Hogy mondjam meg neki, hogy költözzön el, mert beteg?
11/53 A kérdező kommentje:
Nem az enyém a lakás, de ha kell akkor a tulajjal is beszélek.
Nem mondhatod neki, hogy költözzön el, mert te is csak ugyanolyan bérlő vagy, mint ő. Persze megértem, hogy nem akarsz vele élni. Valóban nem a te feladatod ápolni, segíteni. Nem vagytok barátok, stb, csak lakótársak. Lehet, hogy neked kell új albérlet után nézned.
2020. febr. 6. 09:01
13/53 A kérdező kommentje:
Nehogy már én költözzek el. Az költözzön el aki a problémákat és nyugtalanságot okozza. Tudjátok, könnyen beszél az aki nyugodtan él a házában és menedéket lel ott, nem pedig irtózik belépni az ajtón.
Az jogos, hogy nem akarsz vele lakni, de az nem, hogy őt kényszerítenéd költözésre. Nem tehet a betegségéről, ne kezeld úgy, mintha bűnös lenne. A lakás nem a tied, hiába élsz ott 5 éve. Neked kell menned, ha úgy döntesz, hogy elválnak útjaitok. Ha rendes a főbérlőtök, nem fogja hagyni hogy kiüldözd a másikat.
2020. febr. 6. 09:09
Megértelelek. Ezt bexoptad mert nem fog elmenni. Ez ilyen.
2020. febr. 6. 09:09
Te sehogy.
A tulaj tudná elköltöztetni.
De mivel gondolom rendesen fizet mindent, így egy jó parti a számára.
Viszont ilyen esetben neked nem éri meg az ottlakás, vagyis a lakótársad, mint értékcsökkentő tényező szerepel.
Ezt elmondhatod a tulajnak, és hogy neked így drága ott élni.
2020. febr. 6. 09:14
17/53 A kérdező kommentje:
Ez egyáltalán nem üldözésről szól. Ez a saját és az ő életéről szól. Az enyémről, hogy nyugodtan tudjam élni a kis életem, ami amúgy is sokszor szorongással jár, az övé, hogy valaki legyen mellette és ne haljon meg egyedül, ne adj Isten, beveri a fejét valahova.. Nem én leszek az aki ezeket asszisztálja, már bocsánat, hogy nyugodtan élném az életem.
Megmondod neki, kész.
Az már egy másik kérdés, hogy el is költözik-e, ugyanis jogilag nem utasítható el. A tulaj bármikor felbonthatja a szerződését, 1 hónapos türelmi idővel.
2020. febr. 6. 09:39
"Nehogy már én költözzek el. Az költözzön el aki a problémákat és nyugtalanságot okozza. Tudjátok, könnyen beszél az aki nyugodtan él a házában és menedéket lel ott, nem pedig irtózik belépni az ajtón."
Képzeld el, a feleségem epilepsziás, tudom hogy milyen az életük, mégse fogom kivágni a lakásból!
2020. febr. 6. 11:28
"Az enyémről, hogy nyugodtan tudjam élni a kis életem, "
Takarodjál el tanyára, az való neked, ott senki nem fog zavarni!
2020. febr. 6. 11:29
Kapcsolódó kérdések: