Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy mondjam meg neki, hogy...

Hogy mondjam meg neki, hogy költözzön el, mert beteg?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a lakótársamról nemrégiben kiderült, epilepsziás. Gyakran vannak csúnya rohamai, inkább ijesztőek. A lakásban zárt ajtóval, tűkön ülök, hogy mikor hallom újra a hörgését... Egyszóval rettentően zavar és félek tőle. Azt tudni kell, hogy én 5 éve ott lakom, ő meg csak 2. Hogy mondhatnám el neki, hogy szedje magát és költözzön el? Köszi.

2020. febr. 6. 08:04
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
39%
"Képzeld el, a feleségem epilepsziás" - De a feleségedet te választottad, jóban-rosszban. A kérdezőnek meg csak lakótársa, akivel nem áll szándékában összekötni az életét.
2020. febr. 6. 20:25
 32/53 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem hogy gondoltad, hogy majd te kirakod őt egy lakásból, amit te is csak BÉRELSZ!!🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Ez csak valami rossz vicc, nem? A világon senkit nem rakhatsz ki onnan! Egy valamit tehetsz, ha ennyire zavar, hogy ő beteg - amiről egyébként nem tehet szerencsétlen - mégpedig azt, hogy fogod a kis motyódat és szépen elköltözöl. Ennyit tehetsz, semmi mást. Téged zavar az epilepsziája (bár érdekelne szerinted őt mennyire zavarhatja és mennyire lehet neki jó így élni??!), hát akkor költözz el és probléma megoldva. Nehogy azt hidd, hogy csak azért mert te 5 éve laksz ott, ő meg "csak" 2 éve, akkor neked több jogod lesz bármihez is. Nem, ez nem így működik.
2020. febr. 8. 11:29
 33/53 anonim ***** válasza:
82%

"Nehogy már én költözzek el. Az költözzön el aki a problémákat és nyugtalanságot okozza."

Akárki okoz is neked problémát, attól az még a te problémád marad. Erre mondják, hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz. Egyébként a lakótársad nem azért epilepsziás, hogy veled kiba55zon. Van neki baja éppen elég anélkül is. Ő is csak egy ember, aki igyekszik élni (túlélni?) az életét.

2020. febr. 9. 10:37
 34/53 anonim ***** válasza:
23%
A kérdező már írta, hogy költözik ő, ha nincs más megoldás. Nem köteles elviselni a lakótársát.
2020. febr. 9. 13:01
 35/53 anonim ***** válasza:
44%

Ki a fészkes fene mondta, hogy köteles elviselnie a lakótársát?? El lehet költözni, ha nem tetszik valami és akkor nem kell senkit elviseljen, probléma megoldva. De ő helyette ilyen gusztustalan módon vagdalózott és a lakótársát akarta kipaterolni:

"Hogy mondhatnám el neki, hogy szedje magát és költözzön el?

Szerintem jogom van megmondani neki, hogy menjen el

Igenis jogom van rá, hogy megmondjam neki, menjen haza vagy költözzön haza az anyjához.

Nehogy már én költözzek el. Az költözzön el aki a problémákat és nyugtalanságot okozza."

👏👏 Bravó, most talán imába kéne foglalni a nevét, hogy nagy kegyesen - miután ilyen gusztustalanul ki akart rakni egy beteg embert egy lakásból, amihez SEMMI KÖZE - csak-csak hajlandó volt kinyögni, hogy na jó akkor elköltözik ő? Még jó hogy ő költözik el, neki van problémája, ha valami nem tetszik, akkor szépen el lehet menni.

2020. febr. 9. 17:19
 36/53 anonim ***** válasza:
37%
De a kérdező már kommentben leírta, hogy költözik. Nem olvastátok?
2020. febr. 9. 18:15
 37/53 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk a főbérlő helyében egy ilyen eset után meggondolnám, hogyan hirdetem az albérletet. Vagy beáll toleráns főbérlőnek, és kiemeli ezt a hirdetésben, és akkor legalább olyan költözik az ott maradó mellé, akinek ez nem gond, esetleg szintén ilyen gondja van, vagy nem reklámozza a dolgot, lutrira megy, és kockáztat némi veszteséget, ha gyorsan adogatják egymásnak a kilincset a lakótársak.
2020. febr. 9. 18:18
 38/53 anonim ***** válasza:
37%

Igen, leírta hogy akkor elmegy ő, miután suttyó és gusztustalan stílusban kikérte magának, hogy nehogy már ő menjen el és neki igen is joga van kirakni szerencsétlent egy albérletből, amihez a világon semmi köze.

A főkérdés is eleve arról szól, hogy idézem "Hogy mondhatnám el neki, hogy szedje magát és költözzön el?"

Csak miután többen is leírták, hogy kicsit sem így működnek a dolgok és ha valami nem tetszik, akkor el lehet költözni, utána vett vissza a nagy arcából.

Tehát a kérdésre a válasz: sehogy! Sehogy nem küldheti el a lakótársát, mert nincs köze a lakáshoz.

2020. febr. 9. 18:28
 39/53 anonim ***** válasza:
23%
Jó, de az már nem kérdés, le lehet zárni, mert problem solved. :-D És nem csak a kérdező nem fogja ezt tűrni, ha ezt nem tisztázzák előre az utódjával, hogy ilyen problémák vannak az ott maradóval.
2020. febr. 9. 18:35
 40/53 anonim ***** válasza:
66%

Nekem van epilepsziás ismerősöm, odafigyel magára, nincs vele probléma. Nálam ez a tény nem verné ki a biztosítékot. Ez viszont már nekem is sok lenne (idézem):

"2: felelőtlenül él, mert tudja hogy beteg, mégsem vigyáz magára

Gyógyszert is szed.. Ugyanolyan rohamai vannak.. Elegem van a mentős hívásokból, a korház járásból.

Nincs egy nyugodt napom"

Nos, éltem olyan beteg családtaggal (nem epilepszia, más), aki egy időben nem figyelt oda, és pontosan tudom, mennyire nehéz egy olyan beteggel, aki "szarik bele". Szerencsére a családtagom idővel észbe kapott, de azt az időszakot az ellenségemnek sem kívánom.

2020. febr. 9. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!