Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidék vs. Panel?

Vidék vs. Panel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban személyes tapasztalatokat várnék.

3 gyermekes apuka vagyok,panelban lakunk,és ha végre vége ennek az egész áldatlan állapotnak,tervezünk kertesbe költözni,főleg a gyerekek miatt. De az is szempont hogy már kicsit sok a folytonos fúrás-faragás,illetve szakadásig bagózó szomszédok. Viszont nagyon sok helyen olvasom hogy a kertesnél majd hallgathatom a fűnyírást,favágást,bulizó szomszédokat... szerintetek melyik élettér a zavaróbb? Melyiket lehet jobban megszokni?

Köszi a válaszokat,szép napot!

2020. ápr. 28. 09:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én egy Pest megyei városban lakok, ahova az elmúlt 10 évben tömegesen jöttek a budapestiek...

Kiléptem a közös városi facebook csoportból, miután csak azt lehetett olvasni, hogy mekkora egy sz....r a város.

Tiltsák be a kutyasétáltatást reggel 9 előtt, mert ő aludni akar és ekkor ugatnak a kutyák!

Tegyük legálissá a madarak megölését (az erdőtől pár méterre), mert túl hangosak és ő nem tud aludni!

Egy hivatalos kutyatenyésztő mellett építtetett házat, de ő gyűlöli a kutyákat, a feljelentések meg semmit se érnek, mert nincs a kritikus zajszint felett a dolog.

Tiltsák be a teheneket, disznókat, tyúkokat, mert büdösek és hangosak! (ezt egyébként sikerült is, grat)

Az ő prüntyikéje védelmében pusztítsák el az összes fa-gyerekjátékot a játszótéren és ragaszkodik a legújabbhoz (természetesen nem ő fizetné). Ugyanitt valami speci-puha lapokat pakoljanak le, különben beperli a várost, bezzeg Budapesten...!

Reggel brutális autósor áll Budapest felé, a vonatokból nem tudnak többet indítani és levegőt se lehet kapni. Azonnal még több autóutat akarnak! MOST! Nem érdekli őket, hogy a talajszerkezet nem igazán kedvez ennek, ott van mellette egy folyó, természetvédelmi terület, ők azt akarják!

LÁTTAM egy rókát az erdőben! Meg fogja enni a gyerekemet, lőjék ki vagy én ölöm meg őket! (ééés megjelentek a mérgezett és szöges virslik, amiket immáron a kapukon is bedobálnak).

+ lettek hajléktalan kéregetők is, ez kb 3 éve

Szóval:

mielőtt megvennéd a házat, azelőtt érdemes hosszabb időt ott tölteni, beszélgetni akár a szomszédokkal, meghallgatni a környéket. A kutyák ugatnak az udvaron, főleg, ha előttük elsétál egy másik kutya (ez egy hatalmas probléma, mint kiderült). A tömegközlekedésre nagyon-nagyon figyelj oda. Menj oda csúcsidő előtt és próbálj bejutni Budapestre (itt marad a munka vagy az is változik?) autóval, majd tömegközlekedéssel. Az ingázás időbe kerül, lehet 2-3 óra is az utazási idő naponta.

2020. ápr. 28. 10:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Uhh, itt is ugyanez volt. Meg akarták adóztatni a lótartást, mert a Pestről ide költözött polgártársak szerint "lószag" volt a faluban. :DDD

[link]

"„Lószag van, meg légyszag” – magyarázta nekünk két másik szomszéd. Azt sajnos, nem akarták elmondani, hogy utóbbi pontosan mit is jelent.

„A pilisjászfalui ember a legkényesebb állatfaj. A kutyám túl hangos volt, a macskámmal meg az volt a baj, hogy kakilt” – ezt már egy korábbi pilisjászfalui lakos mesélte, aki szerint a helyiek úgy viselkednek, mintha Budapest belvárosában laknának."

Igazából nem hiszem, hogy ez a falu lenne a legkényesebb, szerintem a többi környékbeli településen ugyanez megy.

Nem értem minek költözik valaki ki a városból, ha továbbra is városi környezetet akar.

2020. ápr. 28. 10:53
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Zaj mindenhol van!

Ez a 33. évem vidéki kertes házban, 2 kicsi gyerekünk van, ingatlan vásárlás előtt állunk, de szinte csak belvárosi paneleket nézek

2020. ápr. 28. 11:46
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

Ez nagyrészt hozzáállás és megszokás kérdése.

Én nem bírnék panelban élni, nekem fontos, hogy viszonylag csend és nyugalom legyen, és hogy legyen egy kert, amit szabadidőmben gondozhatok. Egy elzárt tanyán sem tudnék huzamosabb ideig élni, de mondjuk egy városhoz közeli falu ideális hely.

De ez én vagyok. Munkatársam meg azt nem bírná megszokni, ha falun kellene élnie.

2020. ápr. 28. 13:14
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Totalisan emberfüggő. Én nem tudok városban, panelban megmaradni, zavar sok embr, a sok szomszéd, akarva-akaratlan zajongás. Viszont a vidéki hangok meg nem. Szerintem azért, mert kevésbé koncentráltak, vagy nem tudom, de sose zavart a flex, a fűnyíró stb.

Van akit pedig igen, egy biztos, ha totális csendet akarsz, akkor hangszigeteld és borítsd be gumifallal a pinyót, mert olyan nem lesz, hogy totalis csönd.

2020. ápr. 28. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy vidéken nincs akkora zaj, de a hátad mögött nagyobb.
2020. ápr. 28. 18:11
 17/17 anonim ***** válasza:
89%

Panelben is vannak kulso zajok.

Utcai forgalom,orditozo szomszedok a teraszon.Es sorolhatnam.

Engem a testhangok készitenek ki leginkább.

Az állandó dübörgés,kopogás,csapkodás.Ami este 10 után is tart,ugyhogy aludni sokszor lehetetlen.

Szazszor inkabb vidék.Engem nem zavar a fünyiro,a flex,a szarszag sem.

Videken nottem fel.Jelenleg varos szelen tarsashazban elek.

de remélhetoleg nem sokaig.Minden celunk az h lehessen videken sajat hazunk.

Annál jobb nem lesz

Masreszrol itt van a korlatozas.Mit meg nem adnek egy udvarért

2020. ápr. 28. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!