Kisvárosban lakom, senki nincs szinte az utcákon már ilyenkor. Ha mégis jön valaki szemben, átmegyek a másik oldalra. Az emberek alapból sem nagyon sétáltak a vírus előtt sem, inkább csak a diákok napközben vagy késő este, de most tényleg alig vannak emberek. Panelban lakom, azért szoktam fél-háromnegyed órát sétálni. Szerintetek ez veszélyes?? Erkélyem sincs. Ha nagy gáz, inkább nem megyek ki, de én úgy értelmezem, hogy a lényeg, hogy ne menjünk senki közelébe. Szerintetek? Kellene maszk is?
Ajka kis város általában szombaton és vasárnap embert nem látsz az utcán alig van itt valami
Szóval az hogy Ajka ilyen nyugis csendes így a járvány közepén se tűnik fel annyira hogy komoly dolog lenne mint pl Pesten
2020. márc. 17. 19:51
2/14 anonim válasza:
1 vagyok
Én ebből a járványbol ajkán és Veszprémben nem érzek még semmit mint pl egy pesti ember
2020. márc. 17. 19:51
3/14 anonim válasza:
A vírus emberről emberre terjed, ha a sétád során nem találkozol emberrel, nem kapod el.
2020. márc. 17. 19:52
4/14 anonim válasza:
Én minden nap szoktam, igaz faluban és ott is a természetben ahol senki nem jár, de a vírus cseppfertőzéssel terjed..HA veled szembe sétál egy fertőzött és a szádba vagy szemedbe csulázik vagy köhög, megfertőződhetsz..ha csak elsétál melletted, nem fog rádugrani egy vírus se, nem bolhákról van szó. Persze fő az elővigyázatosság, a nagy tömeget érdemes kerülni, mert a nagy számok törvénye alapján több az esélye hogy van köztük fertőzött aki a tömeget is megfertőzheti, de ez inkább csak megelőzés miatt fontos mert az országban még nincs annyi fertőzött, a lényeg hogy ne is legyen.
2020. márc. 17. 19:52
5/14 anonim válasza:
Nem maga a sétálás a veszélyes, hanem az emberekkel való érintkezés boltban, tömött buszon, stb. nyugodtan sétálj, de szembejövő ismerőssel ne puszilkózz, ne fogjatok kezet, csak 15 méterről integess neki.
2020. márc. 17. 19:53
6/14 anonim válasza:
Nem. Semmivel sem, mint bármikor. Csak most 0% az esélye annak, hogy a fejedr esik egy háztetőről egy jégtömb.
Lazíts, kapcsold ki a hisztériás médiát, ne is törődj vele, és élvezd a tavaszt! Éppenhogy séta kell a jó immunrendszerhez, nem a panelban való rettegés. És miért megy át a másik oladlra? Kitört a világháború? Istenem, borogass ...
2020. márc. 17. 19:54
7/14 anonim válasza:
Kicsi a világ én is Ajkai vagyok, reméljük itt nem lesz szükség radikális intézkedésekre
2020. márc. 17. 19:55
8/14 anonim válasza:
Nem kell puszilkodni, de azért nem 15 méter a normáls távolság. Moss kezet, figyelj oda a normáls higiéniára, és ne felejtsd el, hogy 10 millió emberre esiik max. 50 beteg. És a járvány most van a csúcson, innetől pár nap, max. egy hét múlva elkezd lecsengeni.
Hogy a tömeghsiztéria mikor, azt nem tudom. A magyar paraszt híres volt a józan eszéről, de hogy ebből mi maradt, arról sejtelmem sincs.
2020. márc. 17. 19:57
9/14 anonim válasza:
Honnan tudjátok hogy Ajkán vagy környékén nincs beteg? Senki nem mondta hogy csak Pesten vannak betegek ...
2020. márc. 17. 20:03
10/14 anonim válasza:
Az amcsik két méter távolságot javasolnak. Persze ha két méterről rádprüszköl valaki, abból lehet probléma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!