Budapestiek, mit gondoltok a falusiakról?
Én Budapestre költöztem fel, de egy kis faluban születtem és nőttem fel, jelenleg a doktorimra készülök az eltén.
Mindenki meglepődik, ha elmondom milyen pici jelentéktelen faluból származom. Úgy érzem, ez egyfajta lenezés, az összes szaktársam kb budapesti volt. Én nem gondolom, hogy bárkinek bármilyen oka lenne a lenézésre, de tényleg érdekel, hogy mit gondolnak valójában a budapestiek. Tényleg proliknak látják a vidékieket? Ráadásul azokat is, akik nagyobb városokból származnak, pl Veszprém.
Detto. Lenézni? Max oviban amikor még nem tudom értékelni a vidéket. De vica verza Budapestit is érnek bőven előítéletek. Egy normális, tanult, tájékozott jófej ember nem nézi le a vidéket.
Én speciel most költöztem vidékre. ;) és nagyon sok Pesti ismerősöm is. Maradjunk ennyiben. :D
Jó, ezt hagyjuk.
Én Pestről jöttem vidékre, egy kis faluba, mindenki lenéz. Mert a bolond városi...
Ellenkezőleg. A falusiak látják "pesti bunkónak" aki nagyvárosból "vidékre" költözött.
Én 2 éve élek egy Pest megyei településen, még csak nem is vidék. A szomszédok akik itt tősgyökeres több generációs lakók szarba sem vesznek, lenéznek, hülyére akarnak venni, stb . Szerintem még mindig jobb a helyzet hogy kis faluból mentél fel. Amúgy intelligencia kérdése és az nem település függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!