Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidék vs. Panel?

Vidék vs. Panel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban személyes tapasztalatokat várnék.

3 gyermekes apuka vagyok,panelban lakunk,és ha végre vége ennek az egész áldatlan állapotnak,tervezünk kertesbe költözni,főleg a gyerekek miatt. De az is szempont hogy már kicsit sok a folytonos fúrás-faragás,illetve szakadásig bagózó szomszédok. Viszont nagyon sok helyen olvasom hogy a kertesnél majd hallgathatom a fűnyírást,favágást,bulizó szomszédokat... szerintetek melyik élettér a zavaróbb? Melyiket lehet jobban megszokni?

Köszi a válaszokat,szép napot!

2020. ápr. 28. 09:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
Panel is lehet nagyon csendes, és saját ház esetén is lehet tuskó szomszédod. Ami családi háznál biztos, az a kert, és a több háztáji munka.
2020. ápr. 28. 09:45
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

A környéktől is erősen függ. Laktam olyan családiházban, ahol a szánkban voltak kb a szomszédok és nem is bírtuk őket és olyanban is, ahol kb a madár se járt. Panelnál is ez a helyzet, pl az exem olyan helyen lakott, ahol észre se vetted, hogy vannak szomszédok és nyugis volt, én meg olyan helyen lakom, ahol tisztán hallom a szomszédot, van egy kb autópálya forgalmú út mellettem és reggel 5nél tovább nem lehet aludni tőle.

A családi ház azért szerintem jóval nyugodtabb és egy kis saját füves terület amúgyis mindent megér. Viszont tény, hogy sokan nyírnak füvet pl, időnként ha nincs korlátozás égetnek..stb. Ha csak nem remetének megy az ember az erdőbe, akkor ezekkel számolni kell.

2020. ápr. 28. 09:50
 3/17 anonim ***** válasza:
50%
Zaj mindenhol van, de jobban ki tudod szűrni megfelelő nyílászárókkal. Panelban ha feletted szól a zene, tuti hallod. Kertesben a szomszédét, ha ő is zárva tart mindent és te is, nem fogod hallani. Mi például éneklünk hangosítva. Ha be van zárva az erkélyajtó, semmit se hallani belőle kifelé, egész pontosan a mi kertünkben még szo-szo hallani, az övékben már csak annyit, hogy valami szól, a házukban szinte biztos, hogy semmit. Ez ugyan úgy megszűri a hangokat befelé is. Szóval normális (és persze drága) nyílászárók esetén nincs gond. Persze nem árt egy légkondi is mellé. Annak az alapzaja azt a kicsit is elnyomja ami bejön.
2020. ápr. 28. 09:52
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Most mindenki megírja Neked a maga véleményét, de ez ne legyen mérvadó, mert Te belecsöppensz két szomszéd közé, akikről most még fogalmad sincs (nekünk még annyira sem), hogy milyen szokásaik lesznek. Van aki falu helyen, kertes házban de városon, panelban stb. is olyan szomszédokat fog ki (pl. én, panelban), akikkel nagyon jó a viszony. Másnak épp az ellenkezője adatik meg.

Panel esetén jó megérdeklődni a szomszédoktól, hogy milyen volt a viszonyuk azzal, akitől veszed a lakást. Ha volt viszály, mi miatt volt? Kertes ház esetén is nézd meg jól a szomszéd telkét. Ha sok a fű, búgni fog a benzines fűkasza, de kevésbé lesz hangos az elektromos.

Ezt a zajt vagy elviseled, vagy elégedetlen elszel. Faluhelyen problémás lehet az orvos, gyógyszertár, iskola, óvoda, üzlet, munkahely stb. hiánya.

2020. ápr. 28. 09:53
 5/17 anonim ***** válasza:
45%
Nekem furcsa, hogy ez számodra kérdés. Születésemtől kezdve kertes házban élek, remélem sosem fogom megtapasztalni milyen a panelban. Inkább a fűnyírás, mint a fúrás a szomszédos falon... Bulizás,favágás sosem zavart még.
2020. ápr. 28. 09:55
 6/17 anonim ***** válasza:
82%

Kinek mi.

Hangos szomszéd bárhol lehet. Én családiból mentem panelba. A családiban volt pár utcára egy "nagycsaládos" famillia akik egész nyáron "szülinapoztak" ipari hangosítás mellett. Rendszeresen hajnali 2-3-ig. Panelben csak az alsó szomszéd kap néha idegösszeomlást. Akkor kikiabálja magát, elküldi apját a fenébe aztán csend van. Illetve vasárnap a rántotthús klopfolás, meg néha fúrnak, de már meg sem hallom.

Nekem nem ez volt a szempont, hanem a ház körüli munkák. Családiban SOHA sem volt egy nyugodt percem, ha azt akartam, hogy szép legyen minden. Fűnyírás, levelek, bejártak a szomszédok macskái, festés, karbantartás, virágok, télen fűtés, fahordás, hólapátolás, jégtelenítés stbstb. Soha sem volt vége. Panelban hetente kétszer felporszívózik az ember, meg leporol mindent aztán csókolom. Sokkal több szabadidőm van. Persze aki szeret a kertben tenni-venni annak a családi sokkal jobb. Én amolyan "szobakutya" vagyok. Így inkább panel.

Nyilván vannak más szempontok is, (pl a 3 lurkó) de mindenki maga tudja melyik környezetet érzi élhetőnek. Kinek a pap, kinek a papné (kinek a perselypénz :D )

2020. ápr. 28. 09:56
 7/17 anonim ***** válasza:
87%
Én laktam mindkettőben, és mindkét esetben több különböző lakásban/házban, a saját tapasztalatom az, hogy a családi ház összehasonlíthatatlanul zajosabb a barkácsoló, zenélő, motorozó, kiabáló szomszédok (és állataik) miatt. Viszont ettől függetlenül én sokkal jobban szeretem, mert itt legalább van hova elmenni a zaj elől itthonról, van természet. Panelból a zaj elől maximum egyéb zajos helyekre lehet menni.
2020. ápr. 28. 10:02
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

A saját gyerekkoromból kiindulva, szerintem a gyerekeknek sokkal jobbat tesz, ha kertes házban nőhetnek fel, udvarral meg minden egyéb velejárójával.

De egyébként ahogy írták is az előttem lévők, mindkettőnek megvannak a maga előnyei.

2020. ápr. 28. 10:24
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
A ti zajtűrésetektől is függ, hogy nektek melyik jobb, milyen típusú zajokat tudtok jobban elviselni, mit kevésbé. A környék/lakóközösség sem mindegy. Panelban is ki lehet fogni normálisabb lakóközösséget (nekem most ilyen szempontból szerencsém van, a szüleim lépcsőházában több volt a problémás lakó, amikor velük éltem, most nem tudom). Kertes házas övezetben is lehet rossz szomszédság, térfigyelő vénasszony, balhézós kisebbség, felelőtlen állattartók, közeli szórakozóhely, fesztiválhelyszín.
2020. ápr. 28. 10:25
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindketto lehetosegek es szerencse kerdese. Ne meg a te tureshatarod.

12 evet laktam falun, semmi bajom nem volt vele, de a felesegem rendkivul zavarta a mulatos barkacsolos szomszed.

A mostani panel is csendes, neha furnak 1-2 lukat. Engen az sem izgat nagyon, a felesegem meg tiszta ideg.

Harmadik opcio a kervarosi resz lesz, ott nincs allat, barkacsolo is kevesebb.

2020. ápr. 28. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!