenne a hideg), ahelyett hogy fűtésre pazarolnám a pénzt.
2020. ápr. 30. 21:37
 19/31 anonim ***** válasza:

Barátnőm nyomatja a fűtővenátort a panelban, férje és a gyerek is fázik

Én meg megdöglök a melegtől a 22-23 fokos lakásomban

2020. ápr. 30. 22:49
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az más, hogy a napon 30 fok van. Ilyen melegben nyilván senki sem fázik. De itt most arról van szó, ha egy lakásban van 20-22 fok. És tegyük fel nem süt be a nap. Az sokunknak nem olyan meleg. Én is pulcsiban vagyok még 23 fokban is.
2020. ápr. 30. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!