A székelyek magyarok vagy románok?
A cigányok magyarok? (magyar állampolgárok de nem magyar nemzetiségűek)
Ha te mondjuk kimész a pároddal Ugandába lakni és ott születik gyereketek akkor ő ugandai lesz?
Van az állampolgárság és van a nemzetiség. Általában annak az országnak az állampolgára vagy ahol megszületsz, erről te nem nagyon tehetsz.
A nemzetiséged meg az aminek vallod magad.
Szerintem székely magyarok(már aki magyarnak vallja magát)
Sokáig szerbiai magyar voltam,ha megkérdezték azt mondtam vajdasági magyar.
Aztán lettem kettős állampolgár.
Mindig magyarnak vallottam magam,holott sokan simán le Yugoztak.
Roman allampolgar, magyar nemzetiseggel.
Nincs olyan hogy 2szeki.
A haromszeki meg azt jelenti hogy az illeto Haromszek-rol jott. Pont mint a budapesti Budapestrol.
Háromszék Székelyföldnek egy történelmi része (volt Háromszék vármegye például).
Attól, hogy egy országban születsz, jogodban áll más nemzetiséghez tartozni. Ahogy Magyarországon is sokan sváb / szlovák / román / stb. nemzetiségűek. Ismerek olyan székelyeket egyébként, akik nem érzik magukat se magyarnak, se románnak, vagy inkább románnak érzik magukat. De aki magyarnak érzi magát, annak elég sértő, ha te magyarországi magyarként megkérdőjelezed a magyarságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!