Hogy mondjam meg neki, hogy költözzön el, mert beteg?
Attól még válaszolni lehet, főleg hogy a kérdésre válaszoltam...! 😉
2020. febr. 9. 19:20
42/53 A kérdező kommentje:
Jó és most kérdem én, (oké, hogy én elköltözök) hogy mások, akiknek fogalmuk sincs milyen baja van, fogják ápolgatni és veregetni a vállát, hogy jól van ez így? Az ilyen ember miért nem megy haza a családja mellé? Szerintem egy épeszű sem, aki nem rokonja, nem testvére, nem anyja, nem fogja vége hossziglan ápolgatni csak azért mert JAJ SZEGÉNY beteg.
És milyen az ember személyisége? Ha kedves, normális, lehet hogy elnézné neki egy két ember, de ha a betegsége mellé egy gyökér is, koszos stb, akkor tényleg nagyon nagy madárnak kell lenni.
Arra azért nem kötelezheted, hogy otthon élje le az életét, csak neki igazából a legjobb lenne, másokra való tekintettel is, egyedül laknia.
2020. febr. 12. 14:24
44/53 A kérdező kommentje:
Ha egyedül él, akkor ki szedi össze a földről egy roham után? Sőt ha zuhany közben esik össze nézheti magát? Odaloccsantja az agyvelőjét a kád széléhez. Na akkor majd akik itt kommentelnek, hogy én vagyok a rossz, így-úgy, mit szólnának? Hogy hagytam meghalni?
Nekem nem kell játszani a mártírt, én tudom milyen betegség ez, családtagom is epilepsziás, de én megmondtam, hogy nem tudom rászentelni a saját életemet, hogy őt pátyolgassam.
Így 100%-osan megértelek, hogy nem akarod egy vadidegen nyűjgéjt a nyakadba sózni.
Itt midenki szentlélek, az utcán meg elsétálnának egy földön fekvő ember mellett..
2020. febr. 12. 15:12
46/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó a megértést!
Végre valaki tudja mit beszél. Itt mindenki olyan könnyen ossza a véleményét miközben egyszer sem látott epilepsziás embert.
Ez valoban nem a te dolgod persze sajnalja az ember a beteget, es nem is lenne gond ha abszolut tunetmentes lenne mert az episek legtobbje az ha jo gyogyszert szed de ő valószínű a sulyosabb eset. Nem is ertem hogy miert nem a szuleivel el akik adott esetben segitenek neki gondoskodnak rola, miert el kulon amikor az ő esete felugyeletet kovetelne. Igaz sajnos nem egy idegennek a dolga ez hogy napi szinten gondoskodjon a biztonsagarol amikor ez egy csaladnak is epp eleg energia ha beteg a hozzatartozojuk nem hogy egy idegennek. Igazsag szerint a szuleinel kellene elnie ha ennyire sulyos az allapota hisz te hiaba koltozol el ő egyedul marad a lakasban rosszul lesz es a tulaj egy nap arra megy haza a sajat lakasaba h az alberloje elterulve ne adj isten holtan fekszik ott. Arrol nem is beszelve mennyire veszelyes lehet a kimenetele egy ilyen rohamnak. Sajnos nem a te feladatod ez berelsz egy lakast x forintert es nem azert hogy adott esetben szarnyaid ala vegyel egy beteg embert annak minden terhevel ez a csaladjanak a dolga es felelossege foleg a szuloke akik hagyjak hogy ilyen gyakori rohamokkal kulon eletet eljen a sajat eletet veszelyeztetve. Sztem vedd fel a kapcsolatot valahogy a csaladdal es panaszold el nekik a problemat ez is segitseg. Nem kell egybol rosszindulatra gondolni sajnos ez a betegseg nem az egyszeru kategoriaba tartozik foleg ha nem tunetmentes. Még roham jelzo kutyus is van erre ha ugy van.
2020. márc. 5. 12:07
Pont nem olyan reg egy fiu halt meg a Nyugatinal mert epilepszias volt osszeesett nem jott ki a mentos illetve tul keson mert a kozpontba azt mondtak nem megyunk olyan gyorsan mert csak epi:)nem mintha egy szivroham vagy stroke sulyosabb lenne. Egeszsegugyi szakdolgozok így allnak hozza akkor mit varunk egy hetkoznapi errol a betegsegrol semmit nem tudó embertol? Alszenteskedni konnyu.Nem tehet rola igy van de az se aki vele lakik ez a betegseg nagy korultekintest igenyel egy roham latvanya mar onmagaban nem egyszeru dolog ami lehet 5 perces de akar 30 perces is attol fugg. Ezek az emberek nem fogyatekosak teljesen epp elmejuek ugyanugy elik mindennapjaikat mint az egrszseges csak bizony van ugy h rohamoznak ilyenkor borul minden ha ugy van beverik magukat beleesnek dolgokba levernek dolgokat ami az eletukbe kerulhet nyelvuket lenyelik stb es ha ez heti 4szer 5szor megtortenik az bizony nem kis teher. Foleg az ejjeli rohamok ott még meg is fulladhat.Tehat ha tisztaban van a betegsege sulyaval mert bizonyara tisztaban van igenis el kellene koltoznie nem hajlektalan van csaladja baratai bizonyara akik segítenék az eletet masodsorban szakorvosa aki bizonyara hatekonyabb gyogyszereket is felír. Ha meg nem szed semmit magara vessen es ne hozza kellemetlen helyzetbe terhet rakva egy masik idegen emberre. Felelotlen ő maga is mert szarik bele a bajába ezek szerint. Naponta rettegesbe elni hogy mikor esik úgy ossze h ott marad? Hat ne haragudjatok de nonszensz ez nem a kerdezo feladata.
2020. márc. 5. 12:25
Végre egy értelmes ember aki reálisan látja a problémát. Én is ezen az állásponton voltam, csak engem lepontoztak az álszentek. Teljesen egyértelmű pedig, hogy a betegnek kellene költözni, mivel ő költözött oda később, és a betegsége terhét rátette a kérdezőre. Ez egyáltalán nem szép dolog, és veszélyes is, nem lehet valami okos ember. De a családja se ha ezt hagyja.
2020. márc. 5. 15:39
50/53 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy itt a végére érkeztek normális kommentek is. Végül beszéltem családdal, bérlővel, közös megegyezés alapján elköltözött a srác. Nem volt könnyű, de végül családja is és a bérlő is elismerte, hogy ez nem egészséges dolog. Ha jól tudom a családjához költözött, de engem ez már nem érint. Hála az égnek!
Kapcsolódó kérdések: