Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy mondjam meg neki, hogy...

Hogy mondjam meg neki, hogy költözzön el, mert beteg?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a lakótársamról nemrégiben kiderült, epilepsziás. Gyakran vannak csúnya rohamai, inkább ijesztőek. A lakásban zárt ajtóval, tűkön ülök, hogy mikor hallom újra a hörgését... Egyszóval rettentően zavar és félek tőle. Azt tudni kell, hogy én 5 éve ott lakom, ő meg csak 2. Hogy mondhatnám el neki, hogy szedje magát és költözzön el? Köszi.

2020. febr. 6. 08:04
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
67%

Milyen sűrűn vannak rohamai a lakótársadnak?

Nap három, vagy havi kettő? Mert nem mindegy! Mekkora az a lakás? 25 négyzetméter, másfélszoba?

Szóval értem én, hogy zavar Téged másnak a baja. De mi lenne, ha kicsit megértőbb lennél? Az ember nem viccből lesz epilepxiás.

2020. febr. 6. 11:59
 22/53 anonim ***** válasza:
75%

"Képzeld el, a feleségem epilepsziás, tudom hogy milyen az életük, mégse fogom kivágni a lakásból!"

Javaslom tájékoztasd a feleséged, hogy egy szinten van nálad egy alig ismert lakótárssal. Majd a reakcióját mindenképpen oszd meg.

2020. febr. 6. 12:28
 23/53 anonim ***** válasza:
77%
Én megértelek kérdező de nem tudod elköltöztetni, neked kell menni.
2020. febr. 6. 12:37
 24/53 anonim ***** válasza:
33%

#22:

Szóval akit alig ismerünk, azt már ne is vegyük emberszámba? Járna neked is a pofon a butakesztyűtől.

2020. febr. 6. 13:01
 25/53 anonim ***** válasza:
4%
Nincs jogod elköltöztetni, a főbérlővel viszont beszélhetsz a problémáról, illetve a lakótársad családját is értesítheted, ha úgy érzed, segítene. Együtt lehet élni az epilepsziával, de csak ha az érintett komolyan is veszi, a leírásod alapján a lakótársad nem fordít ennek a problémának kellő figyelmet.
2020. febr. 6. 13:12
 26/53 anonim ***** válasza:
79%

"Szóval akit alig ismerünk, azt már ne is vegyük emberszámba? Járna neked is a pofon a butakesztyűtől."

Az emberszámba vétel nem azt jelenti, hogy ideged emberek gondjait a nyakadba veszed. Egyébként hány hajléktalant vittél eddig haza?

2020. febr. 6. 13:18
 27/53 anonim ***** válasza:
32%

"A lakásban zárt ajtóval, tűkön ülök, hogy mikor hallom újra a hörgését.."

Remek lakótárs vagy!

Ha megválaszoltad magadnak a kérdésed, miszerint Jogod van szólni, akkor minek írod ki ide??! Nyomorult állat vagy!

De nem baj, fogsz még hasonlókkal találkozni... Csak nehogy rajtad is kijöjjön ez! Illetve nehogy később más is zárt ajtóknál hallgassa a hörgésedet!

Ahelyett, hogy szólnál erről a családnak,itt beszéled ki! Gusztustalan vagy...

2020. febr. 6. 13:26
 28/53 anonim ***** válasza:
56%

Tök jogos hogy zavar téged. A lakótársad nem csak beteg, hanem bunkó is. Attól, hogy beteg, nehogymár neked kelljen kinyalni a seggét, húzzon haza a családjához, nyomorítsa az ő életüket, ne a tied. Neked semmi közöd hozzá, nem vagy köteles elviselni, neki meg nincs joga rád tenni ezt a terhet, neki kell elköltözni.

Neki kéne, ha a legtöbb ember nem lenne ennyire álszent, mint az ide kommentelők nagy része. Könnyen beszélnek, nem nekik kell elviselni egy bunkó beteg embert.

2020. febr. 6. 14:00
 29/53 anonim ***** válasza:
80%

Én megértem, hogy nem akarod a nyakadba venni a felelősséget, és eléggé idegtépő is, hogy azon kell aggódnod, hogy mikor jön rá a roham.

De, nem kötelezheted, hogy elköltözzön. És a tulaj se fogja szerintem, hátrányos megkülönböztetés lenne, feljelentené, hívná a híradót stb.

Legegyszerűbb, ha te költözöl.

2020. febr. 6. 14:58
 30/53 A kérdező kommentje:
Senki nem fikázza őket. Én igenis sajnálom őt de ennél többet nem tehetek. Ha nem megy hát megyek én.
2020. febr. 6. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!