Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért köszönnek az emberek...

Miért köszönnek az emberek egymásnak egy lépcsőházban ha nemis ismerik egymást?

Figyelt kérdés
2020. jan. 8. 14:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Udvariasság? Az mit jelent pontosan?"

Tudod régen úgy volt, hogy miközben valaki felnőtt egy családban, az évek során megtanulta azokat a magatartási normákat, amik a kulturált viselkedéshez hozzátartoztak.

Mire felnőtt lett a gyerekből, már tudta, hogy mit illik és mit nem. Az udvariasság ennek a hétköznapi etikettnek az egyik fejezete.

Ahogy írtam régen a család, meg az iskola volt az a környezet, ahol a gyerekek lépésről lépésre megtanulták a viselkedés szabályait.

Manapság meg jobb esetben pl. a gyakori kérdések weboldalon tesz fel hasonló kérdéseket, aki egyáltalán érdeklődik valamilyen szinten a téma iránt.

;)

2020. jan. 11. 15:45
 12/17 Zoro86 válasza:
100%

Ezután a kérdés után pszichológiai terápiára szorulok.

Hallod, google használatával nézz utána alap etiketteknek, vagy azt csinálsz amit akarsz.

Rövid válasz: egy lakóház az egy közösség is, mint egy mini falucska.

2020. jan. 12. 08:07
 13/17 Sosetom ***** válasza:
91%
Az egymásra való figyelés közelebb hozza az embereket. Közösségépítő ereje van, amire jelenleg nagyon nagy szükség van.
2020. jan. 13. 09:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Faluban is köszönnek egymásnak az emberek, pedig mégcsak nem is szomszédok sőt az is lehet hogy a falu másik felén laknak :) Engem régebben, főleg tinédzserként nagyon zavart hogy végigmentem az utcán és boldog boldogtalan sosem látott emberek köszöntek. Aztán elköltöztem a fővárosba ahol szinte átnéznek az emberen, még a szomszédok sem köszönnek egymásnak. Azóta mikor hazalátogatok a szüleimhez már tudom értékelni, hogy észreveszik az embert és megtisztelik egy üdvözléssel, szóval már boldogan visszaköszönök :)
2020. jan. 13. 18:23
 15/17 anonim válasza:
100%
Azért, mert emberek! Te hol nőttél fel?
2020. jan. 14. 05:58
 16/17 Piroschka2 válasza:
67%
Régebben ez nem így volt. Nem köszöntek egymásnak a lépcsőházban, de a boltokban is azt mondták: 'Tessék kérni'. Ma meg mosolyognak az eladók és ha nem veszel semmit akkor is kedvesek. ÉS úgy kb. 10 éve vagy korábban elkezdtek az emberek köszönni egymásnak az erdőben is. A kirándulók. Talán sokan jártak Ausztriában már, ahol 'Grüs Gott'-al köszöntik egymást a kirándulók. Szóval az emberek manapság sokkal kulturáltabbak mint voltak a rendszerváltás előtt. Az utakon is az autósok is hála Istennek. Az 50-es években állítólag még ki volt írva a villamoson hogy 'Ne kopjon a padlóra'. Nagy utat tettünk meg!
2020. jan. 14. 07:48
 17/17 Jászay András válasza:
100%
Apró adalék: Ha férfi vagy, köszönj előre a felnőtt nőknek, és a nálad idősebb férfiaknak. A nők előre köszönjenek a náluk idősebb nőknek és minden öregnek. A többieknek köszönj vissza.
2020. jan. 14. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!