Szeptemberben, szarvasbőgéskor veszélyes az erdőben sétálni?
Az ember saját szaga a legriasztóbb a vadak számára.
Szeptemberben ugyanannyira veszélyes/veszélytelen az erdőben sétálni mint máskor, legalábbis a szarvasok miatt.
12:36-os ezt a havi vérzéses dolgot komolyan elhiszed?
hagyjuk már! :D a szarvas se hülye, nem fog egy nőt "megkívánni" :D
4-es, a bika nem a nőt kívánja meg, hanem az ösztönei vezérlik a szaglása meg kitűnő.
Egyébként veszélyes, mert sok olyan ember is elenged lövést, aki nem gyakorlott vadász.
"12:36-os ezt a havi vérzéses dolgot komolyan elhiszed?
hagyjuk már! :D a szarvas se hülye, nem fog egy nőt "megkívánni" :D"
A menstruációs vérben lévő hormonok zavarják meg a szaglását. (Nincs ebben semmi ciki, puszta biológia.) Legközelebb ne szólj bele olyanba, amihez nem értesz, köszi!
Köszönöm a hozzászólásokat! Annyira eltérőek a vélemények. Gyakorlott túrázóktól csak azt hallani, hogy nem kell félni, más források meg ijesztő hírekről számolnak be.
"Na és a vadállatok? - jön a következő kérdés. A fentebb idézet Origo cikk íróját firtatta Szádeczky-Kardoss Géza, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Benke Rezső természetjáró szakosztályának túravezetője: „Mondjon nekem egyetlen vadállatot Magyarországon az emberen kívül!
Tényleg, hallott már valaki olyanról, hogy egy szarvas, őz, róka vagy vaddisznó széttépett volna egy embert? Medvék, farkasok vagy egyéb nagyragadozók meg nem élnek a mi erdeinkben."
"Magyarországon még nincs félig domesztikálódott medve, ami kieszi az ember a sátorból, a farkasok is csak nagy hidegben vetődnek az északi határnál levő hegyekbe. A róka már merészebb állat, az éjszakára kinthagyott biciklitáskából kiette a kolbászt... Egyébként a legtöbb állat már az ember rémes szagától elszalad. Az éjszaka neszeit meg szokni kell: egy sündisznónak akkora hangja van, mint egy egész vaddisznócsordának. És igen, nincs ma a Földön nagyobb állat az embernél. Ahogy egyik volt tanárom írta nekem, mikor meghívtam erre a túrára: "Kerüljétek messziről az embereket, azok veszélyesebek, mint a vaddisznók."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!