Dohányzás a lépcsőházban?
Sziasztok!
Egy 14 lakásos panelban élünk. A szomszéd férfi (kb 55-60 éves) rendszeresen a lépcsőház ablakban dohányzik, és sajnos hiába teszi ezt az ablakban, a füst mégis megmarad a lépcsőházban, illetve (nem tudom hogyan, talán az ajtó alatt) de a lakásokba is beszivárog. Mondjuk nekem vizsla orrom van :D mindig mindent megérzek, viszont a cigifüst kifejezetten zavar, az utcán sétál előttem valaki és dohányzik, megfájdul a fejem.
Egy zárkózott férfiról van szó, ritkán beszél lakókkal, senki sem tud róla semmit, pletykák vannak, de a feleségével ketten élnek.
Eddig nem szóltam neki, de mostanában már kb óránként rágyújt, és mindig érzem a lakásban. Ráadásul a csikket simán kidobja a földre, a lépcsőház ajtó melletti füves terület egy része folyton csikkes. Erre nincs bizonyítékom, de tuti ő szórja le.
Nem tudom szóljak e más lakóknak, lehet nem csak egyedül engem zavar ez. Van egyáltalán értelme szólni?
Nem az ablakon jön be?
Nálunk is vannak ilyen parasztok, gyűjtik a csikket valami petpalackba.
Egyszer mikor megint büdös lett nálunk szétlocsoltam azt a retket az ajtaja előtt ajtajára, ha érezze az áldást ő is
Pedig bejön a cigi szag, tuti mert többször is pont akkor jöttünk haza, vagy épp mentünk el, én nem tudom mit szív, de nagyon erős szaga van, konkrétan krákognom kell tőle.
Már arra is gondoltam, hogy össze szedem a kidobott csikkjeit és bedobom a postaládájába.
Tényleg sokat szív a férfi, a mi ablakaink a másik felén vannak a háznak.
Nem tudom mit mondjak neki, "elnézést, kérem ne dohányozzon a lépcsőházban mert tilos"?
Erre simán mondatja, hogy nem a lépcsőházban szívja, hanem a nyitott ablakban. Vagy csak simán kiröhög. Volt ilyen, másik lakót képen röhögte, mert a parkolóban összeszólalkoztak, mivel ennek a cigis férfinak van garázsa a ház oldalában, csak lusta beállni, inkább foglalja a helyet kis parkolóban. Szépen megkérte az egyik szomszéd, hogy legalább a garázsa elé álljon, de a férfi kiröhögte , hogy neki senkinek se mondja meg mit tegyen. Szóval nem tudom mit reagálna rám.
Azt tudom, én mit reagálnék rá. 28 napon túl gyógyuló lenne a reakcióm, ha szépen kérem, és bunkózik.
45/F
Van egy opció, amihhez még személyesen se kell vele beszélned:
Írj név nélkül egy papírt, hogy legyenek szívesek a lépcsőházban nem dohányozni és a csikkeket szétdobálni, aztán ragaszd ki valahol ahol mindenki láthatja.
Bár, kétlem, hogy ennek bármi eredménye lenne, de egy próbát megér.Vagy abbahagyja, vagy rá se begózik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!