Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem vezetik már be a...

Miért nem vezetik már be a kijárási tilalmat? Mire várnak még?

Figyelt kérdés

Egyre jobban terjed a vírus. Nem jobb lett volna 2 hét kijárási tilalom,hogy ne legyen annyi fertőzött?

Mikor fogják elrendelni? Ha már rengetegen megbetegednek, a munkahelyek tönkremennek?

Mire várnak még??

2020. márc. 20. 12:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok változást jelentene a kijárási tilalom. Egyrészt nem hiszem, hogy az országban van annyi rendőr, katona és egyéb hatósági személy, hogy minden sarokra kiállítsunk egyet. Másrészt boltba, gyógyszertárba, munkahelyre kijárási tilalom mellett is lehetne járni. Az emberek legnagyobb része jelenleg is csak ezekre a helyekre jár, ezután is ugyanezt tenné.

Annyi változás lenne, hogy nem lehetne kimenni a friss levegőre sétálni vagy futni egyet. Felénk többnyire értelmes, biztonságos módon teszik ezeket az emberek, azzal senki nem terjeszti a vírust, hogy egyedül elmegy futni vagy leviszi a kutyáját sétálni egy fél órára és közben nem is találkozik senkivel (vidék, kisváros). Inkább az üzletekben, kocsmákban van nagy tömeg, péntek délelőtt, munkaidőben is fullra tele volt az összes kocsma a városban...

2020. márc. 20. 13:41
 12/25 anonim ***** válasza:
70%
Mondjuk szerintem is túlzás ez az új ellenségkép, az öregek szidása. Fiatalok ugyanúgy vannak és velem egykorúak is (32).
2020. márc. 20. 13:41
 13/25 anonim ***** válasza:
92%

"Ha elrendelnék, akkor 2 hét múlva feloldanák és akkor kezdődne a járvány, semmit nem érnének el vele."

Ez nem igaz. Nem tudják kontrollálni a vírus terjedését még karantén esetén sem viszont karanténban sokkal lassabban terjedne. Ez nem úgy néz ki, hogy kihirdetik a karantént és megáll a fertőzés. Hanem úgy, hogy a már megfertőződött emberek folyamatosan produkálnák a tüneteket és karanténból kerülnének az ellátórendszerbe. Nem az utcáról ahol minden percben másokat is veszélynek tesznek ki.

Lenne ideje az egészségügynek és bírná a kapacitás. A késlekedéssel ugyan azt a helyzetet idézik elő mint ami Olaszországban van. Csak ott sokkal felkészültebb az egészségügyi rendszer. Mégis belerokkant.

Nagyon nem mindegy, hogy 1000 betegágyra és 100 lélegeztető gépre 500 vagy 50 000 beteg lesz. Ráadásul a lakosság körében jelen van a vírus. Azzal, hogy nincs korlátozás és minden barom megy a feje után csak azt érjük el, hogy egyidőben fog tetőzni a járvány (Olaszország) nem pedig folyamatosan, elhúzódva mint Kínban.

Megint azt hisszük, hogy na majd mi megmutatjuk aztán ugyan azt csináljuk mint az Olaszok. Későn vezették be a teljes zárat és a lakosság nagy része már fertőzötten került zár alá. Mindenki egyszerre lett beteg és az ellátórendszer fekszik. Én nem vagyok szakember. Nem értek hozzá, de abba 100%-ig biztos vagyok, hogy Magyarországon sem 85 fertőzött van, hanem hatványokkal több. Ha most azonnal zárlat lenne akkor is túlterheltek lennének a kórházak.

2020. márc. 20. 13:48
 14/25 anonim ***** válasza:
29%

Még orszagos/vàrosi/kerületi szinten sincs karanten csak a fertözötteknek.

Minek vàrod azt hogy be legyél zarva es ehhez drukkolni. Eszem megàll.

2020. márc. 20. 13:50
 15/25 anonim ***** válasza:
20%
Szerezd be a virust es màr meg is kapod az àldott karanténodat
2020. márc. 20. 13:51
 16/25 anonim ***** válasza:
2020. márc. 20. 14:05
 17/25 anonim ***** válasza:
6%
Ahol én élek,itt is szaladgálnak a nyugdíjasok.Kapálnak,ásnak,beszélgetnek,az utcán nézelődnek,üzletekben sétálnak.Nem Magyarországon élek,de remélem hogy itt is kiküldik a hadsereget az utcára.Tarthatatlan a helyzet,ennyire nem fogják fel az emberek.
2020. márc. 20. 14:12
 18/25 A kérdező kommentje:

#13: Igen én is így gondoltam ahogy leírtad. Gondoltam, hogy attól nem szűnik meg a vírus. Pont azért kellett volna már mondjuk a héten bevezetni egyelőre 2 hét karantént, hogy ne járjunk úgy mint az olaszok. Viszont sejtem itt is ugyanez lesz sajnos.

#14,#15: Ritka buták vagytok. Francnak kell még ilyenkor is gúnyolódni. Gondolom ti ugyanúgy ezer ember közt járkáltok, szartok az egészre, fertőzitek az embereket, csak az a gond nem a magadfajták fogják elkapni,hanem azok akik nem ilyen tapló emberek.

2020. márc. 20. 14:43
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"Minek vàrod azt hogy be legyél zarva es ehhez drukkolni. Eszem megàll."

Nem lehetsz ennyire korlátolt. Senki sem a karantént várja, hanem azt, hogy ha ő vagy a családtagja megbetegszik akkor mondjuk 3. legyen a várólistán ne 86 581. amikor lélegeztetőgépért kell sorba állni. És ez csak akkor valósulhat meg ha relative kevesen fertőződnek meg egyszerre.

De a Te dolgod. Élvezd a jó időt! Én meg elkülönítem az idős szüleim és gondoskodok róla, hogy ne kelljen semmiért se kimenniük a lakásból.

2020. márc. 20. 14:48
 20/25 A kérdező kommentje:
#19:Hagyd! Aki ennyire nulla agyilag, azzal nem lehet mit kezdeni.
2020. márc. 20. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!